12. december 2010

Anmeldelse af Sushikappo’s varme køkken

Tirsdag den 23. november afholdt Sushikappo i Rungsted en ganske særlig japansk aften, hvor deres chefkok havde sammensat en 6-retters tasting menu med inspiration fra sin tid på restaurant NOBU i London.

Som appetizer fik vi serveret Edemame bønner med chilisauce, tangsalat og tynde strimler af kinaradise med soja og sesamolie. Edemame bønner og kinaradissen var rigtig gode, tangsalaten virkede lidt flad den manglede lidt af sin karakteristiske smag.

Sukiyaki udon (Wheat noodle with sweet slice of beef)
Nudelsuppen blev serveret i små skåle. Suppen indeholdte mange skiver tyndt kød, lidt forårsløg, enkelte udefinerbart grønsager og tykke hvide nudler. Suppevæden var en smule vandet, og de havde ikke formået 100 % at ramme den karakteristiske smag der kendetegner Sukiyaki. Dertil savnede jeg nogle af de grønsager der normalt følger med retten Sukiyaki.

Ebi Edo (Grilled shrimp with citrus sauce)
2 stegte tigerrejer i limesauce og soja, hvor der var drysset lidt sesamfrø. Tigerrejerne var perfekt tilberedt og limesaucen var en anelse karameliseret og der var fin balance mellem det sure og det søde. Dog serverer japanske restauranter aldrig 2 tigerrejser, hvis du bestiller sashimi får du altid 3 eller 6 skiver.

Shake no misoyaki (Roasted salmon marinated in miso paste)
Et stykke stegt laks marineret i miso puré. Laksen og miso’en fungerede rigtig godt sammen, de overdøvede ikke hinanden. Sushikappo havde brugt sushi laks, så kvaliteten på fisken var en grad højere end det du traditionel kan købe hos fiskehandleren. De havde kun stegt laksen på den side dvs. at halvdelen fisken var rå. Det var meget delikat.

Lamb Karashisu (Marinatet lamb with fresh herbs and dry taste miso sauce)
Jeg var ikke helt begejstret for lammekrone marineret i miso puré. Lam kan godt have en lille eftersmag af uld, og den smag kombineret med miso fungeret ikke så godt sammen. Men ellers et fint stykke kød af høj kvalitet.

Cheri no Ahiru Roasted (Duck legs with aromatic cherry sauce)
Et lækkert stykke andelår serveret i kirsebærsauce og det smagt rigtig dejligt. Dog var intet japansk over smagen eller tilberedningen.

Forrest fruit with white chocolate sauce and ice cream
Vi fik serveret en stor potion tørret nudler stegt med kokos og nødder, der var anrettet på en amerikansk pandekage med passionsfrugt. Hertil en kugle mynteis med hvid chokolade. Desserten var alt alt for stor i forhold til de andre retter de serverede tidligere på aftenen. Men de er slap nogenlunde ok af sted med den. De tørrede nudler med koks og nødder smagte mest af kokos.

Alt i alt, var det en ok middag, den var ikke stor slående. Dog er jeg ikke begejstret for dansk pynt på japanske tallerkener, i det her tilfælde en skive rød peberfrugt, agurkeskiver og citronskiver.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, madanmeldelser, restauranter og trends. Nul spam. http://www.sakana.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *