23. maj 2011
En Bergerac i særklasse
I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 57 anmeldes forskellige rødvine til en pris under over 100 kr.
Rødvinen Château des Eyssards 2009, Bergerac i Frankrig får som en af de få seks stjerner. Vinen får følgende ord med på vejen.
Stort tillykke! Hvornår har man lige man lige sidst set Bergerac på hylderne også af den kvalitet? I Sydfrankrig er vinene nærmest lavet til at konkurrere med andefedt, trævlet kødstruktur og ret tung kost i almindelighed. Vinene har ofte ru tannin og fremstår sjældent ’store’.
Eyssards er heller ikke stor, men den viser mælkesyre, masser af grafit og blåbær – altså både overnoter af frugt og undernoter af mineralitet.
Smagen er banal hedonisme og udviser samme kombination som duften, en utrolig dyb og persistent vin i sin klasse, en lillebitte cheval-blance – umiddelbart blandt årets røde hit, so far!
Vinen kan købes til en pris 59,95 kr. hos Erik Sørensen Vin
Skriv et svar