11. januar 2012
Hollandske pandekager er delicious
Med hollandske forældre er jeg vokset med de lækreste hollandske pandekager.
Bacon- og ostepandekager er de mest populære, og de laves på en ganske særlig måde. (På billedet ses både en bacon- og ostepandekage).
Du laver en klassisk dejblanding bestående mel, æg, mælk, sukker og salt. For at få de bedste pandekager er det god at lade dejen hvile ½ times tid.
I mellemtiden steges baconstrimler til de er let gyldne og en mellemlageret ost ( i dette tilfælde) parmesanost skæres i tynde skiver.
Panden smøres let med lidt smør, og 2-3 skiver sprødstegt bacon lægges på panden. Der hældes et tyndt lag henover baconstrimlerne, og pandekagen bages på begges på sider.
Når du skal lave en ostpandekage, hældes dejen på panden, som når du bager en klassisk pandekage. Når du vender pandekagen, lægges osteskiverne på den ene halvdel og pandekagen foldes på midten som Calzone. Hefter bages pandekagen videre på begge sider.
Velbekomme!
Hvad hedder pandekagerne på hollandsk?
Hej Liv
Pandekager på hollandsk hedder “pannenkoeken”.
Mvh.
Zoë