27. juni 2012
Risotto med Carl Johan svampe og persille
Ja, egentlig burde jeg lave lette friske sommersalater, men jeg synes ikke lige at vejret byder på slags mad.
Så det bliver i stedet til risotto med Carl Johan svampe.
200 gram risotto ris
½ bøtte tørret Carl Johan svampe
1 finsnittet løg
3 dl. hvidvin
2-2½ dl. svampevæde
5-6 dl hønsebouillon
⅓ pkt. revet parmesan
frisk persille
Salt og peber
Carl Johan svampene lægges i blød i ca. 2 timer. Løget snittes fint og steges til de er bløde og let gyldne. Risotto risen hældes i gryden og vendes et par gange. Hvidvinen hældes lidt af gangen i gryden, så det når at blive absorberet af risen. Svampene snittes fint og kommes i gryden og vendes et par gange. Svampevæden og hønsebouillonen hældes ligeledes i gryden efterhånden som det absorberes. Lige inden risottoen skal serveres hældes revet parmesanost, frisk persille og risottoen smages til med lidt salt og peber.
Skriv et svar