23. juli 2012
En klassisk chokoladekage som aldrig går af mode
Her forleden havde jeg gæster på besøg, og i den anledning havde jeg bagt en klassisk fransk chokoladekage.
Denne chokoladekage er perfekt som dessert, hvis du lige har spist sushi.
200 g. mørk chokolade (80 %)
200 g. smør
4 æg
160 g. sukker
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
Tænd oven på 225 grader. Smør en tærteform godt og drys efterfølgende lidt mel.
Chokolade brækkes i stykker og smeltes over et vandbad. Smørret smeltes, køles og blandes sammen med chokoladen.
Æg og sukker piskes og chokolademassen tilsættes lidt af gangen. Bland mel og bagepulver og det piskes forsigtig i chokolademassen.
Dejen hældes i formen og bages i 15-20 minutter.
Når kagen er afkølet drysses lidt flormelis henover kagen.
Kagen serveres med lidt flødeskum.
Velbekomme!
Skriv et svar