21. september 2012
Kanelsnegle
Nu hvor vi går en lidt koldere tid i møde, så skal der bare hygges.
Så igår eftermiddags lavede jeg skønne og lækre kanelsnegle.
Her følger opskriften:
500 gram mel
100 gram smør
50 gær
1 æg
2,5 dl. mælk
1 spsk sukker
1 tsk. Salt
Fyld
100 gram smør
100 gram brun farin
2 tsk. Kanel
Mælken lundes og hældes i en skål, hvor gær, salt og sukker opløst i mælken.
Smøret smeltes ved svag varme og hældes i skålen, sammen med ægget piskes det til en enartet masse.
Mel hældes lidt af gangen i skålen og dejen æltes til en fast kugle.
Normalt ville jeg efterfølgende rulle dejen ud som en stor tynd pizzabund, men da jeg fandt ud af, at jeg ikke havde tilstrækkelig med brun farin, fik dejen en ufrivillig hævning.
Når fyldet skal laves, smeltes smøret og den brune farin og kanel piskes sammen med det smeltet smør.
Herefter slåes dejen sammen og rulles ud som en tynd pizzabund.
Fyldet fordeles i et jævnt lag og dejen rulles som en pølse.
Derefter skæres pølsen i ca. 1 cm brede skiver og placeres på en bradepande.
Kanelsneglene efterhæves i en halv time og bages ved 220 grader i 8 minutter.
Skriv et svar