28. september 2012
Olivenoliens mangfoldighed
Min forældre bor i Sydfrankrig i det kuperede og smukke Provence-område.
En af de træsorter du ser flest af på privat eget grunde er oliventræer. Oliventræer er franskmændenes hjertebarn. Om foråret diskuteres der livligt om den kommende høsts størrelse, og i løbet af året bliver træerne nøje vurderet.
For nogle år siden plukkede jeg vindruer på forskellige marker, det var en sjov oplevelse.
Der slog mig mens jeg gik og plukkede vindruerne, hvor forskellige vindruerne er på bare en ranke. Hvis de blev plukket uafhængig af hinanden, skulle man ikke tro at de var kommet fra samme plante.
Man skal selvfølgelig ikke glemme at vejret, den lerede jord og dens næringsstoffer spiller selvfølgelig også en rolle i olivens udvikling.
Det gør selvfølgelig at variationer og typer af olivenolie er meget stor.
Denne mangfoldighed vil der blive kigget nærmere på den 13. oktober 2012, hvor eventen ”Olivenoliens elegante dråber” afholdes i København Centrum.
Du kommer bl.a. til at hører om
- Olivenoliens historie og om de varme sydeuropæiske lande
- Om de smukke oliventræer som alle bliver høstet sidst på året
- Selve plukningen, fremstillingen og hvordan de forskellige olier kvalitetsstemples
- Om forskellen på de forskellige olivenolivenolier
- Hvordan du som forbruger gebærder dig i junglen af olivenolier
- Hvordan du får det optimale ud af den olivenolie som du har købt
og meget meget mere
Du kommer selvfølgelig også til at smage 4 forskellige udsøgte olivenolier.
Skriv et svar