29. januar 2013
Ostesouffle
For første gang i mit liv har jeg lavet en ostesouffle, som jeg er meget stolt af.
Den blev helt perfekt i konsistensen, den var let, luftig og smagte forrygende. Her kommer opskriften.
50 gram smør
3 dl. mælk
4 æggeblommer
5 æggehvider
50 gram mel
100 gram revet italiensk ost (lidt i familie med parmesanosten)
Lidt revet muskatnød
Salt & peber
Ovnen forvarmes ved 200 grader. Souffleformen smøres med lidt smør.
Smørret smeltes ved lav varme. Melet kommes i, røres og bages et par minutter. Mælken varmes og hældes lidt af gang i mens der piskes til massen, har fået en glat og ensartet konsistens.
Der slukkes for varmen og den revet ost og lidt muskat kommes i massen og blandes.
Her efter kommet en æggeblomme af gangen i blandingen og der piskes.
Æggehviderne piskes til de er stive og en fjerdel kommes i gryden til blandingen, hvor det vendes forsigtigt til en ensartet masse.
Herefter hældes blandingen forsigtigt i skålen til resten af æggehviderne, hvor det blandes forsigtigt til ensartet konsistens.
Blandingen kommes i formen og stilles i ovnen, herefter skrues der ned for varmen til 175-180 grader, og bages i ca. 30 minutter. På intet tidspunkt bør du åbne ovnen, da den kan falde sammen.
Hej Zoë 🙂 tak for opskriften! Jeg prøver den i morgen til mine gæster.
Marcin
Hej.
Det lyder vildt spændende. Tak for at du deler den. Jeg går i krig med den.