27. marts 2013
Hvor godt kender du det autentiske japanske køkken?
Enhver by med respekt for sig selv har en sushi restaurant.
De fleste som bor i en af de større byer, spiser sushi med jævne mellemrum.
Hvornår har du sidst spist autentisk japansk sushi, eller for den sags skyld klassiske retter fra det japanske køkken?
Der er 3 elementer som gør hele forskellen for det mad, der tilberedes i restauranterne i Tokyo, og det der serveres på de danske sushi restaurant.
- At kunne mestre de japanske madlavningsteknikker, og ingredienserne Bonito og Kombu.
I det autentiske japanske køkken, bruges teknikker som kan tage op til 20 år at mestre.
Ingredienserne Bonito (tørret fiskeflager) og Kombu (en tørret tangart) udgør tilsammen fiskefonden dashi, som er fundamentet i det japanske køkken.
Uden denne fond findes der ikke noget autentisk japansk køkken.
Som noget ganske unik, inviteres du til eventen ’Foredrag og middag på japansk’, der afholdes lørdag den 4. maj i den japanskejet restaurant Sukiyaki.
I korte træk, vi starter med et unikt foredrag, der afholdes af en herboende japaner.
- Du får en ganske særlig viden om det japanske køkken, som består af mange stilarter udover sushi.
- Du får kendskab til hvorfor et japansk aftensmåltid oftest består af mange forskellige små retter.
- Du får en demonstration af hvilke teknikker der bruges, når der tilberedes mad på stegepladen teppanyaki.
Efter foredraget serveres en unik 9-retters tasting-menu, retter som du normalt ikke kan få serveret på en dansk sushi restaurant.
Skriv et svar