1. marts 2013
Rustik oksekødsgryde med årstidens grønsager og kartoffelmos
I sidste uge lavede jeg oksekødgryde med forskellige lækre vintergrønsager og kartoffelmos. Det er en velsmagende gryderet der er nem at lave, fordi den passer sig selv det meste af tiden.
1 kilo oksegrydesteg
1 løg
1 gulerod
¼ knoldselleri
1 porrer
4 lauerbærblade
1 kartoffel
mælk
1 chili
1 hvidløg
Dåse hakkede flåede tomater
2 tsk. Camilla Plums 5 spices
Vand
salt
smør
Løget halveres og snittes fint. Den anden halvdel snittes groft.
De fin snittet løg svitses til de er gyldne i lidt smør.
Kødet skæres i grove stykker og brunes af.
Hvidløget og chilien snittes fint.
De hakkede og flådet tomater hældes i gryden.
Vand hældes i gryden til kødet er dækket.
Chili, hvidløg og lauerbærblade kommes i gryden, retten koges ved svag varme i 2 timer.
Gulerod skælles og skæres i grove stykker.
Knoldselleri og porrer skæres i grove stykker.
Kartoflen skælles og skæres i mindre stykker, og koges til de er møre.
Camilla Plums 5 spices og salt kommes i retten.
Gulerods stykker kommes i gryderetten og retten koges lidt ind.
Kartoffel stykkerne moses og blandes med lidt mælk og smør til retten har fået en glat og mellemfast konsistens.
Knoldselleri stykkerne kommes.
Kartoffelmosen smages til med lidt salt.
Lige inden retten serveres kommes løg stykker og porrer i gryden.
Så er der klar til servering
Skriv et svar