2. maj 2013
Risotto med Karl Johan svampe
Jeg elsker risotto, og her forleden lavede jeg denne risotto med skønne Karl Johan svampe. Her følger opskriften.
200 gram risottoris
½ løg
½ bøtte tørret Karl Johan svampe
½ pkt. mørke svampe
1 dl. hønsebouillon
Sjat hvidvin
Revet parmesan
Frisk persille
salt
Peber
En halv bøtte Karl Johan svampe lægges i blød i en skål med vand i et par timer.
Løget snittes fint og kommes i en gryde, hvor det svitses til det har fået en gylden farve.
Risottorisen hældes i gryden og vendes et par gange.
En sjat hvidvin hældes i og der røres.
Karl Johan svampe snittes til mellem grove stykker.
Når det meste af væden er opsuget af risen, hældes Karl Johan svampe og vandet som de har ligget i, i gryden og der røres.
Hønsebouillonen hældes i lidt af gangen til alt er opsuget af risene.
Et stykke parmesan ost rives.
De mørke svampe snittes fint og kommes i.
Osten hældes i og det hele smages til med salt og peber.
Lige inden servering vendes friskklippet persille i risottoen.
Skriv et svar