9. november 2011
Gyoza – Japans svar på dumplings
Gyoza er en meget populær spise i Japan og de spises oftest som en forret.
6 hvidkålsblade uden stilk
Gyoza dejplader
250 gram hakket svinekød
2 forårsløg
1 tsk. sesamolie
1 tsk. sukker
2 spsk. soja
2 fed hvidløg
1 tsk. revet ingefær
drys salt
Hvidkålsblade koges i let saltet vand i ca. 5 minutter. Hvidkål og forårsløg snittes fint og kommes i en skål sammen svindkødet. Presset hvidløg, revet ingefær, sesamolie, soja, sukker og salt hældes i farsen. Det hele blandes til jævn og fast fars.
En lille teske fars placeres på midten af en dejplade, der lukkes ved at kommen lidt vand langs kanten (på den ene halvdel), foldes og lukkes ved at lave små æselører. Gyoza steges på en pande i et par minutter. Herefter hældes 1 dl. vand i stegepanden og de små lækkerier dampes videre i ca. 5 minutter.
Voila, så er de klar til at blive spise med soja.
Skriv et svar