8. august 2012
Vanilleis med basilikum og lime
Ifølge metrologerne bliver vejret fantastisk den kommende weekend, så hvorfor ikke servere lidt lækkert hjemmelavet is, når man kommer hjem fra stranden.
For et par uger siden, havde jeg rigtig meget lyst til is, men jeg er en smule kræsen.
Fra jeg var 16 år til 21 år arbejdede jeg hver sommer i Brostræde Flødeis i Helsingør. I den periode spist jeg rigtig mange is og flødeboller, måske lidt for mange.
I dag er det meget sjældent at jeg spiser is, og når jeg endelig gør det skal det være noget anderledes.
Så jeg lavede en vanilleis med basilikum blade og lime, og her kommer selve opskriften.
4 æggeblommer
100 g. sukker
1 stang vanille
2 dl. letmælk
2 dl. piskefløde
Saft fra en lime
1 potte baslikumblade
Basilikumblade og limesaften blendes til en ensartet masse.
Æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes grundigt og fløden piskes i æggeblandingen.
Mælken varmes op. Den varme mælk hældes i mens der røres. Blandingen varmes på lavt blus i ca. 2 minutter, men det må dog ikke koge.
Blandingen skal være afkølet inden det fryses.
Jeg er ganske tilfreds med resultatet, isen har en friskhed og smager af sommer.
Skriv et svar