25. oktober 2012
Røget salt
Sidste år spiste jeg på Mash. Udover deres lækre velsmagende bøffer, var jeg også meget optaget af deres forskellige salte.
For mig er salte lidt som friske krydderurter, det kan puste liv i retten, skabe nye smagsoplevelser, men også understøtte og lade enkelte råvarer komme til deres ret.
For nogle måneder siden spiste jeg på Mash igen, og der bestilte jeg dansk ribeye, hjemmelavet pomfritter, bearnaise og en stor fadøl.
Denne gang eksperimenteret jeg lidt med den røget salt, og det gav hele madoplevelsen en ny og ekstra smagsdimension.
I sidste uge besøgte Løgismose butikken på Nordre Toldbod, og til min store glæde har de røget salt, en velduftende salt som lynhurtig havnede i min indkøbskurv.
Men noget som simpel, som en skive frisk hjemmebagt brød med økologisk fransk olivenolie og et lille drys røget salt er ’a piece of heaven’.
Skriv et svar