7. marts 2013
Crepe suzettes
I sidste uge lavede jeg de delikate pandekager Crepe suzettes, som er altid et hit. Her følger opskriften.
110 gram mel
lidt salt
2 æg
200 ml. mælk
skræl fra 1 appelsin
1 spsk. Sukker
50 gram smør
Appelsin sauce
30 gram smør
saft fra 3 appelsiner
saft fra 1 citron
2 spsk. sukker
Melet kommes i en skal med lidt salt.
2 æg kommes i skålen og blandes sammen med mælken, som hældes i lidt af gangen.
Smørret smeltes ved svag varme.
Skrællen rives fra en 1 citron og kommes i skålen sammen med 2 spsk. smeltet smør.
Dejen skal nu stå i en time og hvile.
Saften fra 3 appelsiner og 1 citron kommes i en lille gryde sammen med lidt sukker.
Det koges ind til det får en lidt tykkere konsistens.
En stor stegepande findes frem og pensles med lidt smeltet smør.
Pandekager bages papirtynde til alt dejen er brugt.
Pandekagerne foldes til små trekanter og lægges i stegepanden.
Appelsin saucen hældes i stegepanden, og de enkelte pandekager vendes til de er ’gennemblødte’.
Herefter er de klar til servering.
Skriv et svar