26. marts 2013

Citron barer

Det sker af og til, at jeg har citroner liggende, som jeg ikke når at bruge.
Her forleden havde jeg 2 citroner, som var begyndt at se noget trætte ud.
I stedet for at presse saften og lave dem til kolde drinks, valgte jeg at forvandle citronerne til velsmagende citron barer. Her følger opskriften.

Dej
150 gram blødt smør
1 dl. sukker
2 dl. mel

Fyld
1 spsk. mel
1½ dl. sukker
3 æg
saft fra 2 citroner

Overtræk
6 spsk. flormelis
1 spsk. chokoladepulver
4 spsk. vand
1 tsk. smør

Smør, sukker og mel blandes til en ensartet masse.
Massen kommes i en penslet rugbrødsform og bages i 10 minutter ved 175°.
Citronerne presses og saften piskes sammen med æggene.
Mel og sukker blandes i en skål og saften med æggene hældes i skålen.
Den flydende masse hældes i formen ovenpå kagebunden, og bages i 15 minutter ved 175°.
Når kagen er bagt skal den afkøles i formen, så den når at sætte sig.
Flormelis, chokoladepulver, vand og smør blandes til en ensartet smørbar creme.
Den kolde citronkage tages ud af formen, og chokoladeovertrækket smøres på kagen.

Så er den klar til udskæring og servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *