8. april 2014
Tabouleh med sprødstegt kylling vendt i chili
Om sommeren fortrækker jeg at spise let og lækkert. Her forleden lavede jeg en sommerfrisk Tabouleh og kyllingelår vendt i en chilimarinade. Her følger opskriften.
Tabouleh
3 dl. bulgur
3 tomater
4 forårsløg
1 agurk
1 peberfrugt
mynte
Bredblads persille
2 spsk. citron
1 spsk. olivenolie
drys salt
drys peber
Kyllingelår vendt i chili
4 kyllingelår
2 tsk. chilipulver
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
2 tsk. eddike
6 tsk. honning
½ tsk. peber
Olivenolie
Bulguren skylles og sættes i blød i en times tid.
Kerne fjernes fra tomaterne og agurk.
Tomater, agurk, og peberfrugt snittes i små tern.
Forårsløgene snittes fint.
En håndfuld persille og mynte snittes i mindre stykker.
Citron, olivenolie og et drys salt og peber blandes til en dressing.
Vandet hældes fra bulguren og alle ingredienserne kommes i en skål og blandes.
Dressing hældes over.
Chilipulver, salt, spidskommen, eddike, honning og peber kommes i skål og blandes til en ensartet masse.
Et fad smøres med lidt olivenolie.
Kyllingestykkerne kommes i et fad og marinaden smøres på stykkerne.
Kyllingelårene trækkes i times.
Kyllingestykkerne bage i 45 minutter ved 150 grader.
Efter et kvarter hældes lidt vand i bundet af fadet og stykkerne pensles med lidt olivenolie.
Så er der klar til servering.
Skriv et svar