17. april 2014
Blommetærte
Da jeg var barn måtte jeg ikke bage for min mor. De gange jeg bagte blev resultatet knap så godt, de eneste der ville spise kagerne var min far og lillebror. Så af naturlige årsager, har jeg aldrig rigtig kastet mig ud i en tærte.
Men engang skal jo være den første, så her forleden bagte jeg denne skønne blommetærte.
Jeg synes at resultatet er blevet meget godt. Det er med vilje, at jeg kun har kommet et lag blommer. For at undgå at tærten bliver for ’tung’. Her følger opskriften.
100 gr. kold smør
150 gr. mel
1½ spsk. sukker
1 æg
creme fraiche
Fyld
5 blommer
40 gr. Sukker
Smørret skæres i små tern og smuldres sammen med sukker og mel.
Ægget kommes i og blandes til en fast dej.
Dejen pakkes ind i film og stilles i køleskabet i 1 time.
Blommerne skylles og skæres i både.
Dejen tages ud og rulles tyndt.
Formen smøres, den udrullet kommet i formen og der prikkes huller med en gaffel.
Bådene anrettes i formen og der drysses sukker henover blommerne.
Tærten bages ved 175 grader i 20 minutter.
Tærten skal lige afkøles inden den serveres med lidt creme fraiche.
Skriv et svar