24. oktober 2013
Pics og interview med Michelin – kokken Kristian Møller
Michelin-kokken Kristian arbejde på formel B, og hans medejer Joachim arbejder på deres anden restaurant Sletten. Dog, har de valgt at ansætte en køkkenchef på restaurant Sletten.
Da Kristian overtog restauranten skulle der ske noget nyt, så de lavede konceptet om, men det er stadig klassisk fransk. De er ikke gået nordisk som nogle af de andre restauranter.
Inden finanskrisen gik det godt, da krisen ramte, sadlede de om, og lavede konceptet om til retter der kostede 130 kr. Retter som de selv har lyst til at spise. Retterne som skulle være rene og enkle, så man kan se hvad man spiser.
De fik lov af Michelin-guiden at beholde Michelin stjernen. Konceptet er ikke låst og det giver en anden fleksibilitet. Der er fokus på råvarer, kvalitet og et ærligt udtryk.
Formel B bruger sæsonens råvarer, de er biodynamiske eller økologiske, hvor de f.eks. tørre bladet og bruger stokken til en tatar. Visuelt skal retterne have et organisk udtryk.
Ved at bruge aktuelle råvarer er det dynamisk og kokkene er gladere.
De udskifter jævnligt enkelte retter af gangen. Deres koncept i dag er, at gå ud og hygge sig, hvor vand og vin stilles på bordet.
Nedenfor finder du billeder fra aftenen.
En lille appetizer
Jomfruhummer med Lammefjordsgrønt
Svamperisotto
Vesterhavspighvar med persille/hvidløgssauce og grønt.
Glasseret kalvebrissel med sort peber, nye rødbeder fra Lammefjorden og grønt.
Havtorn en surprise
Skriv et svar