12. december 2013
Klassisk rødspættefilet med remoulade og dild
December måned er lig med julefrokoster, og for de fleste kan det hurtig blive til et par adskillige.
Her forleden fik jeg lyst til fristlavet rødspættefilet med remulade. Nej, remuladen er ikke lavet for bunden af, det skyldes at jeg aldrig spiser remulade. Jeg synes, at det er madspild, at lave en remulade for så, at smide det meste ud pga. holdbarhedsdatoen. Her følger opskriften
6 rødspættefileter fra fiskehandleren
2 æg
hvedemel
rasp
remulade
dild
citron
6 skiver rugbrød
På et par af fileterne sad stadig et stykke skind, som lige skulle fjernes.
Rødspættefileterne vendes først i lidt mel.
Æggene piskes og fileterne vendes herefter i æggemassen.
Til sidst vendes fileterne i rasp.
En god klat smør kommes på en stegepande.
Når smørret har fået en let gylden farve, kommes i panden og steges på begge sider.
6 skiver rugbrød anrettes på en tallerken og smøres med lidt smør.
De frisklavet fiskefileter anrettes på hver tallerken og pyntes med lidt og citron.
Der spises selvfølgelig remulade til fiskefileterne.
Skriv et svar