19. juni 2011
Tips: Vidste du at 80% af de økologiske dansk kyllinger sælges til udlandet?
Engang året holder Inco (fødevareleverandør) åbent hus om aftenen for fødevarebranchen. Fødevareproducenter fra hele landet stor såvel små dukker op og byder på forskellige smagsprøver. Jeg ELSKER smagsprøver, så jeg havde set frem til at møde producenterne og smage de mange lækre mundhapser.
Der var en stand med kyllingebryst fileter der gjorde et uslettelige indtryk på mig. Fileterne i sig selv lignede alle andre fileter som du kan købe i de mange supermarkedskæder.
Kvinden bag standen lokkede med frisk grillet kyllingebryst og jeg tænkte ”why not”. Til min overraskelse smagte det fantastisk, det var mørt, saftigt med masser af smag. Jeg spurgte straks indtil hemmeligheden var bag kyllingefileterne og Rose Poultry som hun repræsenteret.
Rose Poultry er en landsdækkende sammenslutning af et stort antal danske kyllingeproducenter. Hemmeligheden bag fileterne var, at de IKKE ligger lage eller pumpet med blandingsprodukt der består af vand og salt, som det er tilfældet med mange af de udenlandsk produceret kyllingebryst fileter, der kan købes i supermarkedskæderne.
Det der chokeret mig mest var at 80% af de velsmagende dansk producerede kyllinger bliver eksporteret til udlandet. Kvindens råd, hvis du gerne vil sætte tænderne i et stykket velsmagende kyllingebryst uden tilsætning var, at købe hele danske kyllinger.
Nu har jeg aldrig været vild med at købe kyllingebryst fileter, siden den dag har jeg kun købt økologisk dansk kylling. Det smager fantastisk!
Skriv et svar