14. august 2011
Guide: Sådan undgår du at bestille sushi hos en restaurant der har rod i køkkenet
Som mange af jer sikkert ved, så har fødevarestyrelsen besøgt hovedstadens sushirestauranter og, halvdelen af de restauranter de besøgte dumpede.
Som sushikok er det sjældent at jeg går ud og køber sushi, når jeg selv kan lave det. Når det sker kigger jeg efter om specifikke krav bliver opfyldt. For mig er det fuldstændig ligegyldigt om restauranten hedder Umami, Sticks`n’sushi eller Running sushi, jeg kommer kun for madens skyld. Dertil stille jeg også krav til det faglige niveau, men det vil jeg ikke komme ind på her.
Her følger 6 tips som du bør kigge efter inden du bestiller sushi.
1. Der skal være KLINISK rent der hvor råvarer klargøres og sushi tilberedes.
2. Alle øvrige steder skal der være pænt og ryddeligt.
3. Al fisk og skaldyr uanset om det er skåret eller ej, skal opbevares på køl. Det må IKKE stå frit fremme på et bord.
4. Der må ikke stå råvarer på gulvet.
5. Kokken/kokkenes uniformer eller arbejdstøj skal være rent.
6. Hold øje med om kokken roder sig i håret eller andre steder for derefter at røre direkte ved maden.
Ovennævnte tips bør du med rimelighed kunne forvente bliver indfriet.
Skriv et svar