27. maj 2016
Muffin med bacon, æg og spinat
(8 muffins)
8 skiver bacon
8 æg
Håndfuld spinat
Rulle tærtedej
Spinaten med et par minutter i let saltet vand.
Bacon steges på en pande til de er let gyldne.
Muffins formen smøres med lidt solsikkeolie.
Tærtedejen udstikkes i passende størrelse og kommes i formene.
Tærtedejen bages ved 180˚ til den er lidt bagt.
En skive bacon lægges langs kanten i hver form.
Lidt spinat lægges ligeledes langs kanten.
Et æg slås ud i midten af hver form.
De små muffins bages ved 180˚ i ca. 15 minutter.
29. april 2016
Anmeldelse af restaurant Manfreds
Her for et par uger siden besøgte jeg Manfreds der ligger på Nørrebro.
Jeg var en smule overrasket, restauranten var slet ikke som forventet. Det er ikke ment på den dårlige måde. Den er ikke stor, rustik restaurant og meget hyggeligt.
Jeg har hørt meget om deres tatar, derfor tænkte jeg at nu skulle det være.
Selvfølgelig har de også mange andre retter og menuer, valgte jeg kun at bestille deres tatar da jeg kom ved frokosttid.
Der er kun et at sige, den smager helt fantastisk og er meget velsmagende. Til retten fik jeg serveret friskbagt grove skiver af surdejsbrød, som smagte vidunderligt. Der er kun et at sige, jeg kan varmt anbefale Manfreds.
Nedenfor finder du billeder fra frokosten.
–
–
7. juni 2015
Hvor varmt skal sake være for, at den er bedst at servere?
Sake bliver serveret ved forskellige temperaturer.
Der er mange måder at servere på sake, det kan være iskoldt, lunt, ved stuetemperatur eller varmt. Men det ikke alle typer sake der egner sig til, at blive serveret ved stuetemperatur.
Det afhænger af, hvilken type sake du har købt. I Japan bliver sake inddelt forskellige kategorier Kunshu, Soshu, Jukushu og Junshu. Der er godt at vide hvilken type sake du har købt, da der er stor forskel på de 4 kategorier.
Til foredraget og smagning af sake Shoshu fortæller jeg om, hvordan sake varianterne vi kommer til, at smage skal serveres. Læs mere om foredrag og smagning af sake Soshu
Skriv en kommentar31. maj 2015
Hvilken type sake findes der?
I Japan finder der mange forskellige typer sake, udvalget er lige så stort som vinudvalget i Europa.
Sake er en risvin, som japanerne har værdsat igennem mange hundrede år. Japanerne har udviklet sake til mange forskellige mad stilarter indenfor det japanske køkken.
For at kunne holde styr på de forskellige typer, inddeles de i følgende 4 kategorier Kunshu, Soshu, Jukushu og Junshu.
Til foredraget og smagning af sake Kunshu, smager du flere forskellige varianter indenfor Kunshu kategorien.
Læs mere om foredrag og smagning af sake Kunshu
24. april 2015
Hvilken sake egner sig til forret med hummer?
Det er ikke alle typer af sake der egner sig til hummer. Hummeren som er en eksklusive spise har en fin og delikat smag, der ikke tåler en for kraftig hvidvin eller sake.
Den sake der bør serveres til f.eks. hummer skal harmonere med de fine smagsnuancer i hummeren, og løfte hummeren på bedste vis.
Inden for kategorien Kunshu finderes der et stort udvalg af parfumeret sake, der bl.a. egner til hummer.
Det skal dog lige nævnes, at sake indenfor kategorien Kunshu også egner sig til en aperitif.
Læs mere om foredrag og smagning af sake Kunshu
Skriv en kommentar2. december 2014
Isdesserter fra Rasmus Kofoed, Geranium
Nu er det muligt at købe Michelin-dessert i Irma.
Winterspring har i tæt samarbejde med Rasmus Kofoed fra Geranium, lavet 3 forskellige is der kan købes i udvalgte butikker og online.
Jeg har for et år siden smagt flere af de is som Rasmus Kofoed laver, der er kun et at sige.
Det er de mest fantastiske velsmagende is, jeg har smagt til dags dato. De er knivskarp og rene i smagen. Det er is som jeg varmt kan anbefale.
OBS: Isen har for ganske nyligt vundet prisen som den mest innovative produkt i 2014.
Nedenfor finder du de is som kan købes på nuværende tidspunkt.
–
–
24. oktober 2014
Irmas hemmelige køleskab
Hvor tit spiser du en god bøf?
Jeg spiser ikke bøffer særlig tit, men når det sker så skal kvaliteten bare være iorden.
Her i weekenden besøgte jeg Irma forretningen der ligger i Amagerbro Center.
Mens jeg ellers gik og kiggede efter piskefløde, fik jeg øje på et lille køleskab som stod lidt for sig selv.
Min nysgerrighed blev pirret, for køleskabet var meget lille, lidt ligesom dem du finder hos den lokale kiosk.
Til min overraskelse hang der 2 store stykker oksekød til modning i skabet.
Min glæde ville ingen ende tage, tænk at bøffer fra sunde kvæg, der har gået på de jyske grønne marker, nu har ramt Irmas køleskab.
Desværre kunne jeg ikke se hvor kødet stammer fra. Men ud fra sedlen der hang på et af stykkerne, er det Hadsund Kreaturslagteri som formidler kontakten til nogle af de landmænd der producere kvalitetskvæg. Et slagteri der har fokus på kvægets tarv, og på at give dyrene en så skånsom slagtning som muligt.
Jeg skal helt sikkert smage deres bøffer. Det kunne være meget sjovt, at se om kvaliteten matcher de gode slagtere i København city.
Skriv en kommentar20. august 2014
Kammuslinger med Myoga
Jeg har en svaghed for Japan og det japanske køkken som de fleste nok har bemærket. Når jeg rejser til Tokyo, får jeg prøvet så mange forskellige retter som muligt.
For engang skyld er det lykkes mig, at tage et Japans mest fantastiske krydderurter med hjem, nemlig Myoga.
En af disse herligheder blev brugt i en nem lille ret. Her følger opskriften.
2 kammuslinger
1 myoga
lidt smør
Myoga snittes fint, og lidt overskydende væskes opsuges af lidt køkkenrulle.
Kammuslingerne steges på begge sider i lidt smør.
Kammuslingernes skæres i mindre tern, og anrettes på en tallerken.
De fintsnittet miyoga drysses henover.
5. august 2014
Grønttorvet i Salernes i Sydfrankrig
I sidste uge besøgte jeg mine forældre som bor i Sydfrankrig i Provence området.
Som altid er det en fornøjelse, det er altid skønt at være ude i smukt natur under varmere himmelstrøg.
I løbet af sådan en ferie skal jeg altid besøge det lokale grønttorv. Jeg synes, at det franske køkken har så meget at byde i form af solmodne tomater, friske grøntsager, kød, pølser og meget mere.
Nedenfor finder du fotos fra mit besøg på grønttorvet der afholdes om søndagen i byen Salernes. Grønttorvet er større end de fleste grønttorve i Sydfrankrig, og som altid er det fornøjelse at kigge, dufte og smage på det store udvalg.
–
–
–
–
–
–
–
–
Skriv en kommentar