15. september 2013
Pasta med aubergine og champignon
Her i fredags lavede jeg denne og velsmagende efterårsret og her følger opskriften.
Lidt pasta
4 skiver aubergine
5 østershatte
6 champignon
sjat madlavningsfløde
parmesanost
persille
salt
peber
Pastaen koges i 8 minutter i letsaltet vand tilsat lidt olie.
Aubergine skylles og østershatte børstes og skæres i grove stykker.
Enderne på champignon fjernes, skylles og skæres i skiver.
En ⅓ af osten rives.
Grøntsagerne steges ved høj varme i lidt olie.
Madlavningsfløde hældes på panden, og retten krydres med salt og peber.
Osten hældes i og der røres let til den er smeltet.
Vandet hældes fra pastaen, og den vendes på panden sammen med de andre ingredienser.
Retten anrettes på en tallerken og drysses lidt friskklippet henover.
13. september 2013
Hvad er kvalitet og hvordan defineres gourmetmad?
Er det kun de friske råvarer der bestemmer kvaliteten?
Hvor meget fylder inspirationen og tilberedningsteknikker?
Det er nogle spørgsmål som jeg vil få afdækket lørdag den 5. oktober 2013, hvor gourmeteventen ’Foredrag og middag på formel B’ afholdes hos Michelin-restauranten formel B.
Udover at få serveret en ualmindelig velsmagende 4-retters Michelin menu, har jeg lokket den udadvendte og down-to-earth Michelin-kok Kristian Møller ud af køkkenet for en stund.
Kristian indleder aften med en personlig fortælling om de retter der bliver serveret.
Han vil bl.a. komme ind på;
- Hvad formel B betragter som god kvalitet i forhold til de råvarer som de bruger.
- Hvor de henter inspiration til retterne.
- Hvordan de formår at få elementerne til, at gå op i en større gastronomisk enhed.
Gå ikke glip af denne mulighed for, at møde Michelin-kokken Kristian Møller inden restauranten lukker andre gæster ind.
Vent ikke for længe tilmeldinger til eventen tikker ind.
Hvad får du ud af et års medlemskab?
Ved at tegne et års medlemskab modtager du en velkomstpakke, der består af et eksemplar af kogebogen ‘Matcha, omakase og sushi‘ (værdi 220 kr.), og en GRATIS plads på kurset ‘Sushi for begyndere‘ (værdi 550 kr.)
Du bestemmer, om du selv vil bruge pladsen til sushikurset eller, at give den væk som gave. Pladsen skal bruges indenfor et år.
Dertil får du direkte adgang til 6 eksklusive gourmetevents.
Læs mere om medlemskabet her
Skriv en kommentar
12. september 2013
Andebryst med 2 forskellige salater
Det er meget længe siden at jeg har spist andebryst med nogle lette og lækre salater. Her forleden fandt jeg godt og frisk andebryst og nogle lækre grøntsager. Her følger opskriften.
1 andebryst
3 salatblade
2 asparges
1 agurk
1 rød peberfrugt
håndfuld frisk basilikum
3 hvidløg
½ græsk yoghurt
Olivenolie
salt
peber
Andebryst krydres med salt og peber på skinsiden og brunes på begge sider. Herefter steges færdig i ovnen ved 150 grader i 30 minutter.
Salaten og asparges vaskes og snittes i grove stykker, og vendes i en skål.
Peberfrugten vaskes, snittes fint og kommes i en anden skål.
Agurken vaskes, rives og alt væden klemmes ud.
3 hvidløg pilles, stammen fjernes og de presses.
Lidt olivenolie hældes i.
Græsk yoghurt kommes i skålen, og blandes med de hakkede ingredienser.
En håndfuld basilikum snittes groft og kommes i.
Salaten smages til med til salt og peber.
Andebryst tages ud af ovnen, hviles i 10 minutter for derefter at skæres i skiver.
Så er der ellers klar til servering.
10. september 2013
Verdens bedste chokoladekage findes på Paté Paté
Her i sidste uge mødes jeg med en veninde til lidt tøsehygge på Paté Paté.
Vi har fået den vane, at når vi mødes skal vi have kage. Efter at have studeret deres desserter faldt vi begge over ’Chocolate nemsis m/creme fraice’.
Det er uden tvivl, den bedste chokoladekage jeg nogensinde har fået i mit liv.
Kagen havde en kraftig og tilpas smag af mørk chokolade. Hele kagen var mousse-agtig og silkeblød i konsistensen, og der var ingen forskel på top eller bund. Jeg har aldrig fået serveret en kage der var så silkebløde, det er helt vild.
Så var der hældt lidt kirsebærsirup henover og kagen pyntet med 4 marinerede kirsebær. En passende mængde creme fraice, blev serveret til kagen.
Der er kun et at sige, du er virkelig gået glip af noget, hvis du endnu ikke har lagt vejen forbi Paté Paté dessertkort. Det er som at komme i himlen.
Skriv en kommentar5. september 2013
En middag udover det sædvanlige!
Har du været i en Michelin-restaurant udenfor åbningstiden?
Der er en helt stemning.
Der summer af liv i køkkenet, tjenerne pudser glas og gør klar i restauranten.
Samtidig stiger forventningens glæde over de gæster der har valgt, at lægge vejen forbi og spise på restauranten.
Alle er klar uden at være stresset, der er overskud, god energi og en behagelig atmosfære.
Denne særlige atmosfære får du mulighed for at opleve lørdag den 5. oktober 2013, hvor formel B for første gang åbner restauranten for en lille og eksklusiv gruppe af gourmet entusiaster.
Du vil som en af de få møde Michelin-kokken og ejer Kristian Møller på tomandshånd.
Kristian holder et sjældent og spændende foredrag om, hvordan formel B sammensætter deres menukort.
Han vil bl.a. tale om;
- Hvor han henter inspiration til at lave et eksklusivt menukort der appellere til alle sanser.
- Du får en indsigt i, hvordan formel B fornyer deres menukort uden, at gå på kompromis med kvaliteten og skabe unikke oplevelser.
Efter foredraget serveres en unik og velsmagende 4-retters menu. Pris 700 kr. og medlemspris 520 kr.
Gå ikke glip af denne mulighed for, at få et kig ind i, hvad der foregår behind the scene hos en top restaurant.
Hvad får ud af et års medlemskab?
Ved at tegne et års medlemskab modtager du en velkomstpakke, der består af et eksemplar af kogebogen ‘Matcha, omakase og sushi‘ (værdi 220 kr.), og en GRATIS plads på kurset ‘Sushi for begyndere‘ (værdi 550 kr.).
Du bestemmer, om du selv vil bruge pladsen til sushikurset eller, at give den væk som gave. Pladsen skal bruges indenfor et år. Dertil får du direkte adgang til 6 eksklusive gourmet events.
Få information om medlemskabet
Skriv en kommentar
Ribeye med majskolbe og en let salat
Normalt spiser jeg ikke særlig meget kød, så nu skulle det være. Jeg fik handlet Ribeye steaks, friske mejskolber og lidt grønt. Her følger opskriften.
1pk. Ribeye steaks
2 majskolber
1 salathoved
½ peberfrugt
1 lille løg
2 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
lidt sennep
salt
peber
Majskolberne koges i let saltet vand i ca. 7 minutter.
Salaten vaskes og snittes i grove stykker.
En halv peberfrugt snittes i mindre stykker.
Et lille løg snittes fint.
Soja, olivenolie eddike og sennep kommes i en skål og blandes.
Ribeys steges i lidt smør ved høj varme på begge sider, krydres med lidt salt og peber.
Majskolberne halveres.
Ribeye, salat og majskolber anrettes på en tallerken.
En klat smør og lidt salt kommes på kolberne og lidt dressing hældes over salaten.
Gourmet når det er bedst!
Her i sidste uge landende magasinet Copenhagen Food i kioskerne og hos Irma. Udover spændende artikler med bl.a. Michelin-kokken Francis Cardenau, en madklub i Buenos Aires og meget mere.
Så har jeg bidraget med forskellige slags lækker sushi lavet af danske friske fisk. Sushi som aldrig er før set i Danmark. Jeg er selvfølgelig ikke gået på kompromis med kvaliteten eller de japanske teknikker.
Skriv en kommentarAnmeldelse af smørrebrødsrestauranten Sorgenfri
Smørrebrød har på det seneste i den grad fået et come back.
Jeg er selv ret glad for klassiske smørrebrød, dog er det ikke noget jeg spiser så tit, for det sætter sig på sidebenene.
Men i sidste uge skulle det være, så jeg lagde vejen forbi Cafe Sorgenfri i indre København. Den antikke og historiske kælderrestaurant var fuld booket den dag, så vi fik tilbudt stambordet.
På deres menukort har de et stort udvalg af klassiske smørrebrød, så det var en svær beslutning. Vi endte med at gå all in og bestilte en platte bestående af følgende; marineret sild, rejer, flæskesteg, frikadelle, leverpostej, hønsesalat og ost.
Der er kun et at sige, hold da op hvor er der meget mad på sådan en platte og, hvor smager det bare godt. Cafe Sorgenfri er helt klart et besøg værd ikke kun på grund af maden, men også pga. de historiske kælderlokaler.
Hvad får du ud af et års medlemskab?
Ved at tegne et års medlemskab modtager du en velkomstpakke, der består af et eksemplar af kogebogen ‘Matcha, omakase og sushi‘ (værdi 220 kr.), og en GRATIS plads på kurset ‘Sushi for begyndere‘ (værdi 550 kr.)
Du bestemmer, om du selv vil bruge pladsen til sushi kurset eller, at give den væk som gave. Pladsen skal bruges indenfor et år.
Dertil får du direkte adgang til 6 eksklusive gourmetevents. Læs mere om medlemskabet her
Klik her for at læse mere om de forskellige events.
Skriv en kommentarAnmeldelse af Foodshop no. 26
I sidste uge lagde jeg vejen forbi den lille lækre butik Foodshop no. 26 der ligger på Islands Brygge.
De har et pænt udvalg af små hapser såsom mini lemon marengs pie og andre små velsmagende kager.
Jeg kunne ikke stå for deres mini lemon marengs pie og gulerodskage.
Lemon marengs pie
Tærtebunden var helt perfekt, den havde en god smag og var dejlig sprød. Der var en god balance mellem det sure og det i lemon cremen. Selve marengsen var let fast, men havde en tendens til at være flydende. Den var ikke for sød.
Gulerodskagen
Kagen havde en god smag og var dejlig svampet som den skal være. Dog var kagen knap så sød, som jeg er vant til og foretrækker. Ostecremen havde en god konsistens, dens sødme understøttede selve kagen rigtig fint.
Skriv en kommentar