5. september 2013
Copenhagen Cooking – Nordic Taste
Som de fleste har bemærket er Copenhagen Cooking skudt igang.
En af mine favorit arrangementer er Nordic Taste, hvor du får serveret smagsprøver fra forskellige restauranter og hoteller.
I år er Nordic Taste udvidet, så antallet af svenske spisesteder er repræsenteret med ca. 50/50. Jeg skulle hilse og sige, at der er mange lækre spisesteder på den anden side af Sundet.
Min favorit ret var griseøre fra Bojsen på Axelborg, den var saftig, mørt og smeltede i munden.
Nedenfor finder du de spisesteder jeg besøgte.
Rørt tatar af kalveinderlår m/sandrejer, peberrod og kirsebær.
Svinehoved, urtecreme & fermenteret sødskerm.
Skanörs varmrökta lax med getost frän Goagård, skånska tomater & rostade solroskärnor.
Krydret terrine af Olingegårds frilandsgris serveres med kartoffelcreme fra Larsvikens kartofler som er smagt til yoghurt fra Nablus Mejeri. Salat på skånske fennikel, grønt fra Hotell Mossbylunds egen have og kvaring.
I skoven, Djurslund gris tilberedt i hø og gran, creme på vild urter, kantareller og syltede granskud.
Sprødt griseøre
med syrlig mariabellemarmelade med overmodne enebær og salt granmarengs.
Røget Palæo pølse af skovgris med svampe, med karamelliserede skalotteløg og Karl Johan remoulade.
Grönkålspudding anno 1906 med en sallad på grönkål, persilja och kalvfondsdressing med fänkåls sockersaltad Torsk, brynt smör och pepparrot.
Örtfyld getostterrin på natur chips och rödlöks marmelad.
Pocherad torsk med friterad rödbeta, smul av spickeskinka och brynt smör.
Skriv en kommentarHurtig og nem pastaret på 5 minutter – Pasta med hamburgerryg og østershatte
Her forleden, havde jeg lyst til en hurtig, nem og velsmagende pastaret, som kun tager et øjeblik at lave. Her følger opskriften.
håndfuld østershatte
6 skiver hamburgerryg
tørrer pasta
madlavningsfløde
håndfuld parmesanost
salt
peber
Østershatte skæres i grove stykker og steges et par minutter på en pande.
Hamburgerryggen halveres og snittes til tynde strimler, og hældes i panden.
Pastaen koges i let saltet vand.
Madlavningsfløde hældes i panden, og retten krydres med lidt salt og peber
Revet parmesanosten vendes i retten til det er smeltet.
Vandet hældes fra pastaen, pastaen hældes i panden, hvor den vendes.
Så er der klar til servering.
Anmeldelse af Christianshavnerkagen fra Lagkagehuset
Her forleden besøgte jeg Lagkagehuset på Christianshavn sammen med en ex. kollega, som er ekspert i Lagkagehusets sortiment.
Han er kommet hos Lagkagehuset på Christianshavn i ca. 12 år, og han ved hvad han taler om.
Vi skulle lige teste om Christianshavnerkagen holder endnu.
Tærtebunden på denne lille kage er fantastisk.
Der er mange nødder i uden at det bliver for meget, den er fast og har en god smag. Jordbærcremen smager fuldstændig som den plejer og konsistensen er den samme. Kagen var toppet med små lækre bær og jordbærstykker, som fungerede glimrende med jordbærcremen.
Jo, der er ikke andet end at sige, at tærten holder endnu.
Bagekartoffel med svampefyld
Det er 1000 år siden, at jeg sidst har spist en bagekartoffel med fyld. Her forleden lavede jeg denne lille lækre sag. Her følger opskriften.
1 bagekartoffel
lille håndfuld østershatte
8 champignon
sjat mælk
håndfuld revet parmesan ost
½ pk. bacontern
persille
salt
peber
Med en gaffel stikkes der huller i bagekartoflen.
Bagekartoflen bages i 1 time ved 150 grader.
Svampene renses, snittes i let grove stykker og ristes på en pande.
Osten rives.
Bagekartoflen tages ud af ovnen og fyldet skrabes ud og kommes i skål.
Bacontern ristes på en pande til de har fået en gylden farve.
Fyldet moses med en gaffel og blandes med lidt mælk til ensartet masse.
Den revne ost, bacontern og svampene blandes i kartoffelmosen.
Fyldet kommes i den tomme kartoffel.
Kartoflen pyntes med friskklippet persille.
Spaghetti med røget bacon og squashstrimler
Her forleden havde jeg lyst til lidt hurtig og nem mad, så jeg lavede denne velsmagende ret. Her følger opskriften.
håndfuld bacontern
madlavningsfløde 7%
håndfuld revet parmesanost
75 gr. tørret spaghetti
¼ squash
1 tørret shiitake svamp
salt
peber
Shiitake svampen lægges i blød i ca. 5 timer.
Pastaen koges i let saltet vand i ca. 10 minutter.
Parmesanosten rives.
Bacontern brunes på en pande.
Shiitake svamp snittes fint og kommes i panden.
Lidt madlavningsfløde kommes i panden.
Squash skæres i tynde strimler.
Det meste af det revet ost kommes på panden.
Det smages til med salt og peber.
Vandet hældes fra pastaen.
Pastaen vendes i gryden et par gang sammen med squash strimler.
Lidt parmesanost drysses på toppen.
formel B, gourmetmiddag og foredrag med Michelin-kokken Kristian Møller
Lørdag den 5. oktober 2013 slår Michelin-restauranten formel B dørene op lidt tidligere på dagen end normalt. For, at lukke en lille eksklusiv gruppe af madentusiaster ind i selve restauranten.
Det gør de for, at Michelin-kokken og ejer Kristian Møller kan nå, at holde et spændende foredrag for Sakana – Club Gourmet.
Et foredrag der bl.a. byder på følgende;
- Et unikt indblik i sæsonens råvarer, og hvilken betydning det har for sammensætningen af menukortet.
- Et sjældent indblik i de tanker Kristian Møller gør sig, når han udvikler nye retter til menukortet.
- En personlig fortælling om den særlige menu der serveres for Sakana – Club Gourmet.
Efter foredraget serveres en unik og velsmagende 4-retters menu. Pris 700 kr. og medlemspris 520 kr.
Klik her for at læse mere om eventen
Hvad får du ud af et års medlemskab?
Ved at tegne et års medlemskab modtager du en velkomstpakke, der består af et eksemplar af kogebogen ‘Matcha, omakase og sushi‘ (værdi 220 kr.) og en GRATIS plads på kurset ‘Sushi for begyndere‘ (værdi 550 kr.).
Du bestemmer, om du selv vil bruge pladsen til kurset eller, at give den væk som gave. Pladsen skal bruges indenfor et år. Dertil får direkte adgang til 6 eksklusive gourmetevents.
Klik her for at læse mere om de forskellige events
Læs mere om medlemskabet her
Sommerkonkurrence – Vind et gavekort til Strangas Dessert Boutique
Jeg er kommet i gavehumør, og udlodder et gavekort til Strangas Dessert Boutique værdi 250 kr.
Strangas Dessert Boutique er en eksklusiv gourmet konditor der ligger på Åboulevarden.
Bag disken står Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas og laver tærter, portionskager og andet godt til de københavnske ganer.
Konkurrencen afholdes her på min blog, på Facebook og i mit nyhedsbrev.
Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen er, at skrive dig op på www.sakana.dk til at modtage ‘de nyeste events, insider-tips, interviews, konkurrencer, madanmeldelser og trends’, og skrive en kommentar herunder, hvorfor det lige netop er dig, der skal vinde gavekortet.
Jeg trækker lod blandt alle navnene torsdag den 15. august 2013 og vinderen får direkte besked.
Skriv en kommentar28. august 2013
Hvad kigger du efter når du køber råvarer?
Følger du årstidens cyklus og vælger de grøntsager som sæsonen byder?
Eller bliver forført af supermarkedernes råvarer der kan købes året rundt?
Fordelene ved at købe råvarer i sæson, er at de fyldt med vitaminer fordi de følger naturens cyklus.
Råvarerne har mere kraft og smag, de bugner på hylderne med deres duft og farver også er de billige.
Ulemperne kan være, at det kan være en udfordring at tilberede forskellige velsmagende retter, hvis der kun er et lille udvalg af sæsonens råvarer til rådighed.
Retterne bør helst være så interessante, at du ikke går hen og blive træt af dem indenfor kort tid.
Det kan du nu får eksperternes bud på.
Lørdag den 5. oktober 2013 afholdes eventen ‘Foredrag og middag på formel B‘.
Michelin-kokken og ejer Kristian Møller vil for en stund, holde et unikt foredrag, hvor du bl.a. får mulighed for, at få et sjældent indblik i hvordan Michelin-restauranten formel B sammensætter deres menukort med fokus på sæsonens råvarer.
Et velsmagende menukort der appellerer til alle sanserne med interessant og unikke smagsoplevelser.
Efter foredraget serveres en unik og velsmagende 4-retters menu. Pris 700 kr. og medlemspris 520 kr.
Det kunne være interessant. Klik her for at læse mere om eventen ’Foredrag og middag på formel B’ og, hvad Kristian Møller ellers vil tale om.
Du er velkommen til at tage en kæreste, veninde eller kollega med.
Hvad får du ud af et års medlemskab?
Ved at tegne års medlemskab modtager du en velkomstpakke, der består af et eksemplar af kogebogen ‘Matcha, omakase og sushi‘ (værdi 220 kr.), og en GRATIS plads på det populære kursus ‘Sushi for begyndere‘ (værdi 550 kr.).
Du bestemmer, om du selv vil bruge pladsen til sushikurset eller, at give den væk som gave. Pladsen skal bruges indenfor et år.
Dertil får du direkte adgang til 6 eksklusive gourmet events. Klik her for at læse mere om de forskellige events.
Læs mere om medlemskabet her
9. juli 2013
Anmeldelse af onsdagssnegle fra Sankt Peder Stræde
Holder onsdagssnegle endnu?
Det er mange år siden, at jeg sidst har spist en onsdaagssnegl, så jeg lagde vejen for bageren i Sankt Peders stræde.
Jeg havde fuldstændig glemt hvor store deres snegle er. Det er jo et helt måltid i sig selv, og de flyder det meste af en lille tallerken.
Jeg købte en friskbagt snegl med glasur, jeg har aldrig rigtig været tilhænger af almindelig sukker som topping. Sneglen jeg købte er præcis som jeg husker den. Cremen er ikke for sød, der er masser af kanel og de har sparet på smørret.
Ellers kan det for mit vedkommende bliver lidt for meget.
Der er kun et at sige, onsdagssnegle fra bageren i Sankt Peders stræde holder endnu. Det er en velsmagende klassiker der ikke går af mode.