7. juli 2013

Ny single klub i København (28-40 år)

Er en nyoprettet klub i København for singler i aldersgruppen 28-40 år, der laver unikke events såsom madlavningskurser, foredrag, gourmetmiddage, fredagscocktails og meget meget mere.

Som medlem af gruppen bliver du inviteret til gratis events som henvender sig til singler. Læs mere om Facebook gruppen her

Skriv en kommentar

2. juli 2013

Til lancering af Baileys nye look

I torsdags, om aften deltog jeg og min veninde Kira Eggers i et spændende arrangement på Zoo bar i indre København.

Eurowoman og Baileys var gået sammen for en aften i forbindelse med lanceringen af Bailys nye slanke og elegante look.

Der var mange mennesker da vi ankom, og stemningen var rigtig god blandt gæsterne.

Bartenderne havde travlt med at lave lækre drinks og cocktails med Baileys.

Til tonerne af Freja Kirks smukke stemme med band, fik vi hygget, spist lækre kapapeer og nydt et par kolde og velsmagende drinks.

Alt i alt et super godt arrangement, og Bailys smager fantastisk også i cocktails.





 

Skriv en kommentar

27. juni 2013

Laks med pasta og broccoli

Her forleden lavede jeg denne skønne og nemme ret med laks, pasta og broccoli. Her følger opskriften.

1 stykke laks
pasta
håndfuld broccoli buketter
madlavningsfløde 8%
parmesanost
salt
peber

Laksen steges ved svag varme i lidt olie på begge sider.
Broccoli buketterne koges i letsaltet vand i 1½ minut.
Pastaen koges i let saltet vand i et par minutter.
Madlavningsfløde og revet parmesanost kommes i gryden, og smages til med salt og peber.
Pasta og broccoli buketterne anrettes på en tallerken, og fisken placeres ovenpå.

Skriv en kommentar

18. juni 2013

Pølser, ravioli og broccoli

Det er sommer og jeg er gået i gang med at teste pølser.
Her forleden fik jeg fat i nogle pølser med skovsvampe og bacon, og med lidt nemt tilbehør blev det til denne ret. Her følger opskriften.

1 pk. pølser med skovsvampe og bacon
1 pk. Revioli med spinat og ost
olivenolie
parmesanost
håndfuld broccoli buketter

Pølserne steges i 15 minutter ved svag varme.
Revioli koges i let saltet vand med lidt olie.
Broccoli buketter koges i let saltet vand i et par minutter.
Osten rives fint.
Pølserne og tilbehør anrettes på tallerken, og et par dråber olivenolie og lidt parmesan drysses henover pastaen.

Pølserne smager nogenlunde, dog synes jeg at baconen tilførte pølserne lidt for meget salt.

Skriv en kommentar

7. juni 2013

Nu er der kun 3 dage til tilmeldingsfristen.….

til eventen ‘Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød‘, som er et sjældent foredrag der afholdes den 13. juni hos Slagteren ved Kultorvet.

Som en af de få, vil få et sjældent indblik i dansk landbrug, og det kød der sælges i speciabutikker og supermarkederne.
Til at holde foredraget, har jeg allieret mig med en af branchens bedste Jens Slagter, som i korte træk vil tale om følgende;

  • Generelt om dansk landbrug og kød, så du får et billede af hvordan det står til her og nu.
  • Dyrevelfærd – her taler Jens om dyrenes trivsel, og forskellen på de kvæg der vokser på i en stald og dem, som går på græsgrønne marker.
  • Du får en gennemgang af de forskellige kødstykker der på et kvæg, og hvad stykkerne egner sig bedst til, så du kan få flere gourmetoplevelser i dit eget hjem.
  • Du får en viden om forskellen på supermarkedskød og kød fra økologiske gårde, så du bliver opmærksom på, hvad du skal kigge efter for, at få mest muligt kvalitet, når du handler ind.

Og meget meget mere

Under foredraget får du serveret 5 forskellige økologiske gourmet smagsprøver såsom pastrami, pølser, rørt tatar, okse carpaccio og rødvin.

Deltag i denne spændende event for kun 150 kr.

Klik her for at læse mere og reservér en plads.

Skriv en kommentar

4. juni 2013

Økologisk gourmetkød når det er bedst

Har du nogensinde smagt gourmetkød fra Slagteren ved Kultorvet?

Den 13. juni, får du mulighed for, at smage en række gourmet smagsprøver og høre et unikt foredrag ‘Dansk økologisk gourmetkød‘ der afholdes i slagterlokalet hos Slagteren ved Kultorvet. Kød eksperten og den rutineret slagter Jens Slagter vil i korte træk tale om følgende;

  • Du får en viden om dansk gourmetkød og landbrug.
  • Du får et kendskab til de gårde som Slagteren ved Kultorvet samarbejder med.
  • Du får en unik indsigt i, hvorfor det godt kan betale sig at tænke velfærd, når du køber kød.
  • Du får en viden om, hvad forskellen på supermarkedskød og kød fra økologiske gårde.

Og selvfølgelig meget meget mere.

Under foredraget får du serveret 5 forskellige økologiske smagsprøver såsom pastrami, pølser rørt tatar, okse carpaccio og rødvin.

Deltag i denne spændende event for kun 150 kr.
Klik her for at læse mere og reservér en plads.


Skriv en kommentar

31. maj 2013

Et portræt af en legende

Hvem er Jens Slagter fra Slagteren ved Kultorvet?

Slagteren ved Kultorvet blev grundlagt den 1. oktober 1888 af Slagtermester Niels Hansen.

Sidenhen har slagterforretningen skiftede hænder et par gange indtil oktober 1989, hvor Jens Slagter & Jan Nielsen overtog forretningen.

Inden overtagelsen havde Jens slagter arbejdet i London (Conduit street), og 7 år i Australien som slagtermester.

Butikken er ved at være en af de sidste slagtere i Danmark, der med 100% sikkerhed har kødsalg og opskæring på den gammeldags maner.

Udover slagterforretningen ejer Jens Slagter også Osten ved Kultorvet og begge forretninger er kendt for deres økologiske varer.

Slagterforretningens bøffer er landskendt!
Kendt for mørhed, saftighed og velsmag, kødet stammer fra udvalgte landbrug i Jylland.

Hemmeligheden bag deres møre bøffer skal ikke være en statshemmelighed, derfor har jeg inviteret Jens Slagter til at holde et unikt foredrag om Dansk økologisk gourmetkød den 13. juni i hans vante omgivelser i selve slagterlokalet.

I korte træk.

  • Du høre om dansk økologisk gourmetkød set med en slagers briller.
  • Du høre om hvilke gårde Slagteren ved Kultorvet samarbejder med og hvorfor.
  • Du høre om kvaliteten på kødet som sælges i supermarkeder
  • Du høre om hvor traditionelle landmænd går på kompromis med kvaliteten for, at levere kød til konkurrencedygtige priser.
  • Du høre om udskæringer og, hvilke tilberedningsmetoder de enkelte udskæringer egner sig bedst.
  • Du får en viden om hvad du skal kigge efter når du køber.

Meget meget mere.

Under foredraget får du serveret 5 forskellige økologiske gourmet smagsprøver såsom pastrami, pølser, rørt tatar, okse carpaccio og rødvin.

Deltag i denne spændende event for kun 150 kr.

Klik her for at læse mere og reservér en plads

Skriv en kommentar

30. maj 2013

Jalapeno pølser med tzatziki og gratineret aubergine


Her i weekenden prøvede jeg at sparke sommeren igang. Så jeg købte jalapenos pølser, lavede en cremet tzatziki og gratineret aubergine. Her følger opskriften.

1 pk. jalapenos pølser
1 agurk
græsk yoghurt
2 hvidløg
aubergibe
parmesanost
salt
peber

Pølserne steges i lidt solsikkeolie ved svag varme i ca. 15 minutter.
Agurken rives, saften klemmes ud og kommes i en skål.
Et par skeer græsk yoghurt, presset hvidløg, sjat olivenolie, salt og peber kommes i en skål.
Det hele røres til en cremet konsistens.
Aubergine skæres i skiver og smøres med lidt olie og steges på en pande.
Lidt parmesanost drysses på skiverne og de bages færdigt i ovnen.
Så er der klar til servering.

Skriv en kommentar

28. maj 2013

Anmeldelse af restaurant BROR

Her i sidste uge besøgte jeg den nyåbnede restaurant BROR der ligger i Skt. Peder Stræde.

Det er de to sous chefer Victor Wågman og Samuel Nutter fra noma, der har kastet sig ud i et nyt eventyr. Det har de gjort ret godt.

Alt var booket den aften, og da jeg trådte ind i restauranten blev jeg mødt af et imødekommende personale. Det er en super hyggelig restaurant med rustikke møbler, afslappet og varm atmosfære.

Vi fik et glas mousserende vin og jeg bestilt en snack og dagens 4 retters menu.

De retter vi fik serveret smagte fantastisk velsmagende og havde sin helt egen karakteristika. Retterne var sammensat af enkle råvarer af meget høj kvalitet, og den enkelte råvarer får virkelig lov til at komme til deres ret. De mestre teknikkerne til perfektion og formår at overraske med nye smags dimensioner.

Det er helt klart et sted jeg kan anbefale. Nedenfor finder du nogle billeder fra middagen.






Rødbede på ribben, marv, hyldeblomst


Lidt brød


Samuel Nutter og medarbejder


Victor Wågman


Sandart, grillede agurker, gran

Havkat, løg, tang


Svinenakke, ramsløg, blomkål


Kærnemælk, valnød, solbær

Skriv en kommentar

26. maj 2013

Gourmet er tidens trend

Her under finanskrisen har jeg bemærket en lidt sjov tendens.

Mange, ja jeg kender faktisk ingen, der ikke er berørt af finanskrisen der hærger i øjeblikket, og de fleste holder på hat og briller og håber på bedre tider.

En ting der virkelig samler nationen er MAD.
Jeg har aldrig set så mange madprogrammer på de forskellige kanaler, og flere og flere af de små producenter af gourmetråvarer får en plads på hylden i supermarkederne.

Samtidig med det, sker der en stigning af udvalget af bladningsprodukter, som kun skal have lidt vand, og vupti så har du en chokoladekage.

Jeg synes, at det er enormt positivt at mange af madprogrammerne sætter fokus på kvalitet, gode råvarer og hvordan et måltid kan være samlingspunktet for socialt samvær med familie og venner.

Et af de områder, hvor der burde være mere tilgængelig information er kød.

Den 13. juni 2013 afholdes eventen ‘Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød‘, hvor kødeksperten Jens Slagter ved Kultorvet, holder et unikt foredrag om kød. I korte træk.

  • Generelt om dansk kød og landbrug – herunder hvor stor andelen af det kød der produceres kan betragtes som gourmetkød.
  • Hvor stor en andel af det økologiske gourmetkød der eksporteres til udlandet.
  • Hvor meget kød Danmark importere fra de europæiske lande.
  • Dyrevelfærd – hvor er det optimale betingelser for dyrenes velfærd for, at kødet bliver bedst muligt.
  • Hvilke kriterier der slækkes på for, at kunne levere kød til konkurrencesygtige priser.
  • Supermarkedskød – hvilke gårde og producenter de samarbejder med og, hvilke kriterier de benytter for, at kød betragtes som kvalitet.
  • Hvad du som privatperson skal kigge efter når du køber kød, så du får mest kvalitet for pengene, uanset om du handler i et supermarked eller ej.

og meget meget mere

Under foredraget får du serveret 5 forskellige gourmet smagsprøver.

Deltag i denne spændende event for kun 150 kr.

Klik her for at læse mere og reservér en plads.

 

Skriv en kommentar