21. maj 2013
Sojapandekager
Sidste weekend var jeg på kursus i London, hvor Tony Robbins afholdt et 4 dages seminar.
På fjerde dagen talte han om kost og motion, som var meget inspirerende.
Så derfor valgte jeg i sidste uge at lave sojapandekager. Her følger opskriften.
2 æg
ca. 2,5 dl. mel
sjat sojamælk
salt
Mel, soja mælk, æg og lidt salt kommes i en skål og røres til en ensartet masse. Dejen må gerne være lidt tyk i konsistensen.
Pandekagerne bages på en varm pande i lidt smør.
Pandekagerne er overraskende gode i forhold til pandekager lavet på mælk.
De var bløde, knap så sprøde, velsmagende og er nemmere for kroppen at fordøje.
Pandekagerne spises med lidt blomsterhonning.
20. maj 2013
Hvilket kød betragtes som gourmetkød?
Det er der mange bud på, alt efter om du spørger det lokale supermarked, slagter eller gårdbutik.
Sidste weekend var jeg i London, hvor jeg deltog i 4 dages seminar med coach guruen Tony Robbins.
På fjerde dagen havde vi om kost og motion, jeg var tæt på at blive vegetar lige på stedet, da jeg havde hørt Tony tale om kvaliteten på kød, og det at træffe ubevidste valg også, når man står i et supermarked.
Vi kan alle blive enig om kød ikke bare er kød, derfor har jeg bedt Københavns suverænt bedste kødekspert Jens Slagter om, at holde et unikt foredrag om gourmetkød.
Den 13. juni afholdes eventen ‘Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød‘ i slagterlokalet ved kultorvet.
Jens vil bl.a. tale om følgende;
- Generelt om dansk landbrug og kød, så du får et billede af hvordan det står til.
- Dyrevelfærd – her taler Jens om hvad foder, adgang til grønne marker, staldenes indretning har for dyrenes trivsel, og i sidste ende kødets kvalitet.
- Du får en gennemgang af de forskellige kødstykker der sidder på et kvæg, og hvad stykkerne egner sig bedst til, så du får mest muligt for pengene.
- Du får en viden om de forskellen på supermarkedskød og kød fra økologiske gårde, så du bliver opmærksom på hvor meget kvalitet du får, når du handler i et supermarked.
og meget meget mere.
Under foredraget får du serveret 5 forskellige unikke gourmet smagsprøver.
Deltage i denne spændende event for kun 150 kr.
Klik her for at læse mere og reservér en plads
Skriv en kommentar16. maj 2013
Fyldte poussiner med mørke champignon og bacon
Denne velsmagende ret lavede jeg i sidste uge. Her følger opskriften.
2 poussiner
1 pk. Bacontern
1 pk. Mørke champignon
Røget salt
Olivenolie
Champignon skæres i mindre stykker og ristes på en pande sammen med bacontern til de har fået en let gylden farve.
Fyldet kommes i poussinerne og lårene snøres sammen.
Poussinerne gnides i lidt olivenolie og deres drysses med grøft røget salt.
Poussinerne bages ved 170° i ca. 40 minutter.
Jeg valgte at servere lidt ris og en salat til retten.
12. maj 2013
Hvor godt kender du dansk økologisk gourmetkød?
Kød smager godt, men er du bevist om, hvor stor forskellen er på økologisk oksekød fra slagteren, og det kød der sælges i supermarkederne?
Dette emne tager vi op den 13. juni, hvor eventen ‘Foredrag – Dansk økologisk gourmetkød‘ afholdes i slagterlokalet hos Slagteren ved Kultorvet.
I korte træk
- Du får en viden om dansk gourmetkød og landbrug.
- Du får et kendskab til de gårde som Slaagteren ved Kultorvet samarbejder med.
- Du får en unik indsigt i, hvorfor det godt kan betale sig at tænke velfærd, når du køber kød.
- Du får en viden om, hvad forskellen er på supermarkedskød og kød fra økologiske gårde.
Og selvfølgelig meget meget mere.
Under foredraget får du serveret 5 forskellige gourmet smagsprøver.
Deltag i denne spændende event for kun 150 kr.
Klik her for at læse mere og reservér en plads
9. maj 2013
Risotto med Karl Johan svampe
Jeg elsker risotto, og her forleden lavede jeg denne risotto med skønne Karl Johan svampe og brune champignon. Her følger opskriften.
200 gram risottoris
½ løg ½ bøtte tørret Karl Johan svampe
½ pkt. brune champignon
1 dl. hønsebouillon
Sjat hvidvin
Revet parmesan
Frisk persille
Salt
Peber
En halv bøtte Karl Johan svampe lægges i blød i en skål med vand i et par timer.
Løget snittes fint og kommes i en gryde, hvor de svitses til de har fået en gylden farve.
Risottorisen hældes i gryden og vendes et par gange.
En sjat hvidvin hældes i og der røres.
Hønsebouillonen hældes i lidt af gangen til alt er opsuget af risene.
Et stykke parmesan ost rives.
De brune champignon snittes fint og kommes i.
Osten hældes i og det hele smages til med lidt salt og peber.
Lige inden serveringen vemdes friskklippet persille i risottoen.
7. maj 2013
Pasta med kammuslinger og tigerrejer
Her i weekenden lavede jeg denne skønne pastaret som ikke tager mange minutter. Her følger opskriften.
Pasta
2 kammuslinger
5 tigerrejer
Squash
Madlavningsfløde 8%
Parmesanost
Persille
Salt
Peber
Tarmen pilles ud af tigerrejerne.
Kammuslingerne og tigerrejerne steges ved høj varme i lidt smør i ca. 1 minut på her side.
Pastaen koges til de stadig er lidt hårde.
Squashen skæres i kvarte stænger, og og skæres til tynde strimler.
Et stykke ost rives og persillen klippes.
Madlavningsfløden hældes i stegepanden og koges op.
Ost, salt og peber kommes i og ingredienserne røres ud.
Pasta, squash strimler og skaldyr kommes i og vendes et par gange, og anrettes på en tallerken.
Persille drysses henover.
6. maj 2013
Pics fra eventen ’Foredrag og middag på japansk’
I lørdags afholdte Sakana – Club Gourmet eventen ‘Foredrag og middag på japansk’ hos restaurant Sukiyaki. Eventen bød på en unik 9-retters klassisk japansk tastingmenu, en demonstration af stegepladsen teppanyaki og et foredrag om det japanske køkken. Nedenfor finder du billeder fra eventen.
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
Ejer og køkkenchef Tamon Ueda & Celia
2. maj 2013
Risotto med Karl Johan svampe
Jeg elsker risotto, og her forleden lavede jeg denne risotto med skønne Karl Johan svampe. Her følger opskriften.
200 gram risottoris
½ løg
½ bøtte tørret Karl Johan svampe
½ pkt. mørke svampe
1 dl. hønsebouillon
Sjat hvidvin
Revet parmesan
Frisk persille
salt
Peber
En halv bøtte Karl Johan svampe lægges i blød i en skål med vand i et par timer.
Løget snittes fint og kommes i en gryde, hvor det svitses til det har fået en gylden farve.
Risottorisen hældes i gryden og vendes et par gange.
En sjat hvidvin hældes i og der røres.
Karl Johan svampe snittes til mellem grove stykker.
Når det meste af væden er opsuget af risen, hældes Karl Johan svampe og vandet som de har ligget i, i gryden og der røres.
Hønsebouillonen hældes i lidt af gangen til alt er opsuget af risene.
Et stykke parmesan ost rives.
De mørke svampe snittes fint og kommes i.
Osten hældes i og det hele smages til med salt og peber.
Lige inden servering vendes friskklippet persille i risottoen.
30. april 2013
Anmeldelse af formel B
St. Bededag var jeg ude og spise på formel B sammen med en veninde.
Alt var booket, og der var en dejlig stemning, og et imødekommende personale da jeg trådte ind i restauranten.
Vi bestilte et glas champagne, 4 retter og lidt vin til maden.
Til vores overraskelse var deres retter meget større end forventet. Hver ret var delikat, fantastisk velsmagende og havde sine helt egen karakteristika. Nedenfor finder du nogle billeder fra middagen.
Okse entrecote med selleri og puffet hvide ris.
Lidt brød
Dansk stenbidderrogn med peberrodscreme, sprøde grøntsager og rygeost.
Tatar af saltet kalveinderlår med grillede salater, sort peber og syltede løg.
Lun æggeblomme med sortfodsskinke, sprøde jordskokker og Karl Johan emulsion.
Økologisk okse fra Birkemosegaard med nye danske kartofler, ramsløg og fedtegraver.
28. april 2013
Anmeldelse af 3 kager fra Lagkagehuset
Her i sidste uge lagde jeg vejen forbi Lagkagehuset på Christianshavn sammen med en ex. kollega.
Denne kollega er ikke en herre hvem som helst, han er den ukronet ekspert i Lagkagehusets sortiment med mange års erfaring på bagen.
På hans anbefaling, kastede han sig over en skive Othello lagkage og kartoffelkagen, og jeg snuppede den lille Mocca Fragilite med hvid chokolade.
Ifølge min ex. kollega er Othello lagkagen – kongen over alle kager. Den er omgæret med stor respekt. Den er dyr og købes kun ved store fejringer som f.eks. 25 års jubilæum.
Kartoffelkagen var stor og velsmagende, den som Lagkagehuset servere er en rigtig herremodel.
Mocca Fragilite er en rigtig pige kage. Velsmagende mocca kage med masser af snask uden at det bliver for meget. Størrelsen er helt perfekt og passer fint til en enkelt person.
Skriv en kommentar