23. april 2013

Once in a lifetime – foredrag og middag på japansk


Så er der kun 5 dage til tilmeldingsfristen til eventen ‘foredrag og middag på japansk‘, der afholdes lørdag den 4. maj på restaurant Sukiyaki på Vesterbro.

Gå ikke glip af denne unikke chance for, at opleve en japansk restaurant, der byder på en klassisk indretning, zen atmosfære og diskretion, som du finder på de japanske restauranter i Japan.

Eventen starter med et unikt foredrag om det japanske køkken, der holdes af en herboende japaner. I korte træk.

  • Du får en særlig viden om det japanske køkken.
  • Du får en viden om hvilke typer retter der indgår i en klassisk menu.
  • Du får unikt kendskab til hvilke retter der optager japanerne mest.
  • Du får kendskab til japanernes madkultur.
  • Du får indsigt i hvorfor det japanske køkken, betragtes som en af de sundeste i verdenen.

Efter foredraget får du en demonstration af madlavningsteknikker der bruges til, at tilberede mad på stegepladen teppanyaki.

Kort efter serveres en ganske unik 9-retters tastingmenu, som ikke kan fås på nogen af de danske sushi restauranter.
En menu som ikke findes på menukortet men er sammensat til denne aften.

Deltage i denne spændende event for kun 395 kr.

Læs mere om hvad du kan forvente, og reserver en plads

Skriv en kommentar

22. april 2013

Mad & Bolig nr. 5 er nu på gaden med et unikt tema om det japanske køkken

Jeg har skrevet min første artikel om det japanske køkken til det eksklusive magasin Mad & Bolig. Ikke nok med det, du finder 6 velsmagende opskrifter og lækre madbilleder på retter, som du ikke kan få på nogen af de danske sushi restauranter. Vent ikke for længe, skynd dig ned i kiosken og købe et eksemplar for din nabo.

Skriv en kommentar

18. april 2013

Lammekølle

Her i påsken lavede jeg en ualmindelig lækker og saftig lammekølle. Her følger opskriften.

1, 7 kilo
2 hvidløg
Rosemarin
Olivenolie
Salt

Ovnen forvarmes ved 150°
2 hvidløg pilles og skæres i mindre aflange stykker.
Rosemarinblade pilles af grenene.
1 cm. dybe snit laves i køllen, og et stykke hvidløg og et rosemarin blad trykkes ned i hullet.
Dette gøres på begge siden af køllen.
Køllen smøres med lidt olivenolie og dækkes med groft salt.
Køllen bages 1,5 time i ovnen og hviles i 20 minutter.
Et kvarter før køllen er færdig, hældes lidt kogende vand i bunden af fadet til saucen.

Som tilbehør kan du servere nye kartofler og tzatziki.

Skriv en kommentar

16. april 2013

Anmeldelse af Peter Beiers chokolade

Her i påsken fik jeg en æske Peter Beier chokolade af min mor.

Det er første gang at jeg spiser chokoladeæg fra Peter Beier. Min favorit æg er mørk chokolade med nougat.
Til min store glæde fik jeg mit ønske opfyldt. De fire æg indeholdt følgende;

Lys chokolade med nougat
Mørk chokolade med marcipan og nougat
Mørk chokolade med marcipan
Lys chokolade med marcipan og nougat

Kvaliteten på Peter Beier chokolade er helt i top. Smagen var kraftig, rund og der var en god balance imellem de forskellige ingredienser.
Det er ikke sidste gang, at jeg spiser chokolade fra Peter Beier.

Skriv en kommentar

15. april 2013

Hemmeligheden bag en klassisk japansk middag

Helt overordnet set består en japansk middag af 7-8 lette retter, som rent visuelt bliver præsenteret på bedste vis dvs. appellere til øjet samtidig med, at du kan se de forskellige råvarer.

Ved en traditionel middag bliver der ofte serveret fisk, kylling, oksekød, tang, forskellige grønsager, syltet blomme eller grønsager og ris tilberedt på forskellige måder.

En middag hvor hver ret er nøje udvalgt efter sin karakter og unikke smag.

Der hvor japanerne ofte er på herrens mark er, når de spiser en middag i Europa.
Kvaliteten er ikke altid lige så høj som i Japan, så du kan opleve at japanerne slet ikke spiser noget.
Eller at de ikke kan skelne mellem forret, hovedret og dessert fordi retterne rent visuelt virker rodet og uigennemsigtig for japanerne.

En klassisk japansk middag er selvfølgelig ikke kun forbeholdt japanerne.

Lørdag den 4. maj afholdes eventen ‘Foredrag og middag påjapansk‘, i den japanskejet restaurant Sukiyaki på Vesterbro.

Eventen starter med et unikt foredrag, der afholdes af en herboende japaner.

I korte træk;

  • Du får en ganske særlig viden om det japanske køkken, og de regionale forskelle.
  • Du får en unik indsigt i, hvordan en autentisk japansk menu sammensættes.
  • Du får kendskab til hvilke kriterier der skal være opfyldt før en menu betragtes som god.

Inden der serveres en unik 9- retters tastingmenu, som de færreste har smagt, får du en demonstration af den populære stegeplade teppanyaki.

Deltag i denne spændende event for kun 395 kr.

Du bør ikke vente forlænge hvis du vil sikre dig en plads. Da der allerede nu er reserveret pladser.

Læs mere om eventen her og reserver en plads

 

Skriv en kommentar

10. april 2013

Nomineret til oplevelsesprisen 2013

Yes, mit sushi kursus er blevet nomineret til oplevelsesprisen 2013.
Hvis du har lyst til at hjælpe mig med at komme i finalen, så må du meget gerne dele denne mail og gå ind på http://oplevelsesprisen.dk/ og nominere mig. Du skal stemme på mig inden den 11. april. Så skynd dig, der er kun 1 dag tilbage.

Du kan læse mere om mine sushikurser her

Tusind tak for hjælpen:-)

Skriv en kommentar

8. april 2013

Foredrag og middag på japansk

Hvor godt kender du det japanske køkken?

Her tænker jeg om du har hørt om den unikke stegeplade teppanyaki?

Som en af de få har du mulighed for, at se hvordan skaldyr bliver tilberedt på denne stegeplade.
En stegeplade der er så stor, at der kan sidde 10 personer rundt om den som i en hestesko.

På stegepladen bliver der dagligt tilberedt forskellige slags kød, fisk, skaldyr og grønsager efter japanske teknikker, mens gæsterne kigger på.
Gourmetmad som tilberedes efter gæsterne smag og ønsker.

Udover denne unikke demonstration, kommer du også til at høre et spændende foredrag, om det japanske køkken af en herboende japaner. Du vil bl.a. høre om

  • Hvad der kendetegner det japanske køkken og hvad der gør denne unik.
  • Hvilke type råvarer der er mest værdsat i det japanske køkken.
  • Hvilke type retter der indgår i en aftenmenu.
  • Hvilke kriterier der skal være opfyldt gør en middag betragtes som god.

Da fleste japanere i Japan er ikke begejstret for at tale engelsk i det offentlig rum, så denne event er en unik mulighed for at lære det japanske køkken at kende.

Efter foredraget serveres en ganske særlig 9-retters tasting menu, som du normalt ikke kan få på de danske sushi restauranter.

En klassisk menu som finder på de japanske restauranter i Tokyo.

Deltag i denne spændende event for kun 395 kr.

Læs mere om hvad du kan forvente, og reserver en plads

Skriv en kommentar

3. april 2013

Udsøgt frokost på Geranium

Her i påsken spiste jeg på Geranium, og det er som altid en stor gastronomisk oplevelse, hvor ens sanser i den grad bliver forkælet. Her følger et udvalg af billeder.

Grene af vesterhavsost

Gulerod & havtorn

Selleri & tangsalat

Tørrede blomster & æbler

Karl Johan

Bagt kartoffel

Geleret skinke & tomatvand

“Dildsten”

Kongekrabbe

Kongekrabbe kloen klargøres ved bordet

Kongekrabbe, multebær & jernurt

“Knivmusling”

Lyngrøget pighvar & mos

Kornsorter

Brød på gamle kornsorter

“Jern & mineraler”

Kammuslinger

Rå “lammepølse”, tank & peberrod

“Jordskoktræ”

Frossen urtete & hvid chokolade

“Nøgne træer”, mørk øl & svesker

“Grønne æg”

Rasmus Kofoed og medarbejder

Borddekoration

Skriv en kommentar

2. april 2013

Hemmeligheden bag japanernes høje levealder

Japanerne er den befolkning i verden der lever længst, og det er ikke helt tilfældigt.

Deres kost består primært af fisk, kød, soja, ris, grønsager og grøn te i uanede mængder.

Japanerne har en meget detaljeret viden om de enkelte råvarer og deres egenskaber, en viden der munder ud i et utal af delikate og velsmagende retter, der gavner helbredet feks. ved at afgifte kroppen.

I de fleste europæiske hjem består et aftensmåltid af en enkelt hovedret med forskellige slags tilbehør.

Japanerne har en ret interessant madkultur, et aftensmåltid består af mange små retter, som dækker hele kostpyramiden.

Ved dagligt at spise råvarer fra hele kostpyramiden, får japanerne alle de mineraler, proteiner og vitaminer som kroppen har brug for.

Denne unikke viden er selvfølgelig ikke forbeholdt japanerne.
Lørdag den 4. maj afholdes eventen ’Foredrag og middag på japansk’, i den japanskejet restaurant Sukiyaki på Vesterbro.

Eventen starter med et unikt foredrag, der afholdes af en herboende japaner.

I korte træk;

  • Du får en ganske særlig viden om det japanske køkken, som består af mange stilarter såsom et vegetarisk køkken der udspringer af de buddhistiske templer, retter der udspringer af tecermonien, nudelretter, gryderetter, bentobox og mange flere.
  • Du får en indsigt i, hvad der gør det japanske køkken til et af de sundeste i verden.
  • Du får en unik indsigt i, hvordan en autentisk japansk menu sammensættes, og hvilke kriterier der skal være opfyldt før en menu betragtes som god.

Inden der serveres en unik 9- retters tastingmenu, som de færreste har smagt, får du en demonstration af den populære stegeplade teppanyaki.

Deltag i denne spændende event for kun 395 kr.

Læs mere om eventen her og reserver en plads

Skriv en kommentar

27. marts 2013

Hvor godt kender du det autentiske japanske køkken?

Enhver by med respekt for sig selv har en sushi restaurant.

De fleste som bor i en af de større byer, spiser sushi med jævne mellemrum.

Hvornår har du sidst spist autentisk japansk sushi, eller for den sags skyld klassiske retter fra det japanske køkken?

Der er 3 elementer som gør hele forskellen for det mad, der tilberedes i restauranterne i Tokyo, og det der serveres på de danske sushi restaurant.

  • At kunne mestre de japanske madlavningsteknikker, og ingredienserne Bonito og Kombu.

I det autentiske japanske køkken, bruges teknikker som kan tage op til 20 år at mestre.

Ingredienserne Bonito (tørret fiskeflager) og Kombu (en tørret tangart) udgør tilsammen fiskefonden dashi, som er fundamentet i det japanske køkken.
Uden denne fond findes der ikke noget autentisk japansk køkken.

Som noget ganske unik, inviteres du til eventen ’Foredrag og middag på japansk’, der afholdes lørdag den 4. maj i den japanskejet restaurant Sukiyaki.

I korte træk, vi starter med et unikt foredrag, der afholdes af en herboende japaner.

  • Du får en ganske særlig viden om det japanske køkken, som består af mange stilarter udover sushi.
  • Du får kendskab til hvorfor et japansk aftensmåltid oftest består af mange forskellige små retter.
  • Du får en demonstration af hvilke teknikker der bruges, når der tilberedes mad på stegepladen teppanyaki.

Efter foredraget serveres en unik 9-retters tasting-menu, retter som du normalt ikke kan få serveret på en dansk sushi restaurant.

Læs mere om eventen her og reserver en plads

Skriv en kommentar