4. marts 2013
Sol, forår og kaffe
Jeg elsker denne tid på året.
Fuglene synger, den blå himmel, solen, duften og fornemmelsen af forår.
Især efter en (i mine øjne) meget lang og kold vinter, så kan jeg næsten ikke vente med at komme ud, og sidde og nyde det gode vejr i godt selskab.
Så hvorfor ikke tage hul på foråret og sommeren med nye smagsindtryk indenfor kaffens verden, som uden tvivl vil give dig flere gourmetoplevelser i hverdagen.
Der er kun 7 dage til tilmeldingsfristen til eventen ’Foredrag – Sådan brygger du god kaffe derhjemme’ der afholdes den 14. marts 2013 hos Kontra Coffee.
Gå ikke glip af denne enestående chance, hvor du får mulighed for at lærer din stempelkande/kaffemaskine endnu bedre at kende.
Vi starter med et unikt foredrag, hvor du høre om;
- De mest eksklusive kaffesorter
- Fremstillingsmetoder
- Ristningsgradens og dens betydning for den kaffe du brygger
- Den perfekte kaffebønne
- De nyeste tendenser
- Hvad du skal være opmærksom på, når du køber kaffe
- Hvor du får mest kvalitet for pengene
Efterfølgende vil direktør Kurt Dalsgaard vise dig trin-for-trin, hvordan du får mest glæde af dine kaffebønner.
Under kyndig vejledning lære du de mest almindelige brygningsmetoder såsom stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
Kurt vil selvfølgelig også vise, hvordan du undgår at lave de klassiske fejl, når der brygges kaffe derhjemme.
Du bøt ikke vente for længe, det er kun 7 dage til tilmeldingsfristen som er nu på søndag kl.22.00.
Klik her for at læse mere og reservér en plads
Skriv en kommentar1. marts 2013
Rustik oksekødsgryde med årstidens grønsager og kartoffelmos
I sidste uge lavede jeg oksekødgryde med forskellige lækre vintergrønsager og kartoffelmos. Det er en velsmagende gryderet der er nem at lave, fordi den passer sig selv det meste af tiden.
1 kilo oksegrydesteg
1 løg
1 gulerod
¼ knoldselleri
1 porrer
4 lauerbærblade
1 kartoffel
mælk
1 chili
1 hvidløg
Dåse hakkede flåede tomater
2 tsk. Camilla Plums 5 spices
Vand
salt
smør
Løget halveres og snittes fint. Den anden halvdel snittes groft.
De fin snittet løg svitses til de er gyldne i lidt smør.
Kødet skæres i grove stykker og brunes af.
Hvidløget og chilien snittes fint.
De hakkede og flådet tomater hældes i gryden.
Vand hældes i gryden til kødet er dækket.
Chili, hvidløg og lauerbærblade kommes i gryden, retten koges ved svag varme i 2 timer.
Gulerod skælles og skæres i grove stykker.
Knoldselleri og porrer skæres i grove stykker.
Kartoflen skælles og skæres i mindre stykker, og koges til de er møre.
Camilla Plums 5 spices og salt kommes i retten.
Gulerods stykker kommes i gryderetten og retten koges lidt ind.
Kartoffel stykkerne moses og blandes med lidt mælk og smør til retten har fået en glat og mellemfast konsistens.
Knoldselleri stykkerne kommes.
Kartoffelmosen smages til med lidt salt.
Lige inden retten serveres kommes løg stykker og porrer i gryden.
Så er der klar til servering
Skriv en kommentar28. februar 2013
Ny Bocuse d’Or kandidat og interview med Rasmus Kofoed
I går var jeg i Bella Center hvor jeg oplevede udvælgelsen af den nye kandidat til Bocuse d’Or.
Teamet i år for den mad som finalisterne skulle tilberede var lam, løg og røg.
1. plads Kenneth Hansen (til højre) og Bocuse d’Or kandidat
Kenneth Hansen’s vindermenu
–
2. plads Brian Hansen
Brian Hansens menu
–
3. plads Daniel Kruse
Daniel Kruses menu
–
Interview med Rasmus Kofoed
Lige inden finalisterne var klar til servering, fik jeg en sludder med Rasmus Kofoed om udvælgelsen af kandidat ved Bocuse d’Or i Danmark.
I år har man valgt at afholde konkurrencen under Food Fair i Bella Center, og det har betydet at finalisterne har haft meget mindre forberedelsestid op til konkurrencen end normalt.
I år har finalisterne kun haft 2 måneder, men til gengæld har kandidaten 2 år til at forberede sig i inden det går løs i Lyon.
Normalt skal finalisterne lave 2 fade under konkurrencen, men pga. af den korte forberedelsestid har Akademiet Bocuse d’Or Danmark besluttet at finalisterne kun skulle lave ét fad.
Finalisterne der deltager i konkurrencen er ofte blevet anbefalet til at stille op, men inden man når så langt, skal man lave en menu som skal sendes til Akademi Bocuse d’Or, som så vurderer om man opfylder kriterierne. Ellers er det kutyme at vinderen af titlen Årets Kok deltager i konkurrencen.
Kenneth Hansen som er den nye kandidat, skal til næste år deltage i europamesterskaberne i Stockholm, hvor han skal forsvare den danske titel inden han kan gå videre til VM i Lyon i 2015.
De sidste tre dommere
Skriv en kommentar26. februar 2013
Årets kok 2013
I søndags var jeg i Bella Center, hvor jeg fulgte den meget spændende konkurrence Årets Kok. Finalisten som jeg heppede på var Kristina Wolf som fik en flot 3. plads.
1. præmie: Michael Miv Pedersen
2. præmie: Ninna Bundgaard Christensen fra Comwell Kolding.
3. præmie: Kristina Wolf fra Restaurant Geranium i København.
Kristina Wolf og hendes assistent Anders Poulsen.
Kristina Wolf er næsten klar med hovedretten.
Nogle af dommerne – her i blandt min gode klassekammerat Rasmus Kofoed.
Dommerpanelet: Rasmus Kofoed, Adam Price, Bo Jacobsen, Thorsten Schmidt, Per Hallundbæk, Anita Klemensen og Per Mandrup.
Finalister og assistenter
Finalister og assistenter
Skriv en kommentar