4. marts 2013

Sol, forår og kaffe

Jeg elsker denne tid på året.
Fuglene synger, den blå himmel, solen, duften og fornemmelsen af forår.

Især efter en (i mine øjne) meget lang og kold vinter, så kan jeg næsten ikke vente med at komme ud, og sidde og nyde det gode vejr i godt selskab.

Så hvorfor ikke tage hul på foråret og sommeren med nye smagsindtryk indenfor kaffens verden, som uden tvivl vil give dig flere gourmetoplevelser i hverdagen.

Der er kun 7 dage til tilmeldingsfristen til eventen ’Foredrag – Sådan brygger du god kaffe derhjemme’ der afholdes den 14. marts 2013 hos Kontra Coffee.

Gå ikke glip af denne enestående chance, hvor du får mulighed for at lærer din stempelkande/kaffemaskine endnu bedre at kende.

Vi starter med et unikt foredrag, hvor du høre om;

  • De mest eksklusive kaffesorter
  • Fremstillingsmetoder
  • Ristningsgradens og dens betydning for den kaffe du brygger
  • Den perfekte kaffebønne
  • De nyeste tendenser
  • Hvad du skal være opmærksom på, når du køber kaffe
  • Hvor du får mest kvalitet for pengene

Efterfølgende vil direktør Kurt Dalsgaard vise dig trin-for-trin, hvordan du får mest glæde af dine kaffebønner.

Under kyndig vejledning lære du de mest almindelige brygningsmetoder såsom stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.

Kurt vil selvfølgelig også vise, hvordan du undgår at lave de klassiske fejl, når der brygges kaffe derhjemme.

Du bøt ikke vente for længe, det er kun 7 dage til tilmeldingsfristen som er nu på søndag kl.22.00.

Klik her for at læse mere og reservér en plads

Skriv en kommentar

1. marts 2013

Rustik oksekødsgryde med årstidens grønsager og kartoffelmos

I sidste uge lavede jeg oksekødgryde med forskellige lækre vintergrønsager og kartoffelmos. Det er en velsmagende gryderet der er nem at lave, fordi den passer sig selv det meste af tiden.

1 kilo oksegrydesteg
1 løg
1 gulerod
¼ knoldselleri
1 porrer
4 lauerbærblade
1 kartoffel
mælk
1 chili
1 hvidløg
Dåse hakkede flåede tomater
2 tsk. Camilla Plums 5 spices
Vand
salt
smør

Løget halveres og snittes fint. Den anden halvdel snittes groft.
De fin snittet løg svitses til de er gyldne i lidt smør.
Kødet skæres i grove stykker og brunes af.
Hvidløget og chilien snittes fint.
De hakkede og flådet tomater hældes i gryden.
Vand hældes i gryden til kødet er dækket.
Chili, hvidløg og lauerbærblade kommes i gryden, retten koges ved svag varme i 2 timer.
Gulerod skælles og skæres i grove stykker.
Knoldselleri og porrer skæres i grove stykker.
Kartoflen skælles og skæres i mindre stykker, og koges til de er møre.
Camilla Plums 5 spices og salt kommes i retten.
Gulerods stykker kommes i gryderetten og retten koges lidt ind.
Kartoffel stykkerne moses og blandes med lidt mælk og smør til retten har fået en glat og mellemfast konsistens.
Knoldselleri stykkerne kommes.
Kartoffelmosen smages til med lidt salt.
Lige inden retten serveres kommes løg stykker og porrer i gryden.

Så er der klar til servering

Skriv en kommentar

28. februar 2013

Ny Bocuse d’Or kandidat og interview med Rasmus Kofoed

I går var jeg i Bella Center hvor jeg oplevede udvælgelsen af den nye kandidat til Bocuse d’Or.
Teamet i år for den mad som finalisterne skulle tilberede var lam, løg og røg.

1. plads Kenneth Hansen (til højre) og Bocuse d’Or kandidat

Kenneth Hansen’s vindermenu


2. plads Brian Hansen

Brian Hansens menu


3. plads Daniel Kruse

Daniel Kruses menu


Interview med Rasmus Kofoed

Lige inden finalisterne var klar til servering, fik jeg en sludder med Rasmus Kofoed om udvælgelsen af kandidat ved Bocuse d’Or i Danmark.

I år har man valgt at afholde konkurrencen under Food Fair i Bella Center, og det har betydet at finalisterne har haft meget mindre forberedelsestid op til konkurrencen end normalt.
I år har finalisterne kun haft 2 måneder, men til gengæld har kandidaten 2 år til at forberede sig i inden det går løs i Lyon.
Normalt skal finalisterne lave 2 fade under konkurrencen, men pga. af den korte forberedelsestid har Akademiet Bocuse d’Or Danmark besluttet at finalisterne kun skulle lave ét fad.

Finalisterne der deltager i konkurrencen er ofte blevet anbefalet til at stille op, men inden man når så langt, skal man lave en menu som skal sendes til Akademi Bocuse d’Or, som så vurderer om man opfylder kriterierne. Ellers er det kutyme at vinderen af titlen Årets Kok deltager i konkurrencen.

Kenneth Hansen som er den nye kandidat, skal til næste år deltage i europamesterskaberne i Stockholm, hvor han skal forsvare den danske titel inden han kan gå videre til VM i Lyon i 2015.

De sidste tre dommere

Skriv en kommentar

26. februar 2013

Årets kok 2013

I søndags var jeg i Bella Center, hvor jeg fulgte den meget spændende konkurrence Årets Kok. Finalisten som jeg heppede på var Kristina Wolf som fik en flot 3. plads.

1. præmie: Michael Miv Pedersen

2. præmie: Ninna Bundgaard Christensen fra Comwell Kolding.

3. præmie: Kristina Wolf fra Restaurant Geranium i København.

Kristina Wolf og hendes assistent Anders Poulsen.

Kristina Wolf er næsten klar med hovedretten.

Nogle af dommerne – her i blandt min gode klassekammerat Rasmus Kofoed.

Dommerpanelet: Rasmus Kofoed, Adam Price, Bo Jacobsen, Thorsten Schmidt, Per Hallundbæk, Anita Klemensen og Per Mandrup.

Finalister og assistenter

Finalister og assistenter

Skriv en kommentar

25. februar 2013

Prisen på kaffe stiger og stiger ….. og hva’ så?

Er jeg den eneste der har bemærket, at prisen på kaffe er steget og steget de sidste par år?

Hver gang jeg køber kaffe bliver jeg overrasket over prisniveauet på selv ganske almindelig kaffe.
Det er der en ganske naturlig forklaring på.
Ifølge Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee, bliver der produceret mindre kaffe i takt med at efterspørgslen stiger.

Det er selvfølgelig meget irriterende for os forbrugere der er glade for kaffe.
Det stiller selvfølgelig nogle andre krav, for jeg har bestemt ikke lyst til, at betale mere for en kop god kaffe end højst nødvendigt.

Derfor har jeg stablet eventen ’Foredrag – Kunsten at brygge god kaffe derhjemme’ der afholdes den 14. marts 2013 hos Kontra Coffee på Østerbro.
Direktøren og Barista Kurt Dalsgaard vil bl.a. tale om følgende;

  • Hvilke lande der producere kvalitetskaffe.
  • Hvilken fremstillingsmetode der er den bedste og, som lader kaffebønnerne komme til deres ret.
  • Hvilke kriterier der skal være opfyldt før en kaffe betragtes som god.
  • Hvad Kurt kigger efter når forretningen modtager kaffebønner fra leverandørerne.
  • Hvad du skal kigge efter når du køber kaffe, så du får mest muligt for pengene.
  • Hvilke kvaliteter de forskellige brygningsmetoder fremhæver.
  • Hvilken kaffe der egner sig bedst til den enkelte brygningsmetode.
  • Hvordan brygningsmetoden påvirker kaffens smag og nuancer.

Efter foredraget viser Kurt trin-for-trin de forskellige brygningsmetoder for stempellande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
Metoder som du vil mestre inden aftenen er forbi.

Du bør ikke vente for længe, hvis du vil sikre dig en plads.

Ja tak, foredrag om gourmet kaffe og tjek på brygningsmetoderne er lige nået for mig.

Skriv en kommentar

21. februar 2013

Gavekort til gourmetevent