31. januar 2013
Salat med røget andebryst, Pamelo og pinjekerner
Denne lækre og velsmagende salat lavede jeg i går aftes. Her følger opskriften
1 Romainesalat
Røget andebryst
Pamelo
Pinjekerner
Dressing
1 spsk. Creme fraiche 9 %
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sennep
2 spsk. Eddike
Drys salt
Salaten vaskes og skæres i grove stykker.
Et stykke røget andebryst skæres i tynde skiver
Pamelo pilles og 4 både brækkes i mindre stykker
En lille håndfuld pinjekerner ristes på en tør pande.
Dressingen blandes.
Salat stykker, 6 skiver andebryst, Pamelo stykker og en håndfuld pinjekerner anrettes let skødeløst.
Et par skeer af dressingen hældes over salaten.
29. januar 2013
Ostesouffle
For første gang i mit liv har jeg lavet en ostesouffle, som jeg er meget stolt af.
Den blev helt perfekt i konsistensen, den var let, luftig og smagte forrygende. Her kommer opskriften.
50 gram smør
3 dl. mælk
4 æggeblommer
5 æggehvider
50 gram mel
100 gram revet italiensk ost (lidt i familie med parmesanosten)
Lidt revet muskatnød
Salt & peber
Ovnen forvarmes ved 200 grader. Souffleformen smøres med lidt smør.
Smørret smeltes ved lav varme. Melet kommes i, røres og bages et par minutter. Mælken varmes og hældes lidt af gang i mens der piskes til massen, har fået en glat og ensartet konsistens.
Der slukkes for varmen og den revet ost og lidt muskat kommes i massen og blandes.
Her efter kommet en æggeblomme af gangen i blandingen og der piskes.
Æggehviderne piskes til de er stive og en fjerdel kommes i gryden til blandingen, hvor det vendes forsigtigt til en ensartet masse.
Herefter hældes blandingen forsigtigt i skålen til resten af æggehviderne, hvor det blandes forsigtigt til ensartet konsistens.
Blandingen kommes i formen og stilles i ovnen, herefter skrues der ned for varmen til 175-180 grader, og bages i ca. 30 minutter. På intet tidspunkt bør du åbne ovnen, da den kan falde sammen.
2 kommentarer
22. januar 2013
Avokado med ørredrogn og hytteost
Her i weekenden lavede jeg denne lille delikate forret, som ikke tager mange minutter at lave.
En avokado skæres i tynde skiver, og lidt revet citron drysses henover skiverne. Avokadoskriverne pyntes med ørredrogn, og ved siden af anrettes lidt hytteost med lidt fintklippet purløg på toppen.
10. januar 2013
Hollandske kroketter
Mine forældre er hollændere, og jeg er bl.a. vokset op med hollandske madtraditioner.
En af de delikatesser som står lysende klart for mig i min barndom er kroketter.
Jeg har smagt og spist kroketter i alle afskygninger, især den der kaldes ’Bitterbal’ er en af mine favoritter.
Her i weekenden lavede Bitterbal og de smagte lige så godt som husker. Her følger opskriften.
Et stykke oksekød med ben til simremad
3 laurbær
1 løg
60 gram smør
½ dl. fond
60 gram mel
Sennep
Rasp
æg
Muskatnød
Salt
Peber
Et stykke oksekød med ben brunes af i en gryde. Vand hældes over til kødet til det er dækket og 3 laurbærblade tilsættes. Kødet koges ved svag varme i 3 timer til kødet er mørt. Herefter rives kødet til fine strimler.
1 løg snittes fint og svitses i lidt olie. Fond og mel tilsættes og røres til det har fået en ensartet og cremet konsistens. Kødstrimlerne tilsættes sammen med lidt revet muskatnød, salt og peber.
Hefter skal massen køles til det har fået en fast konsistens.
Når massen er afkølet tages en lille klump med en teskes, som formes til en kugle. Kuglen vendes i lidt mel, æg og rasp og frituresteges til det har fået en gylden farve. Bitterbal spises med lidt stærk sennep.
8. januar 2013
Havregrød med blåbær og kiwi
Nu er jeg ikke den som spiser allermest om morgen. Det skal helst være let, neutral i smagen og ikke tage for lang tid at spise.
Derfor spiser jeg havregrød om morgenen lavet på vand. Når grøden er lavet anrettes den i en lille skål med et drys kanel, blåbær og kiwi skiver.
2. januar 2013
Selleri med blåskimmelost og ørredrogn
Her forleden lavede jeg denne lille delikate snack som er fyldte selleri stykker med blåskimmelost og ørredrogn. Her følger opskriften.
1 stængel bladselleri
Blåskimmelost
Ørredrogn
Selleri stænglen skylles og skæres på skrå i passende stykker.
Fordybningen i stænglen udfyldes med skimmelost.
Ørredrogn placeres forsigtigt midt på selleri stykkerne.
De let saltet rogn skaber en fin kontrast til osten runde smag og selleriens sprødhed. En velsmagende lille snack, som ikke tager mere end et par minutter at lave.
Skriv en kommentar13. december 2012
Anmeldelse af brunkager fra Claus Meyer
I går kørte jeg forbi Claus Meyers bageri på St. Kongensgade. Det er et bageri, hvor man kan blive hængende rigtig længe, men i denne omgang nøjes jeg med en pose lækre brunkager. Det der gjorde disse småkager bemærkelsesværdig interessante er at de indeholder chokolade.
Smagen er yderst interessant, det er første gang jeg smager brunkager med så markant anderledes smag. Kagerne er en anelse mere bitter, knap så søde og har en mere rund og krydderet smag. De er sprøde og man kan sagens smage, at der er brugt ægte smør. Kagerne smager glimrende, men man spiser bare færre af dem.
Det er vist det kan man kalder en voksen brunkage.
11. december 2012
Københavns bedste gløgg
I december måned servere enhver café med respekt for sig selv gløgg.
Nogen cafeer er bedre til at lave gløgg end andre. Der er et sted som stikker mærkbart ud i forhold til andre cafeer og restauranter i København.
Det er Hviids Vinstue, som er berømt for deres gløgg. Folk står gerne i kø for at et glas af denne varme vin, hvor alkoholprocenten er så høj, at den næsten er udrikkelig selv med adskillige teskeer af sukker.
Hvis du endnu ikke har været der, så kan jeg kun anbefale at kigge forbi. Især hvis det er en fredag eller lørdag aften for, så kan du tage direkte videre i byen.
Skriv en kommentar5. december 2012
Anmeldelse af en frokost på Geranium bestående af 25 serveringer
I lørdags lagde jeg vejen forbi restaurant Geranium sammen med en veninde, hvor vi fik serveret den mest guddommelige frokost bestående af 25 retter. Hver ret er et kunstværk i sig selv og det smager bare fantastisk.
Her ses menuen og et udpluk af retterne.
–
Tang chips
Gulerod & Havtorn
Øllebrød & Rygeost
“Knivmusling”
Jordskokke “træ” & Valnøddeolie
Jordskokke “træ” & Valnøddeolie
Bagte kartofler & Røget smør fra får
Geleret skinke & Tomatvand
“Dildsten”
Lyngrøget pigvar, syltet lyng & mos
Brød på gamle kornsorter
Biodynamiske løgvækster & smeltet høost
“Urtehaven”
Frossen urtete & Hvid chokolade
Tørrede blade & Efterårssmage
Her kommer 24 servering.
Persillerod
“Grønne æg”
Rasmus Kofoed og personale
Geraniums smukke lokale
Kristina Korsgaard Wolf er nomineret til årets kok 2013.
Skriv en kommentar