4. december 2012
Anmeldelse af Lagkagehuset på Christianshavn
Her forleden mødtes jeg med en ex. kollega, og vi spiste frokost/kage på Lagkagehuset. Min ex. kollega har mange kompetencer bl.a. en meget stor glæde for kager, jeg vil gå så langt i at sige at han er ekspert i Lagkagehusets sortiment.
Min ex. kollega bestilte foccacia bolle med skinke og ananas samt lille jordbærtærte.
Jeg havde spist frokost inden vi mødtes, så jeg bestilte en Christianshavner kage på anbefaling af min ex. kollega.
Nu har kvaliteten på Lagkagehusets bagværk været meget svingende de sidste par år, så jeg var meget spændt på at se hans reaktion.
Min ex. kollega syntes, at Foccacia bollen smagte glimrende, der var intet at komme efter.
Jordbærkagen var højt belagt og faldt i god jord, det er sjældent at der er så mange jordbærstykker på så lille en tærte.
Jeg har kun smagt Christianshavner kagen en enkelt gang.
Det er en interessant lille tærte, tærtebunden er fyldt med nødder dækket af et ordentligt lag jordbær mousse, og toppet med forskellige stykker frugt. Den smagte glimrende, men der var lige rigeligt nok med jordbær mousse.
Jeg har bemærket, at Christianshavner kagen er mest populær blandt mænd.
Skriv en kommentar30. november 2012
Pasta med kammuslinger og tigerrejer
Her forleden lavede jeg denne skønne pasta ret med østershatte, kammuslinger og tigerrejer.
Jeg bruge følgende ingredienser:
½ pk. Pasta
½ pk Østershatte
Madlavningsfløde (4%)
5 kammuslinger
3 tigerrejer
Persille
Salt og peber
Østershatte snittes groft og svitses let. Kammuslinger og tigerrejer kommes i stegepanden, og steges et par minutter på hver side.
Pastaen koges i let saltet vand tilsat olie i et par minutter. En sjat madlavningsfløde og et drys salt og peber tilsættes retten. Pastaen vendes i retten, og frisk klippet persilles drysses henover. Voila, så er der serveret.
29. november 2012
Julemarked på Højbro plads
I går lagde jeg vejen forbi julemarkedet der ligger på Højbro Plads, som kan besøges frem til den 23. december.
Udover at se meget hyggeligt og indbydende ud, så skilte nogle af boderne sig ud. For nogle af de tyske jule specialiteter havde gjort deres indtog.
Jeg lagde speciel mærke til denne bod, som sælger tysk snebolde i alle afskygninger. En bold der er lavet af en slags kleinedej, fyldet indeni er marcipan og glasuren er lavet af forskellige slags chokolader, krymmel og andet sødt.
Jeg havde desværre ikke lige kontanter på mig, så jeg fik ikke smagt en af dem.
Hvis man er på udkig efter noget der er lidt mere spræl i end en klassisk kleine, kunne en snebold være et godt bud.
27. november 2012
Foredrag om champagne og smagning
I onsdags i sidste uge afholdte Sakana – Club Gourmet eventen “Champagnens gyldne dråber”.
Da det ikke var muligt for alle interesserede at deltage, følger her nogle billeder fra eventen.
–
–
–
–
–
–
–
–
Læs mere om de forskellige events her
Skriv en kommentar22. november 2012
Champagne – når det er bedst!
I går havde jeg en længere snak med Champagneeksperten Casper om denne fantastiske vin, som jeg desværre ikke drikker så tit.
Han kunne blandt andet fortælle at når der på etiketten står Brut, betyder det at vinen er tør og ekstra tør når der står extra brut.
Man kan også ofte læse på etiketten (enten på forsiden eller bagsiden), om vinen er lavet på hvide eller røde druer. Det har selvfølgelig betydning for smagen, nuancerne og farven.
Hvis der står Blanc de Blancs, er vinen lavet udelukkende på hvide druer. Står der Blanc de Noir er Champagnen lavet på røde druer.
Efter min snak med Casper åbnede der sig en helt ny verden, og jeg må konstatere at champagne ikke bare er champagne, og det er værd at kigge nærmere på.
Skriv en kommentar16. november 2012
Anmeldelse: Hotel Chocolat
Her forleden besøgte jeg Hotel Chocolat som åbnede for en måned siden, butikken har fået en rigtig fin placering lige ved siden Mulberry og meget tæt på Ny Østergade.
Her sælges de fineste chokolader i alle afskygninger, og de chokolade stykker der kan købes i butikken, bliver lavet helt fra bunden dvs. fra den rå kakaobønne til et færdigt stykke chokolade.
Du kan endda købe en chokoladeplade der er 100 %, lavet på kakaobønner fra Equadore. Jeg smagte et ganske lille stykke, som bare skulle ligge på tunge og smelte. Til at starte med virkede den lidt tør og bitter, men efter et stykke kom der flere forskellige nuancer frem.
Chokolade som vi normalt kender det, er ikke det eneste de sælger i butikken.
Her ses penne lavet på chokolade.
Sandwichen med forskellig chokolade dressinger, der fremhæver de forskellige råvarer.
Jeg smagte også lidt en af kakaobønnerne der lå ved disken, den havde en helt anden smag.
Den kom fra St. Louis i Caribien, og den var parfumeret og havde en sødelig smag.
Så det endte med at jeg købte chokoladen Roast & Conch Kaakaonibbark, som bare smager fuldstændig fantastisk. Den er rund i smagen, har dybde, sødme og en lille strejf af brændt hø.
15. november 2012
Nu er der kun 3 dage til………..
tilmeldingsfristen til eventen ”Champagnens gyldne dråber”, der afholdes den 21. november 2012.
I går eftermiddags, cyklede jeg forbi Gl. Kongevej Vin for at se den nye butik, de forskellige champagner og hilse på Casper Frimann.
Det er en lidt atypisk vinforretning som er meget smagefuldt indrettet.
Efter at have hilst på Casper glæder jeg mig endnu mere til, at hører 1,5 times foredrag om champagne, hvor han bl.a. taler om følgende;
- Champagnens historie og området Champagne som producerer champagne.
- Hvordan den delikate vin fremstilles, og hvad der gør de forskellige processer enestående.
- De forskellige druesorter og hvad der gør denne eksklusive vin unik.
- Hvordan du finder den rette champagne der understøtter, og fremhæver maden på skønneste vis.
- Du lærer de finere smagsnuancer i en champagne at kende, og hvad det har af betydning for hele smagsoplevelsen.
- Hvilke årgange champagne der er de bedste og hvorfor.
- Hvilke kriterium der skal være opfyldt, før en champagne betragtes som værende god.
- Hvad du skal være opmærksom på når du køber champagne, så du får mest muligt for pengene.
Under foredraget skal vi smage følgende unikke og eksklusive champagner.
- Pascal Doquet – Blanc de Blanc NV
- Francis Boulard – Petraea XCVII-MMVII
- R. Pouillon & Fils – Grand Cru 2005
- Taittinger – Comtes de Champagne Blanc de Blanc 2000
Det er Taittinger – Comtes de Champagne Blanc de Blanc 2000 som ses her på billedet.
Der er kun ét at sige.
Gå ikke glip af årets sidste event, som byder 1,5 times eksklusiv foredrag om champagne og smagning af 4 forskellige delikate champagner.Eventen ”Champagnens gyldne dråber” koster kun 495 kr., og som medlem af Sakana – Club Gourmet er deltagerprisen 375 kr.
Chokolade i den reneste form
Her forleden løb jeg ind i chokolade eksperten Patrick, som indviede mig i chokoladens forvandling fra rå bønne til det færdige produkt.
Yderst til højre ses kakaobønne med skal fra St. Lusia i Caribien, den er lidt lilla i farven.
Skallen bliver knust og ud af denne kommer, den fine chokoladebønne som males.
Inderst til højre ses kiemen som er frøet i en kakaobønne. Kiemen er meget hård, og skal males meget længe før den bliver fin.
De malede kakaobønner kommes i en chokolade maskine, hvor bønnerne gnides rigtig hårdt derved frigøres olien i chokoladen, og den bliver flydende.
Efter et stykke tid kan man tilsætte sukker, og lave alskens herligheder i form af chokoladeplade, petit four og meget andet.
Yummy er der vist kun at sige.
Skriv en kommentar13. november 2012
Anmeldelse: Købe and til Mortens aften
Hvad gør man, hvis man er for syg til at kokkerere Mortens aften, og gerne vil spise and?
For første gang i mit liv, har jeg købt færdiglavet and, rødkål, almindelige kartofler, waldorf salat og brunet kartofler fra Th. Sørensen på Amager.
Efter en god opvarmning lyder dommen, anden, saucen, almindelige kartofler, rødkålen og waldorf salaten smagte glimrende. De brunede kartofler var blevet en smule kedelige.
Skriv en kommentar11. november 2012
Foredrag om champagne – der er stadig et par ledige pladser tilbage……
Nu er der kun 7 dage til tilmeldingsfristen til eventen ”Champagnens gyldne dråber” der afholdes den 21. november 2012 i forretningen Gl. Kongevej Vin.
Som en af de få, får du en;
- Detaljeret og unik viden om champagne
- Do’s and don´ts når der kommer til køb af champagne
- Du komme til at smage 4 forskellige eksklusive champagner.
Kl. 18.30 starter Casper Frimann med at holde 1,5 times foredrag om champagnens forførende dråber, hvor han bl.a. taler om følgende.
- Champagnens historie og området Champagne som producerer champagne.
- Hvordan den delikate vin fremstilles, og hvad der gør de forskellige processer enestående.
- De forskellige druesorter og hvad der gør denne eksklusive vin unik.
- Hvordan du serverer champagne på bedste vis, og her tænker jeg specielt på nytårsaften, som ligger lige rundt om hjørnet.
- En smagning af 4 forskellige eksklusive champagner.
- Hvad du skal være opmærksom på, når du køber champagne, så du får mest muligt for pengene.
De 4 champagner du kommer til at smage er:
- Pascal Doquet – Blanc de Blanc NV
- Francis Boulard – Petraea XCVII-MMVII
- R. Pouillon & Fils – Grand Cru 2005
- Taittinger – Comtes de Champagne Blanc de Blanc 2000
Denne herlige pakke koster kun 495 kr., og som medlem af Sakana – Club Gourmet er deltagerprisen 375 kr.
Ja tak, jeg skal helt klart med!
Skriv en kommentar