8. november 2012
Kokkeelver fra Hotel & Restaurationsskolen byder på smagsprøver
Jeg elsker smagsprøver, det er noget af der bedste jeg ved, og det er der flere grunde til.
Jeg får udvidet min horisont, smagt nye råvarekombinationer og får en fornemmelse af hvad der røre sig lige her og nu.
I går stod anden semesters kokkeelever fra Hotel & Restaurationsskolen lavede forskellige smagsprøver til Torvehallernes gæster.
Som en del af deres uddannelse, skulle de ud fra Torvehallernes råvarer lave små forskellige delikate smagsprøver.
Mens jeg var der blev denne serveret som er:
Kongekrabbe med helleflynder sashimi på æggecreme, penslet med brunet smør vinegrette, blod appelsin, brunet smør pulver og dild på toppen.
Det er nok en af de lækreste kanapeer/smagsprøver jeg har smagt i meget lang tid. Jeg er meget imponeret over deres faglige niveau, og det lover godt for fremtidens restauranter.
Skriv en kommentar5. november 2012
Husker du at fejre hverdagens begivenheder selvom der er finanskrise?
Selvom Danmark befinder sig i en finanskrise der uden tvivl vil skrive historie, er det måske endnu vigtigere at værdsætte hverdagens små og store glæder.
Jeg ser stort set aldrig nyheder eller læser negative historier i avisen, fordi jeg ikke gider at alt der sker i øjeblikket, skal påvirke mit liv på den dårlige måde.
Hver dag sker der mange begivenheder som er værd at fejre og her tænker jeg på, at løbe en halvmaraton, børnene klare sig godt i skolen, forlovelse, at tabe 10 kilo, stoppe med at ryge, fødselsdage, få kørekort og mange flere.
Netop i en tid som denne, bør positive begivenheder få lidt mere fokus.
Derfor inviteres du til eventen ”Champagnens gyldne dråber” der afholdes den 21. november hos Gl. Kongevej Vin.
For en kort stund vil du blive forkælet med et eksklusivt foredrag om champagne, og smage fortryllende dråber fra 4 forskellige champagner.
Inden vi lader champagnepropperne springe, lægger Casper Frimman ud med et foredrag om champagne, hvor han bl.a. taler om følgende.
• Champagnens historier og om området Champagne i Frankrig, der producerer champagne.
• Fremstillingsprocessen, druesorter og hvilken indflydelse jorden har druernes udvikling.
• De forskellige typer af champagne og hvad forskellen er.
• Hvad du skal kigge efter, når du køber champagne.
og meget meget mere.
Under foredraget smager du 4 udsøgte champagner. Det drejer sig om følgende:
• Pascal Doquet – Blanc de Blanc NV
• Francis Boulard – Petraea XCVII-MMVII
• R. Pouillon & Fils – Grand Cru 2005
• Taittinger – Comtes de Champagne Blanc de Blanc 2000
Som deltager vil du den aften, kunne købe champagne til en særlig pris.
Ja tak – jeg trænger til at blive forkælet
Skriv en kommentar1. november 2012
Masterchef besøger Timm Vladimirs Køkken
Som de fleste ved, vandt Timm Vladimir masterchef i 2011.
Da man pt. er i gang med optagelserne til den næste omgang af masterchef, var det helt naturligt for TV3 at en af episoderne skulle foregå i Timm Vladimirs Køkken, hvor deltagerne i konkurrencen skulle lave Timm Vladimirs specialiteter.
Der ventede dog en lille overraskelse for deltagerne, udover dommerne og gæstedommeren Timm Vladimir skulle deltagerne også lave mad til 4 gæster her i blandt mig.
På billedet ses gæsterne og dommerne, som venter spændt på de retter som deltagerne skal til at servere.
I øvrigt, den nye sæson af Masterchef starter i januar 2013.
Skriv en kommentar25. oktober 2012
Røget salt
Sidste år spiste jeg på Mash. Udover deres lækre velsmagende bøffer, var jeg også meget optaget af deres forskellige salte.
For mig er salte lidt som friske krydderurter, det kan puste liv i retten, skabe nye smagsoplevelser, men også understøtte og lade enkelte råvarer komme til deres ret.
For nogle måneder siden spiste jeg på Mash igen, og der bestilte jeg dansk ribeye, hjemmelavet pomfritter, bearnaise og en stor fadøl.
Denne gang eksperimenteret jeg lidt med den røget salt, og det gav hele madoplevelsen en ny og ekstra smagsdimension.
I sidste uge besøgte Løgismose butikken på Nordre Toldbod, og til min store glæde har de røget salt, en velduftende salt som lynhurtig havnede i min indkøbskurv.
Men noget som simpel, som en skive frisk hjemmebagt brød med økologisk fransk olivenolie og et lille drys røget salt er ’a piece of heaven’.
Skriv en kommentar23. oktober 2012
Hvornår har du sidst drukket et glas champagne der smagte fantastisk?
Jeg synes at udvalget af champagne er stort, og nogle kan det være svært at gemmeskue, om du får det du betaler for.
Derfor har jeg stablet eventen ”Livet gyldne dråber” på benene, som afholdes den 21. november 2012 hos Gl. Kongevej Vin.
Casper Frimann vil holde en 1,5 times foredrag om champane, hvor han bl.a. taler om:
- området champagne
- fremstillingsprocessen
- druesorter
- hvordan du skelner mellem de typer af champagne
og meget meget mere.
Under foredraget smager du 4 forskellige champagner de færreste har smagt.
Da nytårsaften ligger lige rundt om hjørnet, vil du på selve aftenen kunne købe champagne til attraktive priser.
Skriv en kommentar18. oktober 2012
Gryere ost – A trip down the memory lane
Her forleden besøgte jeg Irma som ligger i bunden af Illum. De har et meget stort udvalg af oste.
En af de oste som jeg har et særligt forhold til er den Schweiziske ost Gryere.
Det er en ost som jeg er vokset op med i de Schweiziske alper.
Fra jeg var baby blev jeg taget med på 10 dages skiferie, til at starte med sad jeg på ryggen af min far mens han løb. Da jeg blev stor nok fik jeg mine egne ski.
Når vi var på skiferie spiste vi varmt til frokost og koldt om aftenen. Om aftenen spiste vi lokale Schweiziske delikatesser her i blandt den lækre ost Gryere.
Det er en ost som er lidt tør, rund og har en let nøddeagtig smag. Den har sin helt egen smag og karakter som jeg kun kan anbefale.
16. oktober 2012
Pølser fra Gustrav’s bistro & Butik
På Østerbro ligger Gustav’s bistro og butik, en delikatesse butik der er berømt for deres peberrodspølser.
Deres pølser bliver lavet helt fra bunden tilsat friske krydderurter og masser af peberrod.
Dog kræver det et vågent øje når de skal tilberedes. Pølseskindet er meget sart, så de skal steges ved svagt varme i lidt smør.
Det er kun et at sige pølserne smager fantastiske, hvis du også er en smule træt at de pølser der sælges i supermarkeder, så er Gustav’s bistro & Butik helt klart et besøg værd.
I øvrigt, er de ved at udvikle en blodpølse som vil være til salg i forbindelse med julen.
Skriv en kommentar12. oktober 2012
Tandoori kylling (uden rød frugtfarve)
Her forleden lavede jeg Tandoori kylling, som er en ret der smager fantastisk. Det er ret sjældende at jeg spiser indisk mad, normalt spiser jeg det kun når jeg er i London.
Så derfor glædede jeg mig eksordinært til at smage retten. Her følger opskriften.
Opskrift:
4 hele økologiske kyllingelår
Saft en ½ citron
½ løg
2 hvidløg
1 tsk. Friskrevet ingefær
1½ tsk. Korianderfrø
1 tsk. Spidskommen
½ tsk. Salt
1½ tsk. Paprika
knivspids chilipeber
2 dl. tykmælk
Skindet fjerneres og kyllingelårerne pensles med citronsaft og stilles i kløeskabet i 30 minutter.
Løg og hvidløg snittes fint og kommes i en blender.
Ingefær, koriander, spidskommen, salt, paprika, chili og tykmælk kommes ligeledes i blenderen, og blendes til en ensartet masse.
Kyllingelårene lægges i et fad og tykmælksmassen fordeles ud over kyllingelårene. Fadet dækkes med plastfolie og opbevares i køleskabet i 24 timer.
Kyllingelårene tilbedredes i ovnen ved 175° i 45 minutter. Til kyllingeretten serveres hvide ris.