10. oktober 2012

Nu kan mænd også deltage

Jeg får så mange forespørgsler fra mænd der ønsker at deltage i de forskellige gourmet events, at jeg nu åbner op for tilmeldinger fra mænd. Er du mand og vild med gastronomi er du meget velkommen

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den første der får besked om de nyeste events, insider-tips, interviews, konkurrencer, madanmeldelser og trends. Læs mere om Sakana her

Skriv en kommentar

9. oktober 2012

Timm Vladimirs Køkken: ABC sushi

Fredag den 12. oktober slår Timm Vladimirs Køkken dørene op til endnu en gastronomisk aften. Denne aften går turen til Japan, hvor deltagerne kommer til at lærer, at lave velsmagende og lækker sushi.

Lidt om kurset:

Kurset henvender dig til alle, der ikke kan få nok af sushi

Sushi har aldrig været så populær i Danmark, som det er lige nu. Enhver by med respekt for sig selv har enten en take-away eller en sushi restaurant.
I hverdagens travlhed bliver sushi langet flest gange over disken, men også ved mere festlige anledninger såsom fødselsdage eller nytårsaften, bliver denne delikate spise nydt i godt selskab.

Hvorfor ikke gå sushi kokkene lidt i bedene og lære denne velsmagende kunstart?

På sushi kurset lærer du at lave forskellige velsmagende sushiruller af råvarer, som du kan købe hos din lokale fiskehandler og dagligvarebutik.
Du lærer også om de japanske ingredienser, som giver den autentiske japanske smag. Vi snakker også om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber fisk og skaldyr hos din lokale fiskehandler.

Læs mere om kurset her

Skriv en kommentar

5. oktober 2012

Anmeldelse af mini Pain au Chocolat

Her forleden besøgte jeg Supermarché i Torvehallerne, de sælger forskellige færdigretter og franske morgenboller på frost. Meget kan man mene om færdigretter, jeg blev nu alligevel nysgerrig efter at prøve deres ubagte frossen mini Pain au Chocolat.
I går aftes tilberedte jeg 2 styks i ovnen dvs. jeg tog dem ud af fryserne og bagte dem i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. De smagte fantastisk som var de købt hos den lokale bager i Sydfrankrig.
De egner perfekt til uventet gæster eller en frostklar, hvor man lige skal have hurtig energi booster.

Skriv en kommentar

4. oktober 2012

Genmaicha te

Første gang jeg var i Japan var i 2004, og det var en ret overvældende oplevelse.
Jeg skulle træne kampsporten kendo, tage på sightseeing, spise en masse sushi og drikke grøn te.
Det jeg havde sværest ved på den tur, var den grønne te. For det ikke skulle være løgn drikker japanerne drikker grøn te i lange baner, som når vi drikker vand.

Den grønne traditionelle te som japanerne drikker, har en meget kraftig bismag vil nogen nok kalde det. Det tog mig ca. 4 dage at vænne mig til den. Når jeg fik mulighed for det, drak jeg cola.

Efter 3 ugers ophold blev jeg nu alligevel glad for den grønne te.
Jeg besluttede at købe lidt te med hjem, og den te som de fleste europæere kan lide er Genmaicha te, som er lavet af bancha te og poppede ristede ris.
Grunden til at den er så populær er at ikke er ligeså bitter om de andre japanske te.

I dag elsker jeg den klassiske japanske grønne te, og drikker den når jeg kan slippe af sted med det.

Skriv en kommentar

1. oktober 2012

Åbningsreception hos Timm Vladimirs Køkken

Den landskendte skuespiller Timm Vladimir, der også kan skrive fotograf og Masterchef 2011 på sit visitkort, har realiseret en ny drøm.

I fredags slog Timm dørerne op til en ny kokkeskole ”Timm Vladimirs Køkken”, og havde i dagens anledning bagt kringle fra tidlig morgen, som blev serveret med en porter.

Når du træder ind i de store åbne lokaler, bliver du budt velkommen af hygge, hjemmelige omgivelser og afslappet atmosfære.

Kokkeskolen ligger centralt i Valby, og den vil danne ramme om forskellige madkurser, teambuilding og meget mere.

Jeg tror godt, at jeg kan løfte sløret.
Jeps, den er god nok. Jeg kommer til, at undervise på de sushi kurser som afholdes af Timm Vladimirs Køkken.

Træet og de små krydderurter er med til, at skabe hygge og man føler sig velkommen.

Det er den bedste kringle, som jeg nogensinde har smagt. Jeg gik 2 gange.

Hemmeligheden bag den gode smag er ifølge Timm Vladimir, der skal rigtig meget snask i.

Varme farver, krydderurter og den uformelle stil, skaber den hjemmelig fornemmelse også i køkkenet.

Nu er der kun 6 dage…

 

til tilmeldingsfristen til foredraget ”Olivenoliens elegante dråber” der afholdes lørdag den 13. oktober 2012 i København.

Olivenolieeksperten Cathrine Fogel  holder 1, 5 times foredrag om;

  • de lande der producere olivenolie
  • hvordan olivenolien høstes og fremstilles
  • hvordan du skelner imellem de mange forskellige olivenolier
  • hvad du skal kigge efter når du køber olivenolie
  • hvilke råvarer der passer til de forskellige olivenolier

og meget meget mere

Under foredraget dufter og smager du 4 forskellige olivenolier.

Det lyder spændende – det vi jeg gerne vil vide mere om!

Skriv en kommentar

28. september 2012

Olivenoliens mangfoldighed

Min forældre bor i Sydfrankrig i det kuperede og smukke Provence-område.
En af de træsorter du ser flest af på privat eget grunde er oliventræer. Oliventræer er franskmændenes hjertebarn. Om foråret diskuteres der livligt om den kommende høsts størrelse, og i løbet af året bliver træerne nøje vurderet.

For nogle år siden plukkede jeg vindruer på forskellige marker, det var en sjov oplevelse.
Der slog mig mens jeg gik og plukkede vindruerne, hvor forskellige vindruerne er på bare en ranke. Hvis de blev plukket uafhængig af hinanden, skulle man ikke tro at de var kommet fra samme plante.

Man skal selvfølgelig ikke glemme at vejret, den lerede jord og dens næringsstoffer spiller selvfølgelig også en rolle i olivens udvikling.
Det gør selvfølgelig at variationer og typer af olivenolie er meget stor.

Denne mangfoldighed vil der blive kigget nærmere på den 13. oktober 2012, hvor eventen ”Olivenoliens elegante dråber” afholdes i København Centrum.

Du kommer bl.a. til at hører om

  • Olivenoliens historie og om de varme sydeuropæiske lande
  • Om de smukke oliventræer som alle bliver høstet sidst på året
  • Selve plukningen, fremstillingen og hvordan de forskellige olier kvalitetsstemples
  • Om forskellen på de forskellige olivenolivenolier
  • Hvordan du som forbruger gebærder dig i junglen af olivenolier
  • Hvordan du får det optimale ud af den olivenolie som du har købt

og meget meget mere

Du kommer selvfølgelig også til at smage 4 forskellige udsøgte olivenolier.

Læs mere om eventen her

Skriv en kommentar

26. september 2012

Anmeldelse: Sandwich fra Emmerys på Christianhavn

For knap et ½ år siden åbnede Emmerys en bagerbutik på Christianshavn.
Udover deres fantastiske brød sælger de også sandwiches.
Jeg bestilt en sandwich med mozarella, tomater med lidt grøn pesto. Sandwichen smagte glimrende, deres brød smager super godt som altid.
Men til den pris, der synes jeg at de kunne gjort lidt mere ud af det som f.eks. at komme lidt mere fyld i.

Skriv en kommentar

24. september 2012

Hvilket hold tilhører du – A eller B?

I lørdags deltog jeg i en spændende konference arrangeret af netværket Mad+Medier.

Temaet var ’Kritisk madkommunikation’ og til at sparke debatten i gang, havde Mad+Medier inviteret en stribe af talere såsom Politikens madanmelder Helle Brønnum Carlsen, Politikens debatredaktør og mange flere.

En af de talere som gjorde størst indtryk på mig var Helle Brønnum Carlsen, med en ph.d i madens æstetiske kommunikation og mange års erfaring som madanmelder for Politiken, er hun både elsket og frygtet af Danmarks Michelin-kokke.

Hun talte bl.a. om vores viden og relationer til råvarer som f.eks. grønkålen der er både hadet og udskældt blandt forbrugerne.
Helle har den største ærefrygt for denne grønsag, havde den danske befolkningen ikke haft adgang til denne grønsag i 1600-tallet og frem til kartoflerne blev introduceret i 1800-tallet, ville befolkningen ikke have eksisteret i dag.

Da konferencen var slut talte jeg en times tid med Helle over et glas hvidvin og små appetizers.

Vi talte bl.a. om den stigende tendens til pulvervarer på supermarkedernes hylder kontra det, at der aldrig har været så mange madprogrammer med Michelin-kokke, og fokus på at lave mad.

Jeg spurgte hende, ”hvor er vi på vej hen i fremtiden?”.

Ifølge Helle, det der sker i øjeblikket et opbrud, der vil komme flere pulvervarer på hylderne samtidig med, at interessen for at lave mad vil stige.

Med andre ord, vi vil få et A hold og et B hold i befolkningen.

Hvor godt kender du din olivenolie?

Her forleden fik jeg denne smukke flaske olienolie som gave.

Da jeg ikke kan italiensk, har jeg ingen kinamand chance for, at læse mig frem til hvor den kommer fra, kvaliteten og om den både egner sig til både stegning og salater.

Personlig, går jeg op i hvad jeg spiser og troede i og for sig, at jeg havde ret godt tjek på råvarer.

Men igen, efter jeg har talt med Helle, har jeg fået den største respekt for grønkålen, men også en nysgerrighed efter at vide om mere om de dagligvarer jeg fylder i min indkøbskurv.

For der er ingen tvivl om, at jo mere jeg ved om de enkelte råvarer, des bedre vil jeg også blive til, at vælge råvarer der i det lange vil gavne mit helbred mest muligt.

Da der ikke er to oliventræer som er ens, ikke to lande hvor klimaet er 100% ens, så vil mangfoldigheden og finere smagsnuancer indenfor olivenolier være store.

Den 13. oktober 2012 holder Oliveneksperten Cathrine Fogel holder 1,5 times foredrag om olivenolie.

Cathrine Fogel har planer om at vende hver en sten, og det er lige fra olivenoliens historie, klimaet, fremstillingen, de forskellige typer af olivenolier, det endelig produkt og frem til hvad du skal kigge efter når du køber olivenolie.

Under foredrager dufter og smager du på 4 forskellige olivenolie.

Det lyder spændende, jeg vil gerne vide mere om foredraget

Skriv en kommentar

21. september 2012

Kanelsnegle

Nu hvor vi går en lidt koldere tid i møde, så skal der bare hygges.

Så igår eftermiddags lavede jeg skønne og lækre kanelsnegle.

Her følger opskriften:

500 gram mel
100 gram smør
50 gær
1 æg
2,5 dl. mælk
1 spsk sukker
1 tsk. Salt

Fyld
100 gram smør
100 gram brun farin
2 tsk. Kanel

Mælken lundes og hældes i en skål, hvor gær, salt og sukker opløst i mælken.
Smøret smeltes ved svag varme og hældes i skålen, sammen med ægget piskes det til en enartet masse.
Mel hældes lidt af gangen i skålen og dejen æltes til en fast kugle.
Normalt ville jeg efterfølgende rulle dejen ud som en stor tynd pizzabund, men da jeg fandt ud af, at jeg ikke havde tilstrækkelig med brun farin, fik dejen en ufrivillig hævning.
Når fyldet skal laves, smeltes smøret og den brune farin og kanel piskes sammen med det smeltet smør.
Herefter slåes dejen sammen og rulles ud som en tynd pizzabund.
Fyldet fordeles i et jævnt lag og dejen rulles som en pølse.
Derefter skæres pølsen i ca. 1 cm brede skiver og placeres på en bradepande.
Kanelsneglene efterhæves i en halv time og bages ved 220 grader i 8 minutter.

Skriv en kommentar

20. september 2012

Lær at lave lækker sushi på KUN 2 timer

Den 14. oktober 2012 afholdes kurset Sushi for begyndere på Amager

Ganske kort;

På kurset lærer du at klargøre forskellige slags fisk og grønsager.
Jeg viser trin-for-trin hvordan du laver hosomaki, uramaki og futomaki.
Du kommer i alt til at lave 48 sushistykker, som du selvfølgelig tager med hjem.
Du får også udleveret opskrifterne, så du kan imponere familie og venner med hjemmelavet sushi tilberedt efter japanske teknikker.

Et kursus som kun koster 475 kr. Læs mere om kurset her

Skriv en kommentar