18. september 2012
Torvehallerne after dark
I lørdags deltog jeg i en spændende konference arrangeret af netværket Mad+Medier.
Temaet var ’Kritisk madkommunikation’ og til at sparke debatten i gang, havde Mad+Medier inviteret en stribe af talere såsom Politikens madanmelder Helle Brønnum Carlsen, Politikens debatredaktør og mange flere.
Hele herligheden blev rundet af med en festmiddag i Torvehallerne.
Vi fik rigtig meget at spise, jeg nåede desværre ikke at tage billeder af det hele. Her følger et udvalg.
–
–
–
–
17. september 2012
Sådan udskyder du alderstegnene
Jeg har altid vist at olivenolie har mange sunde egenskaber, men at det lige frem skulle være kilde til et højt indhold af antioxidanter i form af E-vitaminer har aldrig strejfet mig.
Når det kommer til antioxidanter, har jeg altid haft blåbær og grøn te i tankerne.
Men om det er alle typer af olivenolier, eller om det kun er extra jomfru olivenolie, der har et højere indhold det ved jeg ikke.
Det er et spørgsmål som jeg vil stille Olivenspecialisten Cathrine Fogel den 13. oktober 2012, hvor hun holder et spændende foredrag i 1,5 time om olivenolie.
Du kommer bl.a. til at hører om
- Olivenoliens historie og om de varme sydeuropæiske lande
- Om de smukke oliventræer som alle bliver høstet sidst på året
- Selve plukningen, fremstillingen og hvordan de forskellige olier kvalitetsstemples
- Om forskellen på de forskellige olivenolivenolier
- Hvordan du som forbruger gebærder dig i junglen af olivenolier
- Hvordan du får det optimale ud af den olivenolie som du har købt
og meget meget mere
Du kommer selvfølgelig også til at smage 4 forskellige udsøgte olivenolier.
For kun 175 kr. i kvartalet får du direkte adgang til 8 eksklusive og unikke gourmetevents til fordelagtige priser.
Du vil kunne deltage i denne event “olivenoliens elegante dråber” for kun 260 kr. normalpris 395 kr.
Ja tak, det lyder rigtig spændende
Læs hvad du får ud af et års medlemskab
Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.
Skriv en kommentar13. september 2012
Tilbud: Matcha, omakase og sushi
Om bogen
“Denne kogebog er nytænkende med fokus på rene linjer og råvarer af god kvalitet. I bogen findes opskrifter på smoothies, supper, sushi, boller og kager, som indeholder matcha-te.
Bogen er ideel som opslagsværk og rummer nye og anderledes opskrifter på moderne sushi og variationer af velkendte retter.
For vegetarer eller dem, som ikke bryder sig om fisk, venter der mange nye og spændende smagsoplevelser.
Sushirullerne er udelukkende sammensat af forskellige råvarer som kan købes hos lokale butikker. Så uanset hvor i landet du bor, er det muligt at lave sushi af høj kvalitet.
Anmeldelse af bogen
”Bogen tiltaler mig, idet den er overskuelig.
Information om ingredienser med både japanske og danske navne, og hvor du kan købe de forskellige ting.
Jeg har allerede været inde i butik Sachie, og her fandt jeg den soja, jeg smagte i Japan. Antydning af soja uden den meget salte smag.
Jeg har allerede lavet “salat med tigerrejer”, opskriften var lige til at gå til.
Jeg er nybegynder på Sushi-området. Men har foretaget indkøb, så det er kun et spørgsmål om tid, før jeg går i gang.
Så alt ialt som jeg ser det fra min side – en god nybegynder bog”.
Sonja Christensen
Butiksprisen for bogen er 220 kr. Købes bogen via websitet http://matchaomakaseogsushi.com/, modtager du et signeret eksemplar med en personlig hilsen til kun 159 kr. og det er inkl. forsendelse af bogen.
Skriv en kommentar12. september 2012
Lime fromage
Jeg elsker den klassiske dessert citronformage.
For at prøve noget nyt lavede jeg den i stedet med limefrugter, og det var meget forfriskende. Her følger opskriften.
4 husblads
2 æg
2 pasteurisede æggeblomme (nødløsning – jeg manglede et æg)
100 gram sukker
Revet skal af 4 lime
1 dl. limesaft
2½ dl. piskefløde
Husbladsen udblødes i lidt vand og smeltes efterfølgene i en gryde ved lav varme.
Æggene og sukkert piskes sammen til en lys og luftig masse. Limsaften og skal hældes i gryden med den smeltet husblads. Derefter hældes blandingen i æggemassen.
Piskefløden piskes og vendes i skålen med de øvrige ingredienser. Efter 4 timer på køl, voila så er der serveret.
10. september 2012
Olivenolie er ikke bare olivenolie
Mine forældre bor i Sydfrankrig og på deres grund har de rigtig mange oliventræer.
Sidst på året, bliver de mange store og modne oliven plukket og presset til olivenolie.
I gennem mange år, har jeg fået en flaske olivenolie med i bagagen, når jeg har været på besøg.
Det regnede jeg med, at jeg også skulle have da jeg var dernede i sommers. Men næ nej, de var løbet tør, sidste års høst var ikke blevet så god.
Nu står jeg og skal for første gange i rigtig mange år købe en flaske olivenolie i en detailforretning.
Jeg er lidt på herrens mark, for udvalget i de fleste forretninger er stort og ud fra etiketten kan jeg ikke lige gennemskue kvaliteten, eller hvor stor forskellen er på jomfruolie og extra jomfruolie.
Derfor glæder jeg mig meget til foredraget ”Olivenoliens elegante dråber”, der afholdes lørdag den 13. oktober 2012 hvor oliveneksperten Cathrine Fogel holder 1,5 times foredrag om;
- Om de lande der producere olivenolie
- Hvordan olivenolien høstes og fremstilles
- Hvordan du skelner imellem de mange forskellige olivenolier
- Hvad du skal kigge efter når du køber olivenolie
- Hvilke råvarer der passer til de forskellige olivenolier og meget meget mere
Du kommer selvfølgelig også til at smage 4 forskellige udsøgte olivenolier.
For kun 175 kr. i kvartalet får du direkte adgang til 8 eksklusive og unikke gourmetevents til fordelagtige priser.
Du vil kunne deltage i denne event ”olivenoliens elegante dråber” for kun 260 kr. normalpris 395 kr.
Ja tak, det foredrag lyder rigtig spændende
Skriv en kommentar5. september 2012
Kylling i fad med Marokkansk mynte og ingefær
I lørdags købte jeg en lille potte Marokkansk mynte i Torvehallerne. Jeg har aldrig rigtig haft grønne fingre, men man skal jo starte et sted.
Hvis mynten stadig er i liv om 14 dage, så skal jeg have en kryddderurt mere.
I søndags lavede jeg kylling med ris og let kogte bønner. Her følger opskriften.
3 økologiske kyllingelår
Marokkansk mynte
Ingefær
Olivenolie
Ris
Grønne bønner
Salt
Et bundt mynte snittes fint og et stykke ingefær rives fint. Begge dele kommes i en lille skål med olivenolie og groft salt. Det hele blandes og moses let. De 3 kyllingelår pensles med mariaden og tilbredes i ovnen i 45 minutter ved 175 grader.
Risen koges som anvist på pakken. Bønnerne vaskes, stilken fjernes og koges ganske let.
Så er der serveret.
Skriv en kommentar4. september 2012
Nyplukkede kantareller på ristet ciabattabrød
I lørdags cyklede jeg forbi Torvehallerne.
Udover at købe Marokkansk mynte, fik jeg også købt friske og nyplukkede kantareller fra Sverige.
Om eftermiddagen lavede jeg en lille snack. Her følger opskriften.
50 gram svenske kantareller
1 skive ristet ciabattabrød
Kantarellerne børstes og skæres i grove stykker. Herefter steges de ganske let i lidt smør ved høj varme og krydres med lidt salt. En skrives ciabattabrød ristes på brødristeren. Derefter anrettes kantarellerne på brødet.
2 kommentarer30. august 2012
Anmeldelse: Nordic Taste del II
I lørdags kiggede jeg forbi Carlsberg, hvor Nordic taste bød på 10 forskellige unikke gourmetsmagninger. De sidste 5 restauranter og spisehuse jeg besøgte var;
Boejsen
Kærnemælks pocheret kalv med vild tang og spød kyllingevinaigrette
Rold StorKro
Letrøget krondyrkølle anrettes med: Syltet kantareller, ramsløgmayonnaise, sat vildglace, maltcrumble, ærteslør
Jacobsen
Rillette af svinkæber med rugbrødcrutoner til smagsprøven fik jeg serveret Jacobsen’s øl ”Dark lager”.
Gustavs bistro & butik
Peberrodspølse med røget løg puré
Nimb Louise
Røget brissel & enebær
Det var meget svært at finde en vinder. Nimb Louise gjorde det bedst. Den frisklavet friturstegte brissel smeltede i munden, og fungerede rigtig fint med peberrodsdyppelsen og enebæren.
Skriv en kommentar28. august 2012
Anmeldelse: Nordic taste del I
I lørdags kiggede jeg forbi Nordic taste som blev afholdt på Carlsberg.
I år var Carlsberg området delt op i et dansk og et nordisk område. Restauranter og spisehuse havde rykket ind i små hvide telte, hvorfra de bød på 10 forskellige gourmet smagninger, som uden tvivl er en af mine favorit descipliner.
De første 5 jeg smagte var.
Kokkeriet
Brændende kærlighed – kartofler, nye løg, bakskuld & luftig rødbede
Skovshoved Hotel
Cremet foie gras med majs og estragon
Schackenborg Slotskro
Marsk & Vadehav – i grønne nuancer
Sandrejer, kveller, østers, marskurter og agurk
Ro og Smag
Svampestrudel med kål
Meyers køkken
Strandkrabbebisque af friske krabber fra Lilleø med cider og sæsonens første Discovery æbler.
Alle restauranter bød på unikke og interessant smagsoplevelser, men min favorit var ikke blandt de første fem.
Skriv en kommentar23. august 2012
Anmeldelse af Serenity Cupcakes
Nu har min veninde Kira Eggers efterhånden omtalt Serenity Cupcakes i positive vendinger et par gange.
Jeg har da også spist nogle af deres mini cup cakes på Femina’s livstilsmesse sidste år.
Jeg har aldrig besøgt forretningen som ligger i Grønnegade. I går skulle det være, jeg cyklede forbi den smukke eventyragtige butik og hilste på den søde indehaver Miriam.
Jeg elsker chokolade muffins, men for at prøve noget nyt købte jeg Bohemian Raspberry og Ginger infusion.
Det blæste en del da jeg cyklede hjem, så de væltede i den fine æske.
Ikke desto mindre, Bohemian Raspberry som ses helt til højre i billedet er let og luftig i konsistensen.
Der er himbærstykker i selv muffinen og bærrenes sødme og let syrlige smag skaber en fin balance. Muffinen var pyntet med creme cheese og et himbær på toppen, og det løftede hele kageoplevelsen.
Ginger infusion som ses helt til venstre i billedet er også let og luftig i konsistensen.
Der er en frisk og kraftig smag af ingefær og et strejf af citron i toppingen. Når man har taget en bid, så går der et par sekunder, så eksplodere smagen af ingefæren i munden. Ingefærsmagen bliver meget kraftig og lidt krydderet på en interessant måde. Man skal ikke være bange for ingefær, hvis man bestiller Ginger infusion.
Alt i alt, så laver Serenity nogle fantastiske cupcakes, det kan være meget svært at vælge.
Skriv en kommentar