21. august 2012

Anmeldelse: Verdens bedste blåskimmelost fra Bornholms Andelsmejeri Sct. Clemens

Her forleden lagde jeg vejen forbi Torvehallerne, og stoppede op ved en lille Bornholmsk delikatessebutik.
I køledisken faldt jeg over forskellige blåskimmeloste hvoraf en af dem er kåret til verdens bedste. De skulle med hjem og smags på et stykke godt brød.

Jeg lod ostene dampe på mit køkkenbord i 2 timer, så smagen virkelig kunne komme til deres ret.

På billedet ses Aromatisk Danablu (verdens bedste Danablu) med min mor hjemmelavet figne/blomme marmelade fra Sydfrankrig.
Den var meget frisk, mild, rund og havde kant. Der var en fantastisk god balance mellem det skarpe og den let sødlige marmelade.

På billedet ses Pikant Danablu med blomsterhonning. Den havde en fantastisk men med en skarp smag, og det fungerede rigtig fint med blomsterhonningen.

Hvis du er på udkig efter oste, der er af sjældent karakter som er udover det sædvanlige. Så kan jeg kun anbefale oste fra Sct. Clemens.

Skriv en kommentar

16. august 2012

Hvad var det bedste ved, at deltage i eventen ’Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed’?

’Tak for meget inspirerende og smagfuld eftermiddag på Geranium – et møde med Rasmus Kofoed.

Det var en fornøjelse at komme tæt på den gastronomiske mester, og helt særligt at komme bag facaden.

En meget spændende og intim eftermiddag i Geraniums stilfulde lokaler.

Super dejligt at vi kom til at smage så mange maleriske smukke og unikke små retter med den mest lækre økologiske champagne til.

Det var uden tvivl en dag som gav et særligt indblik i Rasmus Kofoeds tanker og i hans magiske køkken, som jeg ikke kan forestille mig, at jeg kan opleve på helt på samme vis som alm. gæst på Geranium’.

Signe Boye
Yummi Design

Der er kun 11 dage til tilmeldingsfristen….

til eventen ”Nikolaos Strangas diamanter” der afholdes torsdag den 30. august 2012.

Nikoloas Strangas holder en times fascinerende foredrag om gourmetkager og kagekunst for en lille lukket kreds.

Derfor bør du ikke snyde dig selv for denne eksklusive oplevelse:

  • At møde Michelin-dessertkokken Nikoloas Strangas, der holder et spændende foredrag om sin passion for gourmetkager og, hvorfor han har gjort det til sin mission, at kreere og servere de ypperste indenfor kagekunst til danske ganer.
  • At høre, om eksklusive ingredienser og råvarer, hvordan det påvirker smagen, og hvordan enkelte råvarer i rette kombination kan skabe nye dimensioner.Nikolaos Strangas kommer også ind på hvilken betydning, kvalitetsråvarer har for den samlede smagsoplevelse.
  • At høre, om hvilke kriterier der skal være opfyldt, før Nikolaos Strangas sender sine smukke og dekorative kager og tærter ud i forretningen.
    En rettesnor som du kan bruge næste gang du køber kager.
  • At høre, om hvordan det står til hos de danske bagere og, hvorfor udvalget stor set er den samme, uanset hvilken bager du besøger.
    Nikolaos Strangas løfter også sløret for, hvad det du skal kigge efter hos din lokale bager, inden du køber morgenboller.

Under foredraget kommer du til, at smage 3 forskellige Michelin kager, 2 marcarones og et glas boblende Asti fra den italienske Michelin-restaurant Era Ora.

Som et særligt tilbud til dig, får du mulighed for, at deltage i eventen for kun 695 kr. Normalpris 775 kr. Du skal blot indtaste “Nikolaos” som rabatkode.

Ja tak, det lyder spændende – jeg skal med!

 

Skriv en kommentar

Anmeldelse: Sandwiches fra Lagkagehuset

Her forleden spiste jeg en sandwich med en ex. kollega langs kanalen ved Knippelsbro.

Min ex. kollega havde købt en klassisk sandwich med skinke, ost og salat.
Han synes, at brødet og fyldet var rigtig godt, dog var der for meget salat i den. En rigtig pige sandwich som han kaldte den.

Jeg havde købt en sandwich med serrano skinke, brie, salat og krydderurter.
Jeg synes at den smagte rigtig godt, dog var der for lidt salat.

Så måske skulle vi have byttet!

Skriv en kommentar

14. august 2012

Sommer sol grill og kartoffelsalat

Her forleden fik jeg bare lyst til at lave en klassisk kartoffelsalat. Det er måske ikke det sundeste, men det smager bare godt til en god omgang grillmad.

Her kommer opskriften:

1 kg. Kartofler
½ løg
3 dl creme fraiche
1 tsk. dijon sennep
½ tsk. karry
Salt
Peber
purløg

Kartoflerne skrælles og koges i let saltet vand. Løget rives fint.
Creme fraiche, sennep, karry og lidt fint klippet purløg røres sammen. Blandingen smages til med lidt salt og peber. Kartoflerne skæres i mundrette stykker. Dressingen hældes over og vendes et par gange. Kartoffelsalaten pyntes med lidt purløg,

Skriv en kommentar

10. august 2012

Event: Sådan mødte jeg Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas

I oktober 2010 afholdt Magasin i København, Lyngby og Odense en boligaften, som bød på forskellige foredrag, demonstration af køkkenudstyr, smagsprøver og forskellige konkurrencer.

Jeg deltog alle 3 steder med en lille stand, hvor jeg lavede sushi til de besøgende, da jeg nogle måneder forinden havde udgivet kogebogen ”Matcha, omakase og sushi”.

Udover andre madaktører og jeg, deltog også den græskfødte Michelin-dessertkok Nikolaos Strangas, han servede sine berømte Macarons og små lækre desserter, som han stod og lavede.

Vi havde nogle rigtig sjove aftener, stemningen var god og de besøgende hyggede sig og de vandt mange præmier.
Når boligaften var overstået fik vi tid til, at besøge hinandens stande, snakke og smage de lækkerier som nu var tilbage.

Indtil jeg mødte og oplevede Nikolaos Strangas i Magasin, der har jeg altid betragtet La Glace som de ukronede dronninger. De er bestemt også rigtig gode, men Nikolaos Strangas har vist overhalet dem indenom.

Jeg har smagt op til flere af Nikolaos Strangas silkebløde gourmetkager og tærter, hver gang er det som at komme i den syvende himmel.

En oplevelse som jeg gerne vil dele med dig. Derfor inviteres du til, at opleve Nikolaos Strangas den 30. august 2012 i sit rette element i hans velduftende konditor på Åboulevarden i København.

Vil du ikke gå glip af…

  • Nikolaos Strangas inspirerende foredrag om sin passion for gourmetkager.
  • Årsagerne til, hvorfor han vil starte en kagerevolution ved at åbne en eksklusiv konditor, hvor hr. og fru Jensen kan købe Michelin-kager uden, at skulle besøge en Michelin-Restaurant.
  • Hvordan vi snyder os selv for gode kageoplevelser ved ikke, at stille flere krav til de danske bagere.
  • Nikoloas Strangas viser også, hvordan han laver emulsion med chokolade, så du kan få et indblik i hans unikke talenter, og arbejdet med eksklusive råvarer.
  • Under foredraget bliver du taget med på en sanselig rejse i Nikolaos Strangas univers af gourmetkager.
  • Du kommer til, at smage 3 forskellige Michelin kager, to macarones og et glas boblende Asti fra den italienske Michelin-restaurant Era Ora.

Jeg har fået en del forespørgsler omkring eventen, og for at imødekomme dem alle, har jeg besluttet at udvide tilbuddet.

Ja tak, jeg vil gerne vil vide mere om kvalitetskager, og hvad det betyder for min sundhed

Skriv en kommentar

8. august 2012

Vanilleis med basilikum og lime

Ifølge metrologerne bliver vejret fantastisk den kommende weekend, så hvorfor ikke servere lidt lækkert hjemmelavet is, når man kommer hjem fra stranden.

For et par uger siden, havde jeg rigtig meget lyst til is, men jeg er en smule kræsen.
Fra jeg var 16 år til 21 år arbejdede jeg hver sommer i Brostræde Flødeis i Helsingør. I den periode spist jeg rigtig mange is og flødeboller, måske lidt for mange.
I dag er det meget sjældent at jeg spiser is, og når jeg endelig gør det skal det være noget anderledes.

Så jeg lavede en vanilleis med basilikum blade og lime, og her kommer selve opskriften.

4 æggeblommer
100 g. sukker
1 stang vanille
2 dl. letmælk
2 dl. piskefløde
Saft fra en lime
1 potte baslikumblade

Basilikumblade og limesaften blendes til en ensartet masse.
Æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes grundigt og fløden piskes i æggeblandingen.
Mælken varmes op. Den varme mælk hældes i mens der røres. Blandingen varmes på lavt blus i ca. 2 minutter, men det må dog ikke koge.
Blandingen skal være afkølet inden det fryses.

Jeg er ganske tilfreds med resultatet, isen har en friskhed og smager af sommer.

Skriv en kommentar

6. august 2012

Event: Mød Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas

Kom til foredrag med Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas torsdag den 30. august 2012, hvor han holdet et spændende foredrag om sin passion for gourmetkager.
Under foredraget serveres boblende Asti fra Michelin restauranten Era Ora og smagsprøver af Nikolaos Stranges Michelin-kager.

Ja tak det lyder spændende – et foredrag, boblende Asti og Michelin-kager er lige noget for mig

 

Skriv en kommentar

2. august 2012

Event: Du er hvad du spiser

I søndags om formiddagen cyklede jeg forbi bageren som ligger tættest på mit hjem.

Mens jeg stod og ventede på, at det blev min tur. Kunne jeg ikke lade være med at spekulere over;

Bruger bageren færdigblandet mel eller får bageren melet leveret fra en bondegård?

Hvordan er kvaliteten på olien som bruges i kagerne?

Er det økologiske æg, sukker og mel der bruges?

Nogle gange har jeg på fornemmelsen af, at jeg bliver ført bag lyset, for i virkeligheden ved jeg ikke hvor bagerne får deres ingredienser fra. Det er ikke noget som bagerne ligefrem taler om eller skilter med.

Jeg kunne godt tænke mig, at finde ud hvad der egentlig foregår bag disken hos en bager.

Derfor glæder jeg mig rigtig meget til torsdag den 30. august 2012, hvor Michelin-dessertkokken Nikolaos Strangas holder en times foredrag om konditorkager af højeste kvalitet.

Nikolaos Strangas vil bl.a. tale om sin passion for gourmetkager og hvad han betragter som kvalitet.

Nikolaos Strangas taler også om sammenhængen mellem kvalitetsråvarer og oplevelsen af, at sætte tænderne i en silkeblød kage.

En ganske unik viden som med garanti, vil give dig flere gourmetoplevelser i hverdagen og kvalitet for pengene.

Under foredraget får du smagsprøver på 3 forskellige Michelin kager, to macarones og et glas boblende Asti fra den italienske Michelin restaurant Era Ora.

Ja tak, foredrag, Michelin kager og boblende Asti er lige mig

 

Skriv en kommentar

31. juli 2012

Her kan du købe modne mangoer

Jeg elsker mangoer.
Når jeg er i LA, Australien eller et andet topisk land spiser jeg mangoer i lange baner.
I Danmark kan det være meget svært, at finde mangoer som er nogenlunde spiseklar. Ret ofte er de grønne og bliver aldrig rigtig gode.
Jeg har fundet et sted i København der sælger spiseklar mangoer. Det er hos Brdr. Nyholm frugt & grønt i Torvehallerne, som en af de få sælger de modne mangoer.

Skriv en kommentar

25. juli 2012

Anmeldelse af Restaurant Kyoto: Tilbyder en sommermenu med 40 % rabat

I går aftes spiste jeg en autentisk lækker lækker japansk mad på restaurant Kyoto der ligger i SAS Radisson hotel.

Vi bestilte deres 4 retters sommermenu som der i øjeblikket er 40 % rabat på.

Vi fik serveret følgende, hvoraf det meste blev tilberedt på teppanyaki;

En lille appetizer som bestod af tun, forårsløg og gulerod vendt i en marinade

Kokkens udvalg af forskellig slags sushi

Laks og kæmpe rejse med ingefær og grønt.  Saucen bestod bl.a. af smør, japansk eddike, citron, salt og peber.



Oksefilet med sprødstegte grønsager, 2 forskellige slags dyppelser, salat, miso suppe og ris.

Der blev hældt sake på kødet og tændt ild.



Det var en ualmindelig lækker middag, og det er super fedt at få tilberedt kødet som man nu ønsker.
Jeg kan kun anbefale Restaurant Kyoto og denne menu kostede normalt 495 kr, vi betalt 295 kr. som uden tvivl er et fund for pengene.

Skriv en kommentar