25. juli 2012
Magasinet Mad & Bolig
I denne uge udkom månedsmagasinet Mad & Bolig.
Der er ikke noget bedre end, at krydre sommerferien med opskrifter på lækker lækker gourmet mad og billedskønne boligsider.
I magasinet får SAKANA – Club Gourmet og jeg som sushikok omtale i ”Madmekka”, og der er en lille nice ’surprise’ til magasinets læsere.
Jeg vil ikke tøve et sekund med at købe magasinet.
Skriv en kommentar23. juli 2012
En klassisk chokoladekage som aldrig går af mode
Her forleden havde jeg gæster på besøg, og i den anledning havde jeg bagt en klassisk fransk chokoladekage.
Denne chokoladekage er perfekt som dessert, hvis du lige har spist sushi.
200 g. mørk chokolade (80 %)
200 g. smør
4 æg
160 g. sukker
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
Tænd oven på 225 grader. Smør en tærteform godt og drys efterfølgende lidt mel.
Chokolade brækkes i stykker og smeltes over et vandbad. Smørret smeltes, køles og blandes sammen med chokoladen.
Æg og sukker piskes og chokolademassen tilsættes lidt af gangen. Bland mel og bagepulver og det piskes forsigtig i chokolademassen.
Dejen hældes i formen og bages i 15-20 minutter.
Når kagen er afkølet drysses lidt flormelis henover kagen.
Kagen serveres med lidt flødeskum.
Velbekomme!
Skriv en kommentar19. juli 2012
Sådan undgår du, at lave sushi med umoden avocado
Kender du det, at stå foran en bunke af overmodne og umodne avokadoer i Grønt & Frugt afdelingen i supermarkedet?
Det kan være ret svært at købe modne avocadoer til sushi. I bunken finder du ofte umodne avokadoer, som er blevet trykket så mange gange af forskellige hænder, at de virker modne.
Du bør i stedet kigge efter avocadoer som er brune og faste, de skal som udgangspunkt ligge et par dage i vindueskarmen før de kan bruges, men så er de også modne.
Du bør holde dig fra de grønne avocadoer, de har ikke særlig meget smag, og ofte skal de ligge meget længe, før de er modne.
Hvilke andre råvarer, skal du være særlig opmærksom på?
Det taler jeg mere om søndag den 2. september 2012, hvor jeg afholder kurset sushi for begyndere i København.
Kurset er for dig, der ønsker at mestre de japanske teknikker. Så du til enhver tid, kan lave lækker og velsmagende sushi til en overkommelig pris hjemme i dit eget køkken.
På kurset taler jeg også om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber andre friske råvarer såsom fisk og skaldyr.
17. juli 2012
Frisk figen med parmaskinke og honning
I sidste uge var jeg i Sydfrankrig hos mine forældre.
På deres grund har de mange figentræer, et af dem, et meget stort et står lige ved huset.
Træet giver rigtig mange figner og mens jeg var der, var 2 af fignerne ved at blive modne. Dem plukkede jeg selvfølgelig, og det lykkes mig transportere dem til Danmark uden, at de blev mast.
Inspireret af det gode vejr og de friske figner, lavede jeg denne lille forret her i weekenden.
3 skiver parmeskinke
1 figen
lidt blomsterhonning
Parmaskinken anrettes på en tallerken. Fignen skæres i mindre og aflange stykker og placeres lidt tilfældigt på parmaskinken. Lidt honning hældes i en tynd tråle henover retten.
Velbekomme!
Skriv en kommentar12. juli 2012
Sydfrankrig – når det er bedst
I sidste uge, var jeg Sydfrankrig.
Det jeg elsker ved Sydfrankrig er stilheden, roen, duften af lavendel og krydderurter, solen, maden og deres lokale markeder. I sidste uge besøgte jeg det fantastiske store og velsmagende marked i byen Cotignac, der ligger 1½ time fra St. Tropez.
I virkeligheden vil jeg ikke sige så meget mere end, at lade billederne tale for sig selv.
29. juni 2012
Anmeldes af Cafe Zeze
Her forleden spiste jeg frokost på Cafe Zeze, hvor jeg fik serveret en Cæsar salat.
En klassisk frisk, lækker salat med en lille twist. De havde valgt, at drysse små sprødstegte baconstykker henover salaten.
Jeg lagde især mærke til hvor frisk salaten og de øvrige ingredienser var, hvilket gjorde denne salat ualmindelig velsmagende.
27. juni 2012
Risotto med Carl Johan svampe og persille
Ja, egentlig burde jeg lave lette friske sommersalater, men jeg synes ikke lige at vejret byder på slags mad.
Så det bliver i stedet til risotto med Carl Johan svampe.
200 gram risotto ris
½ bøtte tørret Carl Johan svampe
1 finsnittet løg
3 dl. hvidvin
2-2½ dl. svampevæde
5-6 dl hønsebouillon
⅓ pkt. revet parmesan
frisk persille
Salt og peber
Carl Johan svampene lægges i blød i ca. 2 timer. Løget snittes fint og steges til de er bløde og let gyldne. Risotto risen hældes i gryden og vendes et par gange. Hvidvinen hældes lidt af gangen i gryden, så det når at blive absorberet af risen. Svampene snittes fint og kommes i gryden og vendes et par gange. Svampevæden og hønsebouillonen hældes ligeledes i gryden efterhånden som det absorberes. Lige inden risottoen skal serveres hældes revet parmesanost, frisk persille og risottoen smages til med lidt salt og peber.
Skriv en kommentar26. juni 2012
Årets bedste vinkøb!
Disse ord får den portugisiske “Dois Vales 2010, Seis Quintas Martue, Douro” med på vejen i det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 68.
“Til 60 kr. bør den skabe kø uden for landets Vinspecialister – det er rent ud sagt et af årets bedste køb.
Næsen er spontan, festlig, fyrig og fuld af sodet kirsebær med lakrids. Friskhed kendetegner smagen, herlig intensitet af langt højere klasse, end prisen indikerer – spændstighed og mineralitet som langt dyrere douro-bordvin.
Løb, køb og søb”.
Vinen har fået 6 stjerne og koster 60 kr., den kan købes hos HJ HANSEN VIN
Skriv en kommentar21. juni 2012
Anmeldelse: Oksespegepølse med skimmelost
Ved Bondens Marked i lørdags som havde taget opstilling foran Øksnehallen, stødte jeg på en bod med denne lækre pølse, en oksespegepølse med skimmelost.
Medarbejdere på gården Dalsbakkegård har været på inspirations ture til Sydfrankrig, og det er bl.a. blevet til pølsen med Skimmelost.
Kødet kommer fra den fineste Angus kvæg og osten fra St. Clemens på Bornholm. Et ostemejeri, som producere en skimmelost der har vundet adskillige priser.
Pølsen er mager og har en kraftig krydderet smag. Osten harmonerer fint med oksekødet og giver pølsen lidt kant. En meget lækker og velsmagende pølse, som jeg kun kan anbefale.
Skriv en kommentar19. juni 2012
Jordbær er ikke bare jordbær
I fredags sen eftermiddag fik jeg en mail om, at Bondens Marked ville indtage pladsen foran Øksnehallen om lørdagen.
Det pirrede min interesse, så lørdag formiddag sprang jeg på min cykel og kørte direkte til Øksnehallen.
På pladsen var der ca. 10 små boder, hvor du bl.a. kunne købe grønt, kød og pølser, chokolade, vin, marmelade og meget mere.
Måske, var jeg lidt tidligt på den, for Restaurant Nose2Tail havde gang i gryderne, som senere skulle blive til smagsprøver.
Der var en bod, som jeg lagde specielt meget mærket til. En bod som solgte fire forskellige økologiske jordbær.
Honoye
Den klassiske jordbær som kan købes i supermarkederne. Bærerne er store og røde.
Flair
En sur og sød bær, og jordbærerne er både små, store og røde.
Sonata
En jordbær som er ekstra sød. Bærerne er små og de bliver ikke lige så røde, som de andre sorter.