14. juni 2012

Anmeldelse: Smørrebrød fra Th. Sørensen

Her forleden skulle jeg fejre en begivenhed, og jeg bestilte to klassiske smørrebrød en rejemad og dyrlægens natmad.
Jeg må sige, at deres smørrebrød stadig holder. Alt er hjemmelavet og kvaliteten er den samme uanset hvad dag du kommer.

Skriv en kommentar

12. juni 2012

Det vegetariske køkken Shojin ryori?

I Japan bliver det vegetariske køkken primært praktiseret i de buddhistiske templer.
For et par uger siden besøgte Ms. Mari Fujii Danmark, hvor hun demonstrerede hvordan man tilbereder forskellige små retter efter buddhistiske retningslinjer. En kunstart hun har lært at mestre af sin mand, som var munk.

På fotoet ses:
Sesam tofu, sushi rulle, svampe teriyaki, grønsager med sød miso, hakket stegt kartoffel på et stykke tang, grønsager marineret i ingefærsaft.

På fotoet ses:
Svampe misosuppe

Alt i alt, en meget interessant og spændende oplevelse. De små retter var lækre, delikate og lå ganske let i maven.

Skriv en kommentar

8. juni 2012

Anmeldelse: I selskab med verdens bedste kok Rasmus Kofoed

I lørdags afholdte SAKANA Club Gourmet en eksklusiv event på Geranium, hvor verdens bedste kok Rasmus Kofoed holdt et fascinerende foredrag om gastronomi på topniveau.

Inden eventen startede blev der serveret økologisk champagne og forskellige gourmetsnacks.

Kartoffelchips med tang

Jordskokkechips

Ramsløg med Vesterhavsost

Knivmuslinger, hvor den spiselige skal er lavet som en tro kopi.

Suppe lavet på tørret Carl Johan svampe. Serveres i små bægere som blev brugt i Bocuse d’Or 2011.

Herefter så vi en 5-minutters film om Bocuse d’Or og vejen til guldet, som var et fint oplæg til det efterfølgende foredrag med Rasmus Kofoed. Rasmus Kofoed fortalte om sin barndom, hvad der fik ham til at vælge kokkefaget, hvad der inspirerer ham, hvad han kigger efter når han arbejder med råvarer, de mange konkurrencer han har deltaget i, Geranium og fremtidige planer.

Rasmus havde også et par overraskelser med i ærmet.

Der blev duftet til tørret lam, en råvare som blev brugt i Bocuse d’Or 2011.

Der bliver duftet til røget hø, som også blev brugt i Bocuse d’Or 2011.

Da foredraget var slut, ventede endnu en overraskelse. Da vi kun var en lille gruppe, valgte Rasmus at tage os med ud i køkkenet, hvor vi smagte Geraniums nye dessert som lige er kommet på menukortet.

En himmelsk dessert som bl.a. bestod af hvid chokolade og koncentreret bøgesaft og blade.

Alt i alt, var eventen med Rasmus Kofoed en meget stor oplevelse. En oplevelse ud over det sædvanlige, hvor vi i den grad blev forkælet.
Aldrig har jeg set noget så kreativ, smukt og det smagte forrygende.

Hvis du vil vide mere om Geraniums udsøgte menukort klik her

Skriv en kommentar

6. juni 2012

Anmeldelse: Danmarks tabubelagte kage

80’er kagen Kartoffelkagen er både elsket og hadet.
Elsket, fordi den smager godt og der er masser af marcipan. Hadet fordi den er usund, det er langt fra de fleste der vil indrømme, at de engang imellem sætter tænderne i én.
Da jeg var i 20’erne spiste jeg en del kartoffelkager. For nogle måneder siden, tænkte jeg at nu er det vist på tide at den får et comeback.
Jeg må sige, at Føtex kartoffelkage smager glimrende. En lækker svampet kagebund, lidt creme, flødeskum med marcipan overtræk, og et ordentlig lag kakao pulver.
Jeps, den er god nok, kagen holder endnu.

Skriv en kommentar

30. maj 2012

Event: Du kan stadig nå det…..

I samråd med Geranium har jeg besluttet, at forlænge tilmeldingsfristen til eventen ”Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed” til fredag kl. 10.00.

Det du går glip af er:

  • En 5-minutters sammenklippet film om Bocuse d’Or og vejen til guldet.
  • At komme helt tæt på verdens bedste kok Rasmus Kofoed.
  • At høre et fascinerende og spændende foredrag om gastronomi på topniveau.
  • At få serveret eksklusiv økologisk champagne
  • At nyde 4 forskellige unikke og sjældne gourmetsnacks, tilberedt af sæsonens friske råvarer i Geraniums køkken.

Eventen afholdes selvfølgelig i Geraniums eksklusive og lækre omgivelser.

Der er stadig et par ledige pladser tilbage, så gå ikke glip af denne enestående oplevelse, hvor du får mulighed for, at høre et foredrag med Rasmus Kofoed. Det er once in a life time.

Ja da, jeg skal helt klar med!

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

Skriv en kommentar

Anmeldelse: Lidt lækkert fra Novara i Italien

Jeg har lige været i Novara i Italien, hvor VM i kendo blev afholdt fra fredag til søndag i sidste uge. Kendo er japansk sværdfægtning, en kampsport som jeg har dyrket på eliteplan.

På fotoet ses finalen mellem Japan (blå) og ærkefjenden Korea (hvid). Det er mændenes individuelle turnering.

Jeg skulle selvfølgelig også have lidt at spise. På billedet ses penne i tomatsauce med jomfruhummer.

Til dessert, jordbær i sukkerlage med det hele dvs. med creme.
To velsmagende retter, dog kunne jeg godt have undværet cremen.

Skriv en kommentar

27. maj 2012

Event: Om præcis en uge står Rasmus Kofoed klar – skal du med?

Om præcis en uge lørdag den 2. juni står vores tids mest ombejlet kok Rasmus Kofoed klar til, at afholde et sjældent og eksklusivt foredrag om gastronomi på topniveau.

Som en af de ganske få, får du nu mulighed for at møde Rasmus Kofoed.

Du vil for en tid få et indblik i, hvilke tanker Rasmus Kofoed gør sig når han som køkkenchef arbejder i Geraniums eksklusive omgivelser.
Du vil hører Rasmus Kofoed fortælle om sin passion for gourmetmad og hvad det er der gør arbejdet med unikke råvarer fascinerende.
Du vil få et sjældent indblik i hans sans for kvalitet og detaljer når han arbejder.
Du vil ved selvsyn opleve hans skarpe øje for kreativitet og præcision, når du smager de 4 forskellige eksklusive gourmetsnack udviklet til denne særlige lejlighed.

Nu er der KUN 1 døgn til tilmeldingsfristen, og der er stadig et par ledige pladser tilbage, så snyd ikke dig selv for en gastronomisk oplevelse af sjældent karakter.

Ja da, jeg skal helt klart møde Rasmus Kofoed!

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

PS: Glæd dig til et foredrag af sjældent karakter.

Skriv en kommentar

24. maj 2012

Tunsalat med let kogte bønner

Jeg elsker salater og især om sommeren kan jeg kun får for lidt!

Her forleden lavede jeg frisk, let og lækker tunsalat.

Ingredienser:
1 håndfuld pastaskruer
1 forårsløg
1 tomat
10 bønner
½ rosmarin salat
½ moden avocado
2 æg
½ dåse tun

Dressing:
1 spsk. olivenolie
et par dråber sesamolie
2 spsk. rødvinseddike
2 spsk. Kikkoman soja
1 hvidløg
lidt dijonsennep

Pastaskruerne koges og æggene koges til de har en let fast konsistens og halveres. Forårsløget snittes fint. Tomaten og salaten vaskes og skæres i grove stykker. Bønnerne koges i 2 minutter, enderne fjernes og de skæres i grove stykker.
Avocadoen skæres ligeledes i grove stykker.
De tilberedte ingredienser anrettes på en tallerken og tunen brækkes i mindre stykker. Dressingen hældes over salaten lige inden serveringen.

Skriv en kommentar

Nu er der KUN 4 dage til….

tilmeldingsfristen til eventen ”Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed.

Som en af de ganske få, får du nu mulighed for at møde verdens bedste kok Rasmus Kofoed lørdag den 2. juni til et foredrag om gastronomi på topniveau.
Rasmus Kofoed er meget efterspurgt og får forespørgsler fra hele verdenen. Han siger storset nej til alt, fordi hans fokus ligger på Geranium.
Derfor bliver det første og eneste gang, at du får mulighed for møde Rasmus Kofoed i et lille lukket og eksklusivt forum.

Du kan forvente at;

•    Se en 5-minutters sammenklippet film om Bocuse d’Or og rejsen til guldet
•    Møde verdens bedste kok Rasmus Kofoed ansigt til ansigt
•    1 times foredrag om gastronomi på topniveau
•    Økologisk champagne
•    4 forskellige eksklusive gourmetsnack, som du med garanti aldrig har smagt

Eventen afholdes i Geraniums eksklusive og smukke omgivelser.

Eventen er næsten udsolgt, der er 8 ledige pladser tilbage.
Gå ikke glip af denne enestående oplevelse, at høre et foredrag med Rasmus Kofoed er once in a life time.

Ja for pokker, jeg vil gerne møde Rasmus Kofoed og drikke champagne!

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

PS: Rasmus Kofoed’s show bliver en klasse for sig.

Skriv en kommentar

22. maj 2012

Sådan laver du en nem og hurtig eftermiddagssnack

Her forleden prøvede jeg, at sparke sommeren i gang ved at lave bruschetta, en nem og lækker snack.

Ingredienser:
1 moden tomat
1 fed hvidløg
Olivenolie
2 skiver italiensk brød
Salt
Peber

Tomaten halveres, kerner og stilken fjernes og tomaten snittes fint. Hvidløget halveres, silken fjernes og presses. Ingredienserne blandes sammen med lidt olivenolie og krydres med lidt salt og peber. Brødskiverne ristes og smøres med lidt oliven. Tomatblandingen anrettes på brødet.

Voila, to styks bruchetta der smager af sommer.

Skriv en kommentar