20. maj 2012
Event: Hvad kigger du efter når du køber råvarer?
Alle råvarer har en naturlig livscyklus, en cyklus som ofte kan være svær at få øje på, hvis du som de fleste handler ind i f.eks. Føtex eller Kvickly. Supermarkederne har sørget for, at du kan købe klassiske varer som f.eks. æbler, tomater og jordbær året rundt.
Har du nogensinde spekuleret over hvor og hvordan de produceres?
eller
Hvordan producenterne forlænger holdbarheden på f.eks. frugt?
Verdens bedste kok Rasmus Kofoed sætter en ære i, at bruge råvarer der enten er biodynamiske eller økologiske. Det kan både være begrænsende og udfordrende at bruge økologiske råvarer, fordi det stiller krav til din opfindsom når de fleste råvarer er sæsonbetonet.
Lørdag den 2. juni holder Rasmus Kofoed for første gang et eksklusivt foredrag om gastronomi på topniveau.
For en kort stund, kommer du som én af de få med Rasmus Kofoed behind the scene hos Geranium som indenfor de seneste år, har gjort sig ekstraordinær bemærket med sit indtog på den gastronomiske verdensscene.
Rasmus Kofoed vil i løbet af sit foredrag om gastronomi på topniveau tale om;
Hvad han kigger efter når han udvælger råvarer til restauranten.
Hvad der fascinerer ham når han arbejder med sæsonbetonet råvarer.
Hvilke kriterier der skal være opfyldt, før han er tilfreds med den mad som sendes ud af Geraniums køkken.
For at, du kan få et indblik i de unikke smagsnuancer som findes i økologiske råvarer, serverer Geranium økologisk champagne og fire forskellige eksklusive gourmetsnacks, udviklet og tilberedt i Geraniums køkken.
Gå ikke glip af denne enestående chance, hvor du møder verdens bedste kok Rasmus Kofoed i et lille lukket og eksklusivt forum, hvor dine sanser bliver forkælet.
Tilmeldinger til eventen tikker dagligt ind, og allerede på nuværende tidspunkt er 70 % af pladserne revet væk. Så vent ikke for længe!
Ja tak, jeg skal da helt klart møde Rasmus Kofoed!
PS: Der er KUN 8 dage til tilmeldingsfristen – gå ikke glip af en intens og fascinerende foredrag om gastronomi på topniveau.
Skriv en kommentar17. maj 2012
Anmeldelse: Helsingørs bedste burger
For et par uger siden var jeg i min barndomsby Helsingør.
Da jeg og en veninde skulle have lidt frokost valgt vi, at lægger vejen forbi Cafe Olai som eftersigende skulle servere byens bedste burger.
Jeg bestilte en klassisk cheeseburger med håndskåret fritter og hjemmelavet chilimayonnaise. Det der gjorde denne burger til noget ganske særligt, var at burgeren var lille og alle ingredienser inkl. bollen var hjemmelavet.
En meget velsmagende og delikat burger, et sted som jeg kun kan anbefale næste gang du lægger vejen forbi Helsingør.
16. maj 2012
Hvad kan du forvente bliver serveret til eventen ”Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed?
Den 2. juni afholdes en eksklusiv og unik event, hvor en af Danmarks meste anerkendte kokke holder et foredrag om gastronomi på topniveau.
Med alle sine priser beviser Rasmus Kofoed igen og igen, at han er i en klasse for sig og laver gourmetmad, som de færreste kan mestre.
Udover et inspirerende og fascinerende foredrag med en af vores tids største stjernekok, vil du få serveret en udsøgt eksklusiv økologisk champagne. Geranium samarbejder med vinbønder fra de Sydeuropæiske lande, og alle deres vine er af fineste kvalitet og, de er enten biodynamiske eller økologiske.
Du skal også have lidt til dine smagsløg.
Geranium serverer 4 forskellige eksklusive gourmetsnacks, som du med garanti aldrig har smagt.
Da de hele tiden udvikler nye gourmetsnacks kan jeg desværre ikke løfte sløret for, hvad de lige præcis vil servere den eftermiddag. Geranium har tidligere serveret ”Sprød vesterhavsost” og ”Skyr med ramsløg og karse”, lækre delikate snacks som er en Michelin stjerne værdig.
Snacks, hvor du kommer til at smage unikke økologiske råvarer af bedste kvalitet, og tilberedt af Rasmus Kofoed himself, som mestre de gastronomiske teknikker til perfektion.
Ja tak, jeg skal også med – og jeg vil vide mere!
Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med. Rabatten glæder også for dem.
PS: Der er KUN 12 dage til tilmeldingsfristen – hvis du ikke vil gå glip af muligheden for, at komme helt tæt på vores tids største stjernekok, bør du ikke vente for længe.
Skriv en kommentar15. maj 2012
Vild med kvalitetsmad
“Jeg har altid lyst til at vide mere om kvalitetsmad og deslige godt til ganen. Igennem Sakana kommer jeg ind bagved og får rørt, duftet, smagt, spurgt og får en stor viden.
Jeg var f.eks. på besøg med Sakana hos Kontra Coffee, hvor kaffedirektør Kurt Dalsgaard tog os hele vejen rundt om kaffens historie, fra bær til bønne, kaffegeografien, smagen, duftene, bryggemetoder, det var ganske forunderligt den viden jeg fik den aften. Jeg var dybt imponeret over arrangementets omfang og professionelle vinkel – og at underholdningsværdien stadig var i top.
Kaffe var for mig ikke helt det samme efter den aften. Det betyder for mig, at jeg med få midler kan komme ind bagved og se hvad der foregår, fordi Sakana åbner bagdøren for mig. Det er helt ind til benet på kokke, barista og madanmelder etc., i et lille, lukket forum hvor alle elsker høj madkvalitet, det uden tvivl givtigt og spændende for mig.
Jeg vil anbefale Sakana til dig der vil give ganen en særlig skøn oplevelse, give sanserne en ordentlig omgang og hvis du vil udvide din madviden med indsigter, oplevelser og fifs som du ikke finder andre steder”.
Signe Boye
Grafisk designer
Yummi design
Har du 100 % styr på kvalitetsmad eller skal du med til eventen ”Verdens bedste kok – Rasmus Kofoed”?
– afholdes den 2. juni
– 5 minutters film om Bocuse d’Or og vejen til guldet
– 45 minutter intensivt foredrag om gastronomi på topniveau ved Rasmus Kofoed
– Servering af laber økologisk champagne og 4 forskellige enestående gourmetsnacks kreeret i Geraniums køkken
– lille eksklusivt og lukket forum
Ja tak, jeg skal også med – og jeg vil vide mere!
Skriv en kommentar13. maj 2012
En fremragende nebbiolo!
Disse ord får den italienske ”Roero Riserva 2008, Giovanni Almondo, Piemonte” med på vejen i magasinet Gastro nr. 66.
“Flaskerne er få, så man skal skynde sig – dyb, varm og alligevel frisk og ”sur” på den gode måde med hyben, tranebær og sort vintertræffel. Raffineret tannin for en nebbiolo, men til gengæld en tank, en bulldozer på tungen med intensitet og saftig ”rød” fugtighed – eftersmagen forsvinder et eller andet sted langt ud i horisonten – sådan skal det gøres”.
Vinen har fået 5½ stjerne og koster 259,75 kr., den kan købes hos vinpusher.dk
Skriv en kommentar11. maj 2012
Event: Hvor henter du inspiration når der skal laves mad?
Nogle henter inspiration i supermarkedernes tilbudsaviser, og andre lader sig inspirere af ferierejser til f.eks. Sydeuropa eller østen.
Hvor henter verdens bedst kok Rasmus Kofoed inspiration?
De første to år af min skolegang gik jeg på Rudolfsteinerskole i klasse med Rasmus Kofoed.
Den skole vi gik på var meget kreativ, vi malede, tegnede, spillede musik, spillede teater, legede med trælegetøj og spiste grød i lange baner.
Vi var også meget udenfor stort set hver eneste dag, vi tilbragte meget timer i skoven, som lå lige ved siden af skolen. Her opfandt vi mange forskellige lege.
Netop den kærlighed som Rasmus har til den danske natur og råvarer, blev skabt i de tidlige år på Rudolfsteinerskolen.
Lørdag den 2. juni afholdes en enestående og unik gourmetevent i Geraniums eksklusive omgivelser. Rasmus har for første gang sagt ja tak til, at holde et foredrag om gastronomi på topniveau i Danmark.
Rasmus indleder foredraget med at tale om den økologiske champagne og de 4 forskellige gourmetsnacks, der er tilberedt af sæsonens friske råvarer i Geraniums køkken. Begge serveres inden foredraget starter.
Herefter vil Rasmus tale om følgende;
Sin passion for gourmetmad
Om den danske natur og råvarer
Hvad der gør arbejdet med råvarer fascinerende
Hvilke kriterier der skal være opfyldt før han er tilfreds
Hvad der adskiller Rasmus fra andre stjernekokke
Læs mere om eventen og reserver en plads
Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.
PS. Jeg glæder mig meget til at se Rasmus lave et forrygende show.
Skriv en kommentar9. maj 2012
Kinesisk stegte ris – En nem og lækker asiatisk ret
Her forleden lavede jeg stegte kinesiske ris. Den er dejlig nem at lave også smager den forrygende.
2 æg
1 løg
4 forårsløg
250 g. skinke
2 spisk. Madlavningsolie
250 g kogte ris
100 g frosne ærter
4 spsk. soyasauce
250 g. kogte rejer
1 Peberfrugt.
De to æg piskes med let med lidt salt og peger. Forårsløgene snitte på skrå, skinken skæres i tynde trimler, løget skæres i tynde skiver som halveres og peberfrugten snittes til tynde og aflange stave.
Æggene steges ved høj varme i lidt olie i en wok eller en stegepande. Æggemassen vendes et par gange så det bliver til store stykker rør æg. Løgringene lynsteges i et minut. Herefter hældes skinkestrimlerne og steges i et minut. Ris og ærter hældes i og gennemsteges i 3 minutter. Til sidst kommes æg, sojasauce, forårsløg, peberfrugt og rejer. Det varmes igennem og serveres.
3. maj 2012
Anmeldelse: Cafe Kejzer
Her forleden spiste jeg frokost på café Kejzer som ligger på Christianshavn.
Cafe Kejzer er kendt for deres store og velsmagende sandwich, hvoraf nogle af dem har vundet priser som Danmarks bedste.
Deres sandwich ”Røget andebryst med rødbedecreme” fangede mine øjne og den vandt prisen i 2004.
Bollen var smurt med rødbedecreme, tynde skiver andebryst var vendt på en pande, salatbladene var vendt i en let dressing som understøttede andebrysten og tyndskåret rød peberfrugt skabte en fin balance med deres sødme. En meget velsmagende sandwich som kan klart anbefales, hvis du er på udkig efter en sandwich ud over det sædvanlige.