30. marts 2012

Hvem er Rasmus Kofoed – manden bag titlen Verdens bedste kok?

Rasmus Kofoed er en af mest interessante personligheder jeg har mødt til dags dato.
Han er karismatisk, og han har en viljestyrke og et mindset der i den grad er en klasse for sig. Jeg har kun mødt en person der matcher Rasmus Kofoed, og det er Naoki Eiga, der har vundet VM adskillige gange indenfor kampsporten kendo.
Derudover har Rasmus begge ben solidt plantet på jorden, har et godt øje for detaljer og udhyr disciplineret.

Rasmus er en meget meget spændende person.

Som noget helt eksklusivt, har du mulighed for at møde og høre Rasmus Kofoed den 2. juni i Geraniums eksklusive og unikke lokaler på 7. sal i Parken.
Rasmus har for første gang valgt at sige ja tak til, at holde en times foredrag om gastronomi på topniveau.

Inden foredraget starter, serveres der eksklusiv champagne og fire forskellige delikate gourmetsnacks tilberedt af sæsonens friske råvarer i Geraniums køkken.

Der er begrænset pladser, tilmeldingen foregår efter ”først til mølle” princippet.

Læs mere om eventen her

Skriv en kommentar

29. marts 2012

Ristet toast med stenbiderrogn

Jeg elsker at gå foråret i møde med stenbiderrogn. Jeg er stor fan af den klassiske model, ristet toast, stenbiderrogn, creme fraiche og finhakket rødløg.

Skriv en kommentar

27. marts 2012

Event: Hvem er Helle Brønnum Carlsen?

Helle Brønnum Carlsen er en af Danmarks mest efterspurgte madanmelder.
Hun har adskillige uddannelser bag sig, en lærereksamen med hjemkundskab som linjefag, magister i litteraturvidenskab med madens litterære udtryksform som speciale, kandidateksaminer i ernæring og biokemi ved Danmarks Landbohøjskole og en Ph.d. i madens æstetiske kommunikation som er et værktøj, hun bruger når hun anmelder restauranter.

Lørdag den 28. april holder Helle Brønnum Carlsen et eksklusivt foredrag om sit arbejde som madanmelder.
Du bliver taget med på en ganske unik rejse, der handler om vores sanser; smag, duft og lugte. Mange er ikke bevist om, hvor stor en betydning vores sanser har for de oplevelser og hændelser vi møder på vores vej.
Sanserne indgår som et interessant element i den æstetiske cirkel.

Helle taler også om hvordan vi analysere de forskellige indtryk vi får gennem sanserne, og derigennem bl.a. skaber unikke gourmetoplevelser på godt og ondt.
Inden foredraget slutter, kommer Helle ind på hvad der skal til før hun giver en restaurant 6 stjerner.

Læs mere om eventen “Helle Brønnum Carlsens gastronomiske stjerner” og reservér en plads

Skriv en kommentar

25. marts 2012

Anmeldelse: Restaurant Sukiyaki

Restaurant Sukiyaki er en af de lækreste japanske restauranter i København, fordi de tilbereder autentisk japansk mad af friske og lækre råvarer.
Udover sushi byder de mange forskellige klassiske japanske retter, og som en af de få har de en Teppanyaki grill med ca. 10 siddepladser i restauranten.

Her forleden bestilte jeg en 3 retters Teppanyaki menu som består af en lille starter, 3 stykker sushi, grøn salat, oksefilet, misosuppe og ris.
Det fantastiske ved at spise ved Teppanyaki grillen er, at du kan se hvor frisk råvarerne er inden maden tilberedes, og du er med til at bestemme hvordan kødet skal steges.
Der et kun et at sige, det er en oplevelse at se kokken tilberede maden, så smager det bare fantastisk når det kommer direkte fra grillen.

Kokken som ses på billedet er en meget efterspurgt kok. Han er den bedste i København til at tilberede de klassiske japanske retter, og til at tilberede mad på Teppanyaki grillen.

Her ses oksefilet, forskellige grønsager og hvidløgsskiver tilberedt på Teppanyaki grillen. Til kødet serveres to forskellige dyppelser, misosuppe og ris.

Jeg kan kun anbefale Restaurant Sukyaki

Skriv en kommentar

21. marts 2012

Event: En verden bestående af dufte, smag og kræs for øjnene

Jeg nok ikke den eneste som er en smule misundelig (på den gode måde) på en madanmelders job.
De bliver inviteret til nyåbnede restauranter, de har fornøjelsen af at anmelde byens mange lækre restauranter her i blandt Michelin-stjerne restauranter. Deres ganer bliver flere gang om ugen forkælet med alverdens madoplevelser.

Du har nu mulighed for at gå en madanmelder i bedene, og lade dig begejstre af de samme detaljer som en madanmelder.

Den 28. april holder den efterspurgte madanmelder Helle Brønnum Carlsen et eksklusivt foredrag, hvor du bliver indviet i en madanmelders arbejde og deres hemmeligheder.
Helle vil først og fremmest tale om den æstetiske cirkel, som er et uundværligt værktøj når hun anmelder restauranter.
Helle kommer også ind på, hvad det er hun lægger mærke til, når hun træder ind af døren til en restaurant, til hun lægger gaflen og forlader stedet.

Læs mere om eventen her

Skriv en kommentar

20. marts 2012

Anmeldelse: Restaurant Cave

På Store Kongensgade ligger den mest lækre lille indiske restaurant, som jeg besøgte i sidste uge.
Indretningen er helt enkel og stilren, og deres velsmagende retter bliver serveret i smukke indiske skåle.

Jeg bestilte Papadum med 4 forskellige dyppelser, som var delikate i smagen og gik fra det søde til det sure.

Herefter fik jeg serveret Chicken Tandoori Tikka med grillet kyllingestykker med friske urter på et lag peberfrugter.
Den var rund og velafbalanceret i smagen uden at blive for stærk.

Det er længe siden at jeg har fået så god en service. Ejeren tog i mod bestillinger og sørgede for retterne blev serveret i overensstemmelse med vores ønske. Han havde sin fulde opmærksomhed rettet mod en når han talte, han havde styr på hver eneste ret, og kunne fortælle at retternes navne henviste til en bestemt egn i Indien.

Læs mere om restauranten

Skriv en kommentar

19. marts 2012

Vidste du, at et sushikursus kan være den perfekte underholdning til en polterabend?

Lær at lave fantastisk lækkert sushi på KUN 2 timer
På kurset lærer du at klargøre forskellige slags fisk og grønsager.
Jeg viser trin-for-trin hvordan du laver hosomaki, uramaki og futomaki, som I selvfølgelig også laver.
Alt i alt kommer i hver til at lave 48 sushistykker, som I efterfølgende nyder sammen med et glas hvidvin.

Hvis I har særlige ønsker, er det også muligt at få skræddersyet et kursus der indfrier jeres specifikke ønsker.

Læs mere om de forskellige muligheder

Skriv en kommentar

15. marts 2012

Event: Mød verdens bedste kok Rasmus Kofoed

Et fascinerende og sjældent foredrag som afholdes for første gang i Danmark.
Lørdag den 2. juni holder verdens bedste kok Rasmus Kofoed et foredrag om gastronomi på topniveau.
Foredraget afholdes på 7. etage i Parken i Geraniums enestående og smukke omgivelser.
Inden foredraget starter serveres eksklusiv champagne og fire forskellige delikate gourmet snacks der er tilberedt i Geraniums køkken.

Læs mere om eventen her

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

Skriv en kommentar

13. marts 2012

Event: Sådan undgår du, at en middag på en af byens restauranter, bliver en skuffelse

At booke et bord på en af byens restauranter kan gå hen og blive et større projekt, og især hvis jeg skal prøve noget nyt.

I København findes der et utal af restauranter, og udvalget er gode restauranter er stort, og nye restauranter kommer til hver eneste måned.

Den nemmeste løsning ville være, at spise en middag på en af de restauranter jeg kender. Jeg er nu vild med prøve nye restauranter for, at få udvidet min horisont.
Inden jeg booker et bord, så bruger jeg noget tid på at google restauranter.
For jeg vil være helt sikker på, at jeg ikke går glip af noget rigtig godt.
Når vi (mig og min ledsager) har indsnævret de restauranter der er i spil, så skal vi også lige nå frem til en enighed. Så der kan hurtig gå noget tid med det.

Ret ofte tænker jeg på om der ikke er nemmere måde at gøre det på, og det er der.

Derfor har jeg inviteret Helle Brønnum Carlsen (Københavns mest efterspurte madanmelder) til at holde en 1 times foredrag den 28. april i indre København.
For en kort stund får du mulighed for at opleve byens restauranter igennem en madanmelders briller.
Du får et indblik i hvad hun kigger efter, når hun spiser en middag på en af byens restauranter.
Helle vil løfte sløret for den æstetiske cirkel, et redskab som hun har udviklet og bruger når hun anmelder restauranter.
Hun kommer også ind på de forskellige sanser, og hvilken betydning de har for hele oplevelsen.
Sidst men ikke mindst, så får du selvfølgelig også et indblik i hvilke kriterier der skal være opfyldt før en restaurant får 6 stjerner.

Læs mere om eventen og reserver en plads

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

Skriv en kommentar

7. marts 2012

Lær at lave fantastisk lækkert sushi på KUN 2 timer

Du har nu mulighed for at deltage i et 2 timers sushikursus for begyndere, der afholdes på forskellige datoer i København.

På kurset lærer du at klargøre forskellige slags fisk og grønsager.
Jeg viser trin-for-trin hvordan du laver hosomaki, uramaki og futomaki.
Du kommer i alt til at lave 48 sushistykker, som du selvfølgelig tager med hjem.
Du får også udleveret opskrifterne, så du kan imponere familie og venner med hjemmelavet sushi tilberedt efter japanske teknikker.

Et kursus som KUN koster 475 kr.  Læs mere om kurset

Skriv en kommentar