7. marts 2012

Anmeldelse: Mash holder stadig!

Her forleden spise jeg på Mash i Bredgade og der er kun et at sige. Mash holder stadig!
Jeg synes det er fascinerende at se kvalitetskød (i dette tilfælde amerikansk kød) hænge i specialdesignet skabe for at modnes.

Dansk bøf af høj kvalitet er efterhånden en mangelvare. Vi bestilte en dansk økologisk Herefordbøf som havde modnet adskillige uger. Aldrig, at jeg har spist en bøf med så meget kraft og smag. Vi fik selvfølgelig serveret håndskårne pomfritter, bearnaisesauce og en stor kold fadøl.

Skriv en kommentar

5. marts 2012

Mød Danmarks mest efterspurgte madanmelder Helle Brønnum Carlsen

Helle Brønnum Carlsen er en af Danmarks mest efterspurgte madanmelder. Hun har en dybdegående viden om mad og har mange års erfaring som anmelder. Hun har udgivet adskillige bøger om mad og med en Ph.D. i madens æstetiske kommunikation i baglommen, uddeler hun stjerner til restauranter med en sikker hånd.

Lørdag den 28. april 2012 kl.11.00 får du mulighed for, at møde Helle Brønnum Carlsen i indre København. Helle holder en times foredrag, hvor hun øser ud af sin viden om den æstetiske cirkel, et redskab hun bruger når hun anmelder en af Københavns mange restauranter.
Du får en sjælden indsigt i en madanmeldes verden, og du får en unik viden som kan skabe nye dimensioner næste gang du spiser en middag.

Læs mere om eventen “Helle Brønnum Carlsens gastronomiske stjerner” og reservér en plads her

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

Skriv en kommentar

4. marts 2012

Sushi med japansk ferskvands ål

Her i weekenden lavede jeg for første gang i rigtig mange år denne delikate spise også kaldet caterpillar.
Det er en insite-out som består af agurk og japansk ferskvands ål beklædt med tynde avokadoskiver og lidt sesamfrø.
Som soja brugte jeg den berømte japansk eel sauce, som så vidt jeg ved ikke kan købes i Danmark.

Skriv en kommentar

29. februar 2012

Anmeldelse af Fiocco – En Ferrari indenfor italienske skinker

Fiocco er ikke en Parmaskinke, denne skinke her er en tand finere end parmaskinken.
Skinken laves af den korte del af lårmusklen fra svinets bagben. Den er mere mager og vejer ca.1½ kg. Den har en fin delikat smag, og har en unik lyserød/rød farve.

Jeg købte et stort stykke på Kunstmessen 2011, hvor ”Det Italienske torv” som solgte et udvalg af deres produkter.


Her forleden valgt jeg at anrette skinken på følgende.

Skiver af ristet ciabatta brød som blev smurt med hjemmelavet økologisk fransk olivenolie. Herefter anrettes tynde skiver Fiocco skinke.

Skriv en kommentar

27. februar 2012

Så er det ved at være sidste udkald

Nu er der KUN 3 dage til tilmeldingsfristen til eventen ”Kunsten at brygge god kaffe derhjemme” der afholdes 8. marts 2012.

En aften hvor dine sanser bliver testet, dine brygningsmetoder bliver finpudset og, du får en detaljeret viden om kaffens vidunderlige velduftende univers.

Kaffeeksperten Kurt Dalsgaard, starter med en ½ times foredrag. Foredraget handler om eksklusive kaffe, de populæreste kaffesorter her og nu, og om de kaffebønner der egner sig bedst til de mest almindelige brygningsmetoder.

Herefter vil du i 2 timer lærer at brygge sublim lækker kaffe efter de meste almindelige brygningsmetoder i hjemmet dvs. stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer under kyndig vejledning af Kurt. Kurt vil selvfølgelig også løfte sløret for, hvordan du brygger den perfekte kop kaffe.

En oplagt mulighed for at lidt mere gourmet ind i hverdagen.

Læs mere om eventen og reserver en plads

Du er selvfølgelig velkommen til at tage kollega, kæreste eller ven med.

Skriv en kommentar

26. februar 2012

Viste du at Løgismose eksklusive produkter kan købes i Netto?

I de sidste mange måneder har lækre Løgismose produkter pyntet udvalgt kølehylder i Netto. Det har intet at gøre med, at Løgismose er brændt inde med produkter, som de ikke kan få afsat.
Netto har gjort lidt af et scoop, de har indgået en aftale med Løgismose om, at de som de eneste må sælge deres produkter.

Fedt for alle dem som ikke lige bor i nærheden af Løgismose.

Jeg kunne ikke dy mig for, at tage et foto af produkterne i en af Netto butikkerne på Amager.

Skriv en kommentar

22. februar 2012

Craving for raw food salat

Jeg elsker raw food salater, men i moderate mængder.
Efter en ferie i LA havde jeg en craving for salat. Salat er ikke det første som står på menuen hos amerikanerne, så jeg havde et stort underskud.

Her forleden biksede jeg en lækker salat bestående af Romaine salatblade, tynde skiver fennikel, rød peberfrugt, avokado, små rå broccoli stykker og sprødstegt bacon.

Som dressing mixede jeg japansk soja sauce, fransk hjemmelavet oliven olie, rødvinseddike og lidt dijon sennep.

Der er kun et at sige hmmm.

Skriv en kommentar

21. februar 2012

Nu er der kun 10 dage

tilbage til tilmeldingsfristen til eventen “Kunsten at brygge god kaffe derhjemme” der afholdes den 8. marts 2012 hos kaffehuset Kontra Coffee.

Du vil møde kaffeeksperter Kurt Dalsgaard, som holder en ½ times foredrag om eksklusiv kaffe. Han kommer selvfølgelig også ind på hvilke kaffer der egner sig bedst til, de mest populære brygningsmetoder i hjemmet, stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.

Herefter vil Kurt i 2 timer vise, guide, dele tips og tricks i hvordan, du brygger kaffe efter de meste almindelig bryggemetoder stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
For at du kan få den ultimative kaffeoplevelse, vil du i 2 timer arbejde med eksklusiv kaffer, som kun egner sig til de brygningsmetoder. På den måde, vil du få en detaljeret viden om, hvilke muligheder der er for at brygge den perfekte kop kaffe derhjemme.

Læs mere om eventen

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

Skriv en kommentar

19. februar 2012

En sublim rødvin af sjældent karakter

I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 64 anmeldes forskellige vine, denne rødvin til en pris over 100 kr.

Massicone 2007, Castelluccio, Forli, Italien får som en af de få seks stjerner. Vinen får følgende ord med på vejen.

“Massicone smager af langt mere end sine 119 kr.!
Den er ligefrem ædel og kombinerer bordeaux med Centralitalien, enebær, og kirsebær, tobak og brolæggerens arbejdsplads, en sublim sammensat smag, cabernettannin, finkornet og elegant med kølig, men hyperintens og koncentreret frugtighed.

Wauw….. og endnu mere wauw til prisen!

Vinen koster 119 kr. og kan købes hos Atomwine

Skriv en kommentar

13. februar 2012

Hvem har du lært at lave kaffe af?

dine forældre?
eller har du lært det som ung ved at prøve dig frem?

I de fleste hjem står der enten en stempelkande, filterkaffemaskine eller en mokkakande med mælkeskummer. Rigtig mange snyder dagligt sig selv for en uforglemmelig oplevelse uden at vide det. Det synes jeg er rigtig ærgeligt, for der findes ikke noget bedre end, at starte dagen med en rigtig god kop kaffe.

Kaffe er ikke bare kaffe, og der findes den ”rigtige” måde at brygge kaffe på, her tænker jeg på de metoder som en professionel barista bruger. Metoder hvor kaffen virkelig kommer til sin ret, og hvor du smager de finere nuancer der er i kaffen.

Den 8. marts 2012 får du mulighed for at lærer at brygge kaffe på den ”rigtige” måde af en af landets dygtigste barista Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee.
Kurt vil i 2 timer guide, give tips og tricks og lærer dig hvordan du brygger velsmagende kaffe ved, at mestre de mest almindelige brygningsmetoder stempelkande, filterkaffe og mokkakande med mælkeskummer.
Det er en rigtig god lejlighed til, at lære din kaffemaskine godt at kende.

Eventen “Kunsten at brygge god kaffe derhjemme” afholdes torsdag den 8. marts 2012 kl. 18.00 hos Kontra Coffee på Østerbro.

Læs mere om eventen her

Du er selvfølgelig velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.

Skriv en kommentar