28. maj 2014
Let stegt rødfisk med grøntsager
Her i weekenden lavede jeg denne velsmagende ret let stegt rødfisk med grønsager. Den smagte fantastisk og her følger opskriften.
1 rødfisk filet
squash
løg
broccoli
salt
peber
Grønsagerne snittes i mindre stykker, og lynsteges på en pande og krydres med lidt salt og peber.
Fisken steges i lidt olie i et par minutter.
Grønsagerne anrettes på en tallerken og fisken placeres på toppen.
27. maj 2014
Risotto med Carl Johan svampe, spinat og et drys sprødstegt bacon
Her forleden fik jeg lyst til lave lidt risotto, som var lidt udover det sædvanlige.
Med løst hånd, brugt jeg forskellige lækre ingredienser såsom risotto ris, olivenolie/solsikkeolie, lille løg, ordentlig sjat hvidvin, Carl Johan svampe, hønsebouillon, spinat, muskatnød, rigelige mængder parmesanost, frisk persille, salt, peber og ristet bacon stykker.
23. maj 2014
Appetizer med serrano skinke, gedeost og tørrede tomater
Her forleden havde jeg lyst til lidt snack inden aftensmaden, og det blev til de her små lækre hapser. Her følger opskriften.
1 pk. Serrano skinke
1 pk. smørbar gedeost
tørrede tomater i olielage
mini toast
Serrano skinke laves til lange tynde strimler, og formes til cirkler, og placeres på mini toasts.
En teske gedeost kommes i cirklerne.
Tomaterne hakkes groft, og et par stykker lægges på toppen af gedeosten.
Så er der klar til servering.
20. maj 2014
Fransk løgsuppe
Her om efteråret/vinteren elsker jeg at spise dampende varm fransk løgsuppe. Det er en hurtig og nem opskrift som altid smager godt.
Jeg har brugt følgende ingredienser:
5 løg
3 hvidløg
2 dl. hvidvin
1 spsk. paprika
1 liter oksebouillon
lidt majsolie
Skivebrød
Ost
salt og peber
Løgene snittes og svitses i lidt olie til de er gyldne. Hvidløgene presses, paprika og hvidvin kommes i gryden og røres.
Efter et par minutter kommes oksebouillon i gryden og suppen koges videre i 10 minutter. En skive brød ristes i ovnen til den er gylden. Herefter lægges lidt ost på brødet, som smeltes i ovnen.
15. maj 2014
Sommersalat med æg og tun
Igår havede jeg lyst til en let velsmagende klassisk mættende sommersalat. Her følger opskriften
2 æg
pasta penne
½ dåse tun
cocktail tomater
1 blandet salat
1 dåse majs
1 løg
lidt agurk
lidt peberfrugt
En håndfuld pasta koges i 15 minutter i let saltet vand tilsat lidt olie.
Æggene koges i 7 minutter. Salaten vaskes og skæres i mindre stykker.
Det var ingen friske majs i supermarkedet, så det blev til en håndfuld fra dåsen.
Et lille løg snittes fint.
8 små tomater halveres.
Et stykke agurk og peberfrugt skæres i mindre stykker.
Æggene pilles og skæres i mindre stykker.
Alle de friske råvarer blandes og anrettes på et fad.
13. maj 2014
Osteboller med timian og sesamfrø
Her forleden fik jeg lyst til friskbagte osteboller. Normalt er jeg ikke den som bager flest boller, så det var en sjov lille udfordring. Her følger opskriften.
1,5 dl. vand
50 gr. gær
2 æg
260 gr. hvedemel
100 gram Pcorino Romano
100 gr. Gauda ost
drys salt
1 tsk. timian
drys sesamfrø
Gæret røres ud i det lunkne vand.
Smøret smeltes ved svag varme.
Smeltet smør, salt, timian og æggene kommes i skålen og piskes til en ensartet masse.
Ostene rives, kommes i skålen og vendes med en ske.
Melet hældes lidt af gangen i skålen og dejen æltes til en glat bolle.
Dejen stilles til hævning i en time.
Dejen slås igennem, der laves små boller som placeres på en rist.
Bollerne stilles til hævning i en ½ time.
Bollerne bages i 15-20 minutter ved 225 grader.
De blev ganske vellykket og smagen var rigtig fin.
Skriv en kommentar
8. maj 2014
Spaghetti bolognese
Her forleden lavede jeg spaghetti bolognese som vækker mange skønne barndomsminder. En klassisk ret som jeg laver meget meget sjældent. Her følger opskriften.
1 pk. Spaghetti
1 pk. Hakket oksekød 7-9%
½ løg
1 hvidløg
1 tomatpuré
1 dåse flåde tomater
Vand
Rosmarin
Salt
Peber
Parmasanost
Løg og hvidløg snittes fint og steges til det er gyldnet.
Oksekødet kommes i en stegepande, hvor det brækkes i små stykker med en ske, mens det steges.
De flådede tomater hakkes fint og kommes i stegepanden.
Retten tilsættes lidt vand og småkoges ved lavt varme.
Retten krydres med lidt rosmarin, salt og peber.
Pastaen koges til al dente
Osten rives fint på et rivejern.
Så er der klar til servering.
6. maj 2014
Suppe med hvide bønner og blåmuslinger
1 net blåmuslinger
1 løg
1 fed hvidløg
1 l. hønseboullion
½ spidskål
½ squash
180 gram hvide bønner
håndfuld bredbladet persille
håndfuld koriander
salt og peber
Bønnerne udblødes i 10 timer og koges i let saltet vand i 30 minutter.
Løget og hvidløget snittes fint, og svitses til de har fået en gylden farve.
Hvide bønner og hønseboullionen hældes i gryden og koges i 10 minutter.
Spiskålen snittes fint, squash skæres i mindre stykker, blåmuslingerne skrubbes, persille og koriander snittes i mindre stykker.
3 minutter før servering, kommes muslinger, squash, spidskål, krydderurter i gryden.
Retten smages til med lidt salt og peber.
Skriv en kommentar
1. maj 2014
Figensalat med feta og lufttørret skinke
Her i sidste uge var jeg Sydfrankrig for at besøge mine forældre i en uges tid.
Ved huset står der et meget stort figentræ, som giver mange figner i løbet af sommeren.
Samme dag som jeg skulle flyve tilbage til Danmark, plukkede jeg et par stykker ca. 1 time før afgang.
Senere på ugen lavede jeg denne skønne sommersalat med figen. Her følger opskriften.
4 salatblade
1 figen
feta
lufttørret skinke
Dressing
2 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
2 spsk. hvidvinseddike
lidt fransk sennep
Salatbladene vaskes og snittes i grove stykker.
Figen skæres i mindre aflange stykker.
Osten skæres i grove stykker.
Skinken klippes i mindre strimler.
Alle råvarerne anrettes lidt skødeløst på en tallerken.
Dressingen røres sammen og hældes henover salaten.
29. april 2014
Barbecue nakkekoteletter med spidskål
Her forleden forsøgt jeg at sparke foråret i gang ved at lave barbecue koteletter, som mig minder lidt om grillmad. Resultatet blev jeg ret begejstret for. Her følger opskriften.
5 nakkekoteletter
Spidskål
Marinade
1 dl. solsikke olie
1 d. soja
2 spsk. honning
2 spsk. ketchup
1 hvidløg
1 tsk. friskrevet ingefær
dråber koncentreret sesamolie
Ingredienserne til marinaden hældes i en skål og blandes.
Marinaden hældes i et fad og nakkekoteletterne lægges i fadet, og dækkes af marinaden i 3 timer. I løbet af de 3 timer er det en dog en god idé at vende koteletterne et par gange.
Spidskålen snittes fint.
Nakkekoteletterne brunes af på en pande, og steges færdig i ovnen med marinaden ved 175° i 25 minutter.
Spidskålen anrettes midt på tallerknerne og en nakkekotelet placeres ovenpå.
Man kan selvfølgelig servere ris, hvis man har lyst til det.
Skriv en kommentar