26. december 2011
Event: Livets gyldne dråber
Fredag den 6. januar 2011 kl. 18.30 afholdes eventen “Livets gyldne dråber” i nogle hyggelige lokaler tæt på Nørreport Station.
Champagne-Sommelier Ulrik Krogh Henriksen holder et 2 timers fascinerede foredrag om eksklusiv champagne.
Ulrik vil bl.a fortælle om champagnens historie, om området Champagne i Frankrig, de forskellige fremstillingsmetoder, jordbundsforhold og hvordan det påvirker champagnen, lager og meget meget mere.
Under foredraget kommer du til at smage 4 forskellige eksklusive Bollinger-champagne de færreste har smagt. De fire champagner du kommer til at smager er:
Bollinger champagne Special Cuvée
Den har bl.a. fået følgende ord med på vejen ”udviser imponerende friskhed, fokus og parfume på samme tid, og æterisk, skarp og voluptuøs på samme tid”.
Bollinger champagne Rosé Brut
Den har bl.a. fået følgende ord med på vejen”Sommerens bedste rosébobler 2011″
2000 Bollinger champagne La Grande Année
Den har bl.a. fået følgende ord med på vejen. ”Den store andel Pinot Noir giver vinen kolossal kraft og fylde, og druernes fornemme oprindelse forklarer den fantastiske kompleksitet og det superbe lagringspotentiale”.
2002 Bollinger champagne La Grande Rosé
Den har bl.a. fået følgende ord med på vejen ”Robert Parker d. 08.03.2011: “…best rose Champagne I have tasted of late – expensive for sure – but the 2002 Bollinger Grande Annee is fabulous.”
Læs mere om eventen her og reserver en plads
Da eventen også er for mænd, er du velkommen til at tage en veninde, kollega eller kæreste med.
Skriv en kommentar23. december 2011
Tips: 3 madsider i ALT for damerne i denne uge
JUUBIII – Jeg er med i denne uges ALT for damerne med hele 3 sider.
Jeg har lavet en super lækker 6-retters sushi nytårsmenu til magasinet. De smukke billeder er taget af Line Thit Klein. Skynd dig ned og køb ALT for damerne og lad dig inspirere til nytårsaften.
22. december 2011
Event: Hvornår har du sidst drukket et glas champagne, som du syntes smagte fantastisk?
Udvalget af champagne er stort, og lidt ligesom vin finder du din favorit ved, at smage champagner fra forskellige områder og indenfor forskellige prisniveauer.
Eventen ”Livets gyldne dråber” afholdes fredag den 6. januar 2012 kl. 18.30 i nogle lokaler tæt på Nørreport station.
Eventen starter med et foredrag, hvor du får en detaljeret viden om champagne, fremstillingsmetoden, druesorter, jordbundsforhold og meget mere samtidig med, at dine smagsløg bliver forkælet med forskellige typer af champagner. En oplagt mulighed for at finde den type der matcher dine smagsløg bedst.
Hvis du er i tvivl om, hvilke champagner vi skal smage, så kommer der her. Du kommer til at smage;
Bollinger champagne Special Cuvée
Bollinger champagne Rosé Brut
2000 Bollinger champagne La Grande Année
2002 Bollinger champagne La Grande Rosé
Jeg vil lige gøre dig opmærksom på, at det er ved at være sidste chance, hvis du vil gøre brug af tilbuddet som udløber den 24. december 2012 kl. 24.00.
Du har mulighed for at deltage i eventen og smage fire forskellige enestående champagner for KUN 555 kr. normalpris 680 kr. dvs. du sparer 125 kr.
Du skal blot taste rabatkoden Bollinger.
Læs mere om eventen her og reserver en plads
Da eventen også er for mænd, er du velkommen til at tage en veninde, kæreste eller kollega med.
Glædelig jul!
Skriv en kommentar21. december 2011
Belgisk weekend: Del 2- Sayonara party
Om lørdagen om aften blev der holdt Sayonara party. Sayonara betyder farvel på japansk.
En del af kendoudøverne og den japanske delegation mødtes i nogle skønne lokaler hvor vi fik serveret det bedste tyrkiske mad jeg nogensinde har sagt. De havde lavet 10 forskellige meget velsmagende forretter som ses her på billedet. Efterfølgende fik vi serveret en varm hovedret, en slags kødboller i en lækker sovs med ris.
Det tyrkiske køkken overrasker mig virkelig. Den mad vi fik, var fedtfattigt, velsmagende og let krydret. Det var mad tilberedt med masser af kærlighed. Det er ikke sidste gang at jeg spiser tyrkisk mad.
19. december 2011
Belgisk weekend: Del 1 – Fantastisk kendo og delicious bento box
I denne weekend har jeg været i Bruxelles, hvor jeg har overvejret træningen og turneringen Nakakura Cup som er en af de største i Europa indenfor kampsporten kendo. En kampsport som jeg selv har dyrket.
Hvert år på denne tid flyver en japansk delegation (som ses på billedet) bestående af 22 højt gradueret japanske sensei’s ind fra Japan, og de deler ud af deres ypperste viden og teknikker indenfor kendo. Delegationslederen Hirakawa sensei (ældre herre med sølvgrå hår i midten) har undervist de bedste i verdenen og er min læremester.
I år var der en særlig stemning pga. af VM som afholdes i Italien til næste år, så for mig var det meget interessant at følge at mine belgiske venners turneringskampe. Det kan give en indikation om hvordan det vil gå dem til VM.
Japanere elsker mad og især god mad. Tokyo er den by i verden der har flest Michelin stjerner.
Så da jeg hørt at delegationen havde en bestilt bento box til aftensmad om fredagen, så skulle jeg da også have fingrene i sådan én. Jeg elsker bento box, maden er så varieret og der så mange forskellige lækkerier samlet i en lille box.
Denne velsmagende box indeholdte, japanske ris med pickles, en skive laks, en slags coleslaw med sesamfrø, 5 skiver mørt kyllingekød i Teriyaki sauce, kogte grønsager (gulerod, kartofler og ærter), hakket kalvekød, friturestegt tigerreje og appelsinskiver.
Skriv en kommentar18. december 2011
Fransk uge: del 3 – Den lokale franske slagter
Der findes ikke noget bedre end at besøge det lokale supermarked “Intermarche” i den lille by Carces. Deres slagteafdeling er kæmpe stort set med danske øjne. Der kan du købe alt hvad hjertet begærer, lige fra kaninkød til forskelligt slags indmad.
Skriv en kommentar15. december 2011
Fransk uge: del 2 – De økologiske oliventræer
Her for et par uger siden blev alle oliventræer i Sydfrankrig høstet. Generelt har høsten i år været meget lille, fordi træerne ikke har været på toppen, så til næste år bliver udbuddet af de eftertragtede olivendråber mindre. Generelt bliver det sværere at sælge fransk olivenolie fordi Grækenlands økonomiske problemer smitter direkte af på priserne på deres olivenolie. Indenfor den nærmeste fremtid vil priserne på den græske olivenolie falde, men om kvaliteten er lige så god som den franske er ikke til at sige.
Skriv en kommentar13. december 2011
Fransk uge: del 1 – Pain au chocolat er bedst i Sydfrankrig
I sidste uge var jeg i Sydfrankrig på miniferie hos mine forældre. De bor 1½ time fra St. Tropez lidt inde i landet.
Der er ikke noget bedre end at starte ferien med klassisk pain au chocolat fra den lokale franske bager i den lille by Entrecastaux.
11. december 2011
Italiensk Nebbiolo vin når det er bedst
I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 63 anmeldes forskellige vine, denne til en pris under 200 kr.
Roero Toretta 2008, Marco Porello, Piemonte, Italien får som en af de sjældne seks stjerner og med pil op. Vinen får følgende ord med på vejen.
Nebbiolofans, kridt skoene, og skynd jer til Slangerup!
Marco Porello’s nebbiolo Toretta er et gigantisk bygningsværk, en tannisk manifestation, man ellers skal til Serrelunga for at finde, mens næsen er pakket med tørre tranebær, cigarblad, kaffebønne, sorte teblade, jernspåner og Campari.
Smagen åbner sig først efter flere timer på karaffel, men den fornemmes med det samme. Gummerne bliver mishandlet på det skønneste, og eftersmagen varer mere end et minut. Det er store sager og endnu grotesk billigt for klassenebbiolo.
Vi er på seks stjerne og med den sjældne thumbs up!
Vinen koster 175 kr. og kan købes hos Slangerup Vin
Skriv en kommentar7. december 2011
Anmeldelse: Byens bedste fiskehandler
På Holmebladsgade ligger Amager fiskehus som jeg mener, er en af byens bedste fiskehandler. Som sushikok kigger jeg efter kvalitet, friskhed, sortiment og prisniveau. De har et stort og bredt sortiment, kvaliteten er altid i top og prisen på deres varer er lavere, end hvis du køber fisk i København K. Deres service i forretningen er altid i top, de har 100 % styr på det de sælger, og de har altid tid til at svare på spørgsmål eller komme med gode råd.
Skriv en kommentar