15. november 2011
Anmeldelse: Tapas – Arnaud – Terrine de Carnard
Er en klassisk fransk grov let krydderet andepate. Patéen er rund og velsmagende og der egner sig perfekt til tapas. Den kan købes i Magasin.
Skriv en kommentar14. november 2011
Årets julegave
Kogebogen “Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter god mad” er til dig, der gerne vil lære at lave japansk inspireret forretter, supper, desserter og ikke mindst lærer at lave sashimi og sushi efter japanske teknikker. Alle opskrifter viser trin-for-trin med illustrative billeder hvordan du laver de forskellige retter.
Købes bogen via hjemmesiden modtager du et signeret eksemplar med en personlig hilsen.
Læs de 10 grunde til, hvorfor du bør kigge nærmere på denne bog
13. november 2011
Tom Yum suppe – den perfekte suppe mod forkølelse
Denne meget velsmagende og stærke thailandske suppe er den perfekte medicin mod en omgang forkølelse.
Opskrift
1 liter hønsebouillon
1 citrongræs
3 kaffir limeblade
4 hvidløg
1 rød chili
3 spsk. fiskesauce
150 gram shiitake svampe (evt. tørret)
1 spsk. lime saft
1 bundt friske koriander
1 dåse kokosmælk
12 tigerrejer (frosne)
2 bok choy
12 cherry tomater
Tigerrejerne tøes forsigtig op i skål vand. Shiitake svampe lægges i blød i ca. 15 minutter og skæres efterfølgende i skiver. Citrongræssen knuses og skæres i grove stykker. Hvidløgene presse og chilien snittes fint. Bok choy vaskes og skæres i grove stykker. Hønsebouillonen hældes i en gryde og varmes forsigtig op. Tilføj citrongræssen og lad suppen simre i 1-2 minutter. Tilføj hvidløg, lime saft, fiske sauce, kaffir limeblade, chili og svampene og lad det simre 1-2 minutter. Tilføj tigerrejer, kokosmælk og cherry tomater. Lige inden supper skal serveres tilføjes bok choy og friske koriander. Herefter smages suppen til med salt eller lidt fiskesauce og voila.
Skriv en kommentar10. november 2011
Til reception hos skønne Joan Ørting
I går udkom Joan Ørtings nye bog ”Vær åben – Energi og glæde i parforholdet”. Jeg kiggede forbi Villa Wilder som er Joans oase på Christianshavn.
Da jeg trådte ind i lokalet blev jeg mødt af varme, hygge, skøn atmosfære og mange glade mennesker. Joan og hendes mand Carsten havde disket op med simple food, store kolde fadøl, chips, ost, pølser, brød og kager. Skøn skøn.
Jeg har endnu ikke læst bogen, men med den travle hverdag som de fleste lever i. Er jeg sikker på at bogen er kærkommen.
Skriv en kommentar9. november 2011
Gyoza – Japans svar på dumplings
Gyoza er en meget populær spise i Japan og de spises oftest som en forret.
6 hvidkålsblade uden stilk
Gyoza dejplader
250 gram hakket svinekød
2 forårsløg
1 tsk. sesamolie
1 tsk. sukker
2 spsk. soja
2 fed hvidløg
1 tsk. revet ingefær
drys salt
Hvidkålsblade koges i let saltet vand i ca. 5 minutter. Hvidkål og forårsløg snittes fint og kommes i en skål sammen svindkødet. Presset hvidløg, revet ingefær, sesamolie, soja, sukker og salt hældes i farsen. Det hele blandes til jævn og fast fars.
En lille teske fars placeres på midten af en dejplade, der lukkes ved at kommen lidt vand langs kanten (på den ene halvdel), foldes og lukkes ved at lave små æselører. Gyoza steges på en pande i et par minutter. Herefter hældes 1 dl. vand i stegepanden og de små lækkerier dampes videre i ca. 5 minutter.
Voila, så er de klar til at blive spise med soja.
1. november 2011
Anmeldelse: Græsk hjemmelavet smøreost smager bare fantastisk!
Domyati (ost)
Frisk purløg
Hvidløg
Salt
Peber
Yoghurt
Det hele røres sammen til en grov cremet konsistens. Den er frisk, velsmagende og minder lidt om tzatziki. Hmmmm og voila, velbekomme!
Skriv en kommentar30. oktober 2011
Osso buco – når den er bedst!
Jeg elsker denne spise om vinteren. Her forleden lavede jeg min version af retten.
1 løg
2 store skiver osso buco
1 dåse flået tomater
3 laurbær
3 friske rosemaringrene
4 bage kartofler
¼ knoldselleri
3 gulerødder
1 pastinak
1 porre
3- 5 dl. vand
lidt mælk
Salt
Peber
Løget snittes i grove stykker og svitses på en pande. Herefter brunes okse buco skiverne af. Herefter hældes de flåede tomater, laurbær, rosemarin gene og vand i gryden. Der skal ikke hældes mere vand i gryden end at kødet dækket. Gryden skal stå og små simre til kødet er mørt. I mellemtiden vaskes og skæres, knoldsellerien, gulerødderne, pastinakken og porren i grove stykker. Kartoflerne koges til de er møre. De moses og lidt mælk, smør og salt blandes i til fast og blød konsistens.
Når kødet er mørt koges saucen ind til ⅓ og smages til med salt og peber. Et kvarter før servering hældes grønsagerne i gryderetten på nær porre, som hlædes i gryden i samme sekund som retten skal serveres.
Vola, lidt kartoffelmos og osso buco. Velbekomme!
26. oktober 2011
Ceasar salat med en twist
Den klassiske Ceasar salat smager fantastisk, når jeg laver den kan jeg godt li’ at drysse lidt bacon henover.
Opskrift
1 hjertesalat
1 kyllingebryst
½ pakke bacon
1 skive gammelt brød
lidt parmesanost
Dressing
4 ansjoser
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. mayonnaise
lidt Worchester sauce
75 olivenolie
lidt salt og peber
Renvasket hjertesalat anrettes på en tallerken. Kyllingebryst skæres i tern og steges og afkøles. Bacon steges til det er sprødt og overskyet fedt fjernes med lidt køkkenrulle. En skive gammel brød skæres til tern og ristes på en pande i lidt olivenolie og hvidløg. Kyllingebryst, bacon og brødcrotonner anrettes på en tallerken. Lidt revet parmesanost drysses henover.
Dressingen blandes og blendes til en ensartet masse, og voila velbekomme.
Skriv en kommentar24. oktober 2011
Riesling – Et mesterværk
I det seneste nummer af magasinet Gastro nr. 61 anmeldes forskellige vine, denne til en pris over 400 kr.
Riesling Buchenberg 2010, Peter Veyder-Malberg, Wachau, Østrig får som en af de få seks stjerner. Vinen får følgende ord med på vejen.
“Meterværker er af natur ikke metervarer, mesterværker rammer noget følelsesbaseret, mesterværker er både for den enkeltes subjektive oplevelse og almengyldigheden øjeblikkeligt registrerbare. Buchenberg er et mesterværk. En komposition af lethed, sirlighed, pikanteri, spontanitet og glæde samt vinøs forstandighed.
Peter Malberg har puttet Unescokulturarv på flaske og pantet den med naturens skønhed. Det er mig en gåde, hvordan Malberg får så meget intensitet i sin vin, uden hverken høj alkohol efter det mindste spor af overgjort vinmageri efter stressede druer og senhøst—svumleri. Samtidig hvide og gule syrlige frugter og typer af stenmel må befinde sig på flasken.
Lang mere end prisen værd!”
Vinen koster 495 kr. og kan købes hos Østerreich
Skriv en kommentar