4. februar 2014

Enchiladas med oksekød

Enchiladas

Her forleden fik jeg lyst til hjemmelavet mexicansk mad, og det endte til de her velsmagende enchiladas serveret i fad. Her følger opskriften.

1 pk. hakket oksekød
½ løg
½ tsk. chilipulver
½ dl. oksebouillon
6 tortillas pandekager
Riveost

Sauce
½ løg
3 hvidløg
3,5 tsk. chilipulver
1 tsk. tørret basilikum
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 dåse hakket tomater
1 dåse tomat puré
2 dl. oksebouillon

Løget snittes fint, hvidløgene presse og steges i lidt olie.
Oksebouillonen laves.
Dåsetomaterne hældes i gryden, sammen med de tørrede krydderier.
Oksebouillon og tomatpure kommes i, røres og det hele småkoges.
Resten af løget og hvidløg steges i lidt olie.
Oksekødet kommes i, hvor det deles i mindre stykker.
Krydderier og oksebouillon kommes i, og det småkoges i 5-10 minutter til væden er reduceret.
Ovnen forvarmes ved 170 grader.
⅓ af tomatsaucen kommes i et fad.
Lidt oksekød kommes på en tortillas pandekage, og den rulles til en pølse, og lægges i fadet.
Tortillas pandekager rulles en efter en, og lægge ved siden af hinanden i fadet.
Resten af saucen hældes over, og der drysses med lidt revet ost.
Fadet stilles i ovnen og bages i 10 minutter.
Til retten serveres kogte ris og en let salat.

Skriv en kommentar

30. januar 2014

Sprøde kyllingestykker med grønkålssalat og ris

Kylling, grønkålssalat

Det slog mig, at det er ved at være længe siden at jeg har spist kylling. Jeg er mest til kyllingestykker for det bliver ikke så tørt som et kyllingebryst. Det smagte helt fantastisk. Her følger opskriften.

økologisk kylling
røget salt
Grønkål
rød peberfrugt
ris

Dressing

1 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
drys salt
knivspids sennep

Kyllingen skæres i stykker, vendes i lidt olivenolie, drysses med røget salt og kommes i et fad.
Stykker steges i 45 minutter ved 175°. 10 minutter før stykker tages ud kommes en lille sjat vand i fadet.
For så er der også lidt til sovsen.
Bladene fra grønkålen vaskes og snittes fint.
En peberfrugt skylles og skæres i fine tern.
Risen sættes til at koge.
Dressingen blandes og så er der serveret.

Skriv en kommentar

28. januar 2014

Mini vaniljemuffins med nutellabund

Vaniljemuffins

Jeg har altid været ekstrem glad for nutella. Jeg har ikke spist det i rigtig mange for det er ikke det sundeste i verden. Her forleden lavede mini vanilje muffins med nutellabund, på den måde kammer det ikke fuldstændig over. Her følger opskriften.

4 æg
100 gr. smør
125 gr. sukker
100 gr. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Flormelis
Nutella

Ovnen forvarmes ved 220 .
Mel, bagepulver og vaniljesukker kommes i en skål for sig.
Æggene og sukkeret piskes separat i en skål.
Smørret smeltes ved svag varme i en gryde.
Mel, bagepulver og vanilje sigtes lidt af gangen henover skålen med æggemassen.
Det hele piskes til en jævn masse.
Det smeltede smør piskes i til sidst.
Bageforme kommes i de små muffinsforme.
En spiseske dej kommes i hver form.
En teske nutella placeres midt på den flydende dej.
En spiseske dej kommes ovenpå nutellaen.
De små muffins bages i 10-15 minutter.
Herefter drysses lidt flormelis henover.

Skriv en kommentar

22. januar 2014

Fuldkornswrap med oksekød, kidneybønner og grøntsager

Wraps

Her forleden havde jeg lyst til lidt sund og nem mad, så det blev til fuldkornswraps. Her følger opskriften.

1 pk. Hakket oksekød
1 dåse chili kidneybønner
1 dåse hakket tomater
asparges
grøn peberfrugt
tomater
majs
salat
1 pk. fuldkornswraps
salt
peber

Dressing

1 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
lidt dijonsennep
2 spsk. japansk soja

Hakket oksekød brunes i lidt olie på en stegepande.
Hakket tomater hældes og vendes.
Kidney bønnerne kommes i, og retten smages til med lidt tørret krydderier, salt og peber.
Peberfrugt, tomater og salat skyldes og snittes i mindre stykker.
Asparges skylles og halveres.
På grund af sæsonen er der brugt dåsemajs.
Dressingen blandes.
En fuldkornswrap lægges på en tallerken.
Oksekød og grøntsager anrettes på wrap’en.
Dressingen blandes, og  en lille teske hældes over og wrappen rulles.
Så er den klar til at blive spist.

Skriv en kommentar

16. januar 2014

Anmeldelse af basilikum pesto fra Spize

Basilikumpesto

Her forleden, købte jeg for første gang et glas basilikumpesto i Kvickly for, at teste kvaliteten.
Jeg synes, at basilikumpestoen er let grynet i sin konsistens. Umiddelbart er der ikke brugt friske basilikumblade, smagen er ikke så kraftig og farven er en smule mat.

Der er en let smag af ost, men jeg tvivler på at der er tale om parmesanost.   Så er pestoen bare for salt.
Mængden er olie er helt tilpas, men det er vidst også det eneste positive.

Det er kun et at sige, denne pesto er en skuffelse, hvis man er vant lave sin egen.

Skriv en kommentar

14. januar 2014

Et stykke med foie gras

Foie gras

Ja, jeg ved det godt, ænder der udelukkende bruges til foie gras har det ikke godt for, at sige det mildt.

Denne lille dåse har jeg fået, og jeg synes at det er synd at smide den ud. Derfor lavede jeg denne lille appetizer.
Jeg synes, at den let syrlige/søde marmelade passer rigtig godt sammen med foie gras.

Foie gras mad

Fransk landbrød
En dåse foie gras
Hyben, æble og rabarber marmelade

Et skive brød ristes på begge sider.
Stykker af foie gras anrettes på brødet.
Lidt marmelade og dens grove stykker kommes på brødet.
Så er der serveret.

Skriv en kommentar

9. januar 2014

Vegetarret med kartoffel, aubergine og æg

Vegetarret

Her forleden ville jeg prøve noget nyt, så jeg valgte nogle lidt utraditionelle råvarer at sætte sammen. Det smagte ret godt, selvom det ser meget ens ud på billeder. Her følger opskriften.

1 bagekartoffel
1 bundt forårsløg
5 æg
Lille aubergine
Sjat vand
Ris
2 hvidløg
1 tsk. spidskommen
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. chilipulver
2 tsk. karry pasta

Bagekartoflen koges, pilles og skæres i tern.
Aubergine skæres i mindre firkanter, og forårsløgene snittes og steges i lidt olie.
Æggene koges til de er hårdkogte, pilles og skæres i kvarte.
Krydderierne ”brændes” på en stegepande et par minutter.
En sjat vand og presset hvidløg kommes i og der røres.
Bagekartoffel, æggene, løgene og aubergine kommes i, hvor det vendes et par gange.
Til retten serveres hvide friskkogte ris. 

Skriv en kommentar

7. januar 2014

Aubergine med mozzarella og lufttørret skinke

Aubergine

Her forleden havde jeg lyst til en lille snack inden selve middagen, så det blev til denne som ikke tager mange minutter at lave.

5 aubergineskiver
1 mozzarella ost
4 skiver lufttørret skinke

En aubergine skæres i skiver og steges lidt olie på begge sider til de har fået lidt farve.
Mozzarella osten skæres i skiver.
De lufttørrede skinker halveres.
Aubergineskiverne halveres på midten.
En skive mozzarellaost anrettes på den halve aubergineskive.
Et stykke lufttørret skinke vinkles om aubergine og mozzarellaosten.
De enkelte stykker anrettes i et fad og bages ved høj varme, til skinken har fået farve og osten smeltet.
Herefter er de klar til servering. Det smager fantastisk.

Skriv en kommentar

2. januar 2014

Andebryst, pandekager, agurk og forårsløg

Pandekager

Julen er en kærkommen lejlighed til, at spise and med pandekager. Især dagen efter juleaften, hvor den står på raster på den gode måde. Her følger opskriften på denne lækre ret.

1 andebryst
Et stykke agurk
1 forårsløg
Pandekager
Pekingand sauce

Et stykke mørt andebryst rives til strimler med 2 gafler.
Et stykke agurk skæres til tynde strimler, dog skal kernerne fjernes.
Et forårsløg skæres i mindre stykker og i tynde strimler.
Så er det ellers i gang med, at lave de lækre ruller.
Ved først, at smøre Pekingand sauce på en pandekage og herefter at lægge ande strimler, agurkestave og forårsløg.

Pandekage
Derefter rulles pandekagen til en forårsrulle.

Skriv en kommentar

13. december 2013

Medlemsfordele hos Sakana – Club Gourmet

Ved at tegne et års medlemskab modtager du en velkomstpakke, der består af et eksemplar af kogebogen ‘Matcha, omakase og sushi‘ (værdi 220 kr.), og en GRATIS plads på kurset ‘Sushi for begyndere‘ (værdi 550 kr.).

Du bestemmer, om du selv vil bruge pladsen til sushi kurset eller, at give den væk som gave.

Pladsen skal bruges indenfor et år. Som en del af pakken får du mulighed for, at deltage i 6 eksklusive gourmetevents til attraktive medlemspriser.

Skriv en kommentar