7. november 2013
En forret med asparges, avokado og bacon
Her forleden stod jeg med lidt raster i form af en ½ avokado, 2 asparges, bacontern og drys ristet sesamfrø. De blev forvandlet til denne lille forret.
Avokadoen skæres i tynde skiver.
Bacontern steges på en pande.
Asparges koges i let saltet vand i 2 minutter og skæres i tynde skiver.
Avokadoskiver, asparges og bacon anrettes på en tallerken.
1 spiseske olivenolie og 2 spiseske lys Balsamico eddike røres sammen til en dressing.
Lidt ristet sesamfrø drysses og dressingen hældes henover retten.
6. november 2013
Kommende events i Sakana – Club Gourmet
Kalender
13. nov. 2013: Foredrag og smagning af Bourgogne-vine
Feb. 2014: Foredrag – Havets diamanter
Flere events på vej.
Læs mere om de forskellige events her
Skriv en kommentar
3. november 2013
Hvor stor er dit kendskab til Bourgogne vine?
Har du fuldstændig tjek på Bourgogne-vinen?
Ved du, hvilke flasker der egner sig bedst til hverdag, middage og festlige lejligheder?
Ja, jeg tilhører den gruppe som ikke har helt tjek på de forskellige vine indenfor Bourgogne.
Udbuddet er stort, og nogle gange har jeg en fornemmelse af, at hvis jeg havde en større viden om Bourgogne-vine, så ville jeg også gå fra forretningen med en bedre vin til en bedre pris.
Da julen og de fleste af dens mange herligheder er målrettet børnene, så synes jeg da også, at der skal være lidt kvalitet i form af lækker vine til de voksne.
Inden julen rammer med dens stress og jag, så byde jeg indenfor i varmen hos Ubbes vinhandel torsdag den 14. november 2013 til unikt foredrag og smagning af forskellige Bourgogne-vine.
Vineksperten Troels Birch åbner ballet ved, at sable Weingut Henninger, 1994, tysk Pinot Noir (rød mousserende) på marmorbroen.
Herefter går det løs med et spændende foredrag hvor Troels bl.a. taler om følgende;
- Vinens historie og om de lande der producere den eksklusive vin.
- Om druen, fremstillingsprocesser, opbevaring og lagring.
- Forskellen på de forskellige af vine, og hvilke kriterier der ligger bag kategorierne almindelig, dyr og eksklusiv.
- Hvad du skal kigge efter når du køber Bourgogne, så du får mest muligt for pengene.
- Hvad du bør servere til de forskellige typer af Bourgogne-vine. Så du får den fulde glæde af vinen.
Under foredraget smager du på følgende vine;
- Weingut Henninger, 1994, tysk Pinot Noir (rød mousserende)
- Les Clos, 2002, Chablis Grand Cru (hvid bourgogne)
- Le Haut Mesnil, 2009, Sancerre (rød loire)
- Weisenheimer Halde, 2010, Langenwalter (rød tysk)
- Domaine Des Varioelles, 2000, Clos Vougeot grand Cru (rød bourgogne)
Til vinsmagningen servers en lækker 8-10 tapas tilberedt af “Det Autonome Køkken”
Vent ikke for længe der er 5 dage til tilmeldingsfristen, og der er begrænset antal pladser.
Få information om hele pakken og book en plads
Skriv en kommentar31. oktober 2013
Anmeldelse af Hovedtelegrafen
Hvor går du hen og spiser frokost, når man får uventet besøg af sine forældre på 70 år?
Mine forældre havde ikke spurgt mig, men havde fået anbefalet frokostcafé Hovedtelegrafen, der ligger på toppen af Købmagergades posthus med udsigt til rundetårn.
Jeg vidste slet ikke, at der lå en frokostcafé med så fin en udsigt. Det er et yderst populært sted og vi skulle vente et øjeblik.
Kort efter fik vi et bord tæt på balkonen som ligger hele rundt om restauranten, og som er meget velbesøgt om sommeren.
Det er en café har klassiske danske specialiteter på menukortet.
Du finder også en lidt mere interessant ret såsom fiske tapas med tigerrejser, røget laks og letstegt tun med lidt tilbehør.
Jeg var meget sulten den dag og klokken var næsten 14.00, så jeg bestilte deres frokostplatte som bestod af følgende;
Mild dijon sennep sild m/rå løg & kapers
Pandestegt rødspætte med remoulade
Frokostbøf med bløde løg
Hønsesalat med champignon & bacon
Castelou rødkit ost m/soltørrede tomater
Det er første gang at jeg smager dijon sennep sild, og det fungerede rigtigt fint. Den var slet ikke kraftig på nogen måde, og du kan fint smage fisken.
Rødspætten var vendt i lidt rugmel, så den var knap så sprød som hvis den var vendt rasp. Melet gav en mere rund og neutral smag til fisken.
Frokostbøffen var tilberedt helt perfekt. Den var let pink i midten med en god stegeskorpe.
Jeg elsker hjemmelavet hønsesalat, hvor du kan smage at det er ’rigtig’ hønsekød.
Osten var rigtig fin, og de tørrede tomater var fint supplement til osten.
Alt i alt, et super fint sted hvis du får uventet besøg af forældre eller bedsteforældre.
Skriv en kommentar28. oktober 2013
Til reception hos Timm Vladimir
I torsdags i sidste uge holdt Timm Vladimir reception i forbindelse med lanceringen af hans nye kogebog ”Timm Vladimirs køkken”.
Jeg dukkede op sidst på eftermiddagen, og blev mødt af mange glade personer, som nød et glas mousserende vin, porter og hjemmebagt kringle.
Jeg nåede at tale med Timm i et kort øjeblik, og han var svær tilfreds med resultatet. Ifølge forlaget er der 88 opskrifter i bogen, som byder på mange spændende oplevelser indenfor det rustikke køkken, som er Timms varemærke.
Skriv en kommentarVine fra nogle af verdens fineste vinmarker
Torsdag den 14. november 2013, har du mulighed for at høre et unikt foredrag om Bourgogne-vine, og smage ganske særlige vine fra det eksklusive vinområde Bourgogne i Frankrig.
Et vinområde der primært består af vinmarker, smukt natur og små idylliske landsbyer.
De vine du kommer til at smage er følgende;
- Weingut Henninger, 1994, tysk Pinot Noir (rød mousserende)
- Les Clos, 2002, Chablis Grand Cru (hvid bourgogne)
- Le Haut Mesnil, 2009, Sancerre (rød loire)
- Weisenheimer Halde, 2010, Langenwalter (rød tysk)
- Domaine Des Varioelles, 2000, Clos Vougeot grand Cru (rød bourgogne)
For, at det hele ikke skal foregå på tom mave, så får du serveret 8-10 lækre tapas lavet af ”Det Autonome Køkken”.
Inden du smager de skønne vine og hvis vejret er til det, så sabler Troels Birch vinen Weingut Henninger på Marmorbroen, som vil foregå på den traditionelle og elegante måde.
Herefter går vi ind i de smukke og antikke lokaler, som har en snert af kælderrum.
Mens vi smager de skønne vine fra forskellige lande og spise de lækre tapas, holder Troels Birch et unikt foredrag om Bourgogne-vine, hvor man tale bl.a. omfølgende;
- Vinens historie og om de lande der producere den eksklusive vin.
- Om druen, fremstillingsprocesser, opbevaring og lagring. Herunder klimaets betydning for den færdige vin.
- Forskellen på de forskellige af vine, og hvilke kriterier der ligger bag kategorierne almindelig, dyr og eksklusiv.
- Hvad du skal kigge efter når du køber Bourgogne, så du får mest muligt for pengene.
- Hvad du bør servere til de forskellige typer af Bourgogne-vine. Så du får den fulde glæde af vinen.
Gå glip af denne unikke event ”Foredrag og smagning af Bourgogne-vine”, hvor dine sanser bliver forkælet på alle måde.
Skriv en kommentar24. oktober 2013
Pics og interview med Michelin – kokken Kristian Møller
Michelin-kokken Kristian arbejde på formel B, og hans medejer Joachim arbejder på deres anden restaurant Sletten. Dog, har de valgt at ansætte en køkkenchef på restaurant Sletten.
Da Kristian overtog restauranten skulle der ske noget nyt, så de lavede konceptet om, men det er stadig klassisk fransk. De er ikke gået nordisk som nogle af de andre restauranter.
Inden finanskrisen gik det godt, da krisen ramte, sadlede de om, og lavede konceptet om til retter der kostede 130 kr. Retter som de selv har lyst til at spise. Retterne som skulle være rene og enkle, så man kan se hvad man spiser.
De fik lov af Michelin-guiden at beholde Michelin stjernen. Konceptet er ikke låst og det giver en anden fleksibilitet. Der er fokus på råvarer, kvalitet og et ærligt udtryk.
Formel B bruger sæsonens råvarer, de er biodynamiske eller økologiske, hvor de f.eks. tørre bladet og bruger stokken til en tatar. Visuelt skal retterne have et organisk udtryk.
Ved at bruge aktuelle råvarer er det dynamisk og kokkene er gladere.
De udskifter jævnligt enkelte retter af gangen. Deres koncept i dag er, at gå ud og hygge sig, hvor vand og vin stilles på bordet.
Nedenfor finder du billeder fra aftenen.
En lille appetizer
Jomfruhummer med Lammefjordsgrønt
Svamperisotto
Vesterhavspighvar med persille/hvidløgssauce og grønt.
Glasseret kalvebrissel med sort peber, nye rødbeder fra Lammefjorden og grønt.
Havtorn en surprise
Skriv en kommentar23. oktober 2013
Unique Travel – Gør drømme til virkelig
Har du hørt om rejsebureauet Unique Travel?
Har du hørt om deres skønne rejser til Thailand og Vietnam?
Det er et rejsebureau som har eksisteret i rejsebranchen i mange år.
Det der gør Unique Travel er unikt er, at deres medarbejder er meget passioneret omkring deres arbejde.
De er så passioneret, at de er uddannet rejseledere, har arbejdet på mange destinationer og rejst jorden rundt. De har personlig rejseerfaring fra mere end 30 lande.
Der hvor Unique Travel adskiller sig fra andre rejsebureauer, er deres utallige rejser som går til Thailand og Vietnam. Unique Travel er specialiseret i at skræddersy rejser til de varme og eksotiske lande.
En rejse til Thailand byder på et væld af spændende oplevelser såsom;
Bo tæt på kridhvide sandstrande
Få massage eller en skøn manicure
Afslapning med en god bog i skyggen af palmetræer
Lækre middage på gourmetrestauranter
Shopping i storbyen Bangkok
Kulturelle oplevelser i de mange smukke templer
Kom træt på naturen med en tropisk jungletrekking eller elefantridning
For ikke at glemme Vietnam, et land der også har rigtig meget byde på såsom;
Smuk natur, frodige skove, rismarker så langt øjet rækker.
Lækker madoplevelser, kridhvide og smukke strande
Massage, snorkling og afslapning
Shopping, duft og farver
Et udadvendt og imødekommende befolkning.
Mange herligheder og smukke destinationer som er nemme, at komme til på en af Vietnams mange scootere.
Ja, i virkeligheden er der frit valg på alle hylder, når det komme til sammensætning af den perfekte rejse til de eksotiske lande, især til dig som måske er lidt træt af færdige pakkeløsninger.
Hvis du er blevet lidt nysgerrig efter, at læse om hvad andre af deres kunder, synes om de rejser som Unique Travel tilbyder så klik her
Her vil du også kunne følge rejsebureauet, og blive opdateret omkring deres rejser.
Indlægget er sponsoreret
Skriv en kommentar22. oktober 2013
Svinekød med ananas og rød peberfrugt
Her forleden lavede jeg denne skønne ret og her følger opskriften.
500 gr. Skinkesnitsel
½ frisk ananas
1 rød peberfrugt
4 forårsløg
3 hvidløg
Solsikkeolie
saft fra en lime
2 spsk. fiskesauce
frisk koriander
Risen sættes til at koge.
Forårsløg og hvidløg snittes fint og steges til det er gyldent.
Skinkesnitslerne skæres tyndt, og steges i en anden pande i et par minutter.
Peberfrugtes skæres i grove stykker.
Limefrugten presses.
Forårsløg, hvidløg, peberfrugt og ananas kommes i panden med svinekødet, hvor det blandes.
Limesaft og fiskesauces hældes på panden, hvor hele retten vendes et par gange.
Den færdigkogte ris kommes i en skål sig.
Svinekødet med grønsager kommes i en anden skål.
21. oktober 2013
Ubbes vine – en historisk rejse i antikke vinlokaler!
Har du besøgt Ubbes vine, som er Københavns ældste vinforretning?
Ubbes vine er en ganske særlig vinforretning, de sælger vine som ikke kan fås andre steder.
Vine som de selv har udvalgt hos deres vinproducenter.
Herudover har Ubbes vine nogle interessante baglokaler. Lokalerne er malet i en mørkegrøn farve, og er indrettet med smukke antikke møbler.
Langs væggene ligger der vine fra gulv til loft, så du får en fornemmelse af at være i hyggelige kælderrum. Den unikke oplevelse vil jeg gerne dele med dig.
Nu får du mulighed for, at opleve en eksklusiv vinsmagning af Bourgogne-vine torsdag den 14. november 2013 i de smukke lokaler.
Vineksperten Troels Birch taler bl.a. om
- Vinens historie og om de lande der producere vinen.
- Om druen, fremstillingsprocessen, opbevaring og lagring.
- Forskellen på de forskellige af vine, og hvordan de inddeles i almindelig, dyr og eksklusiv.
- Hvad du skal kigge efter når du køber Bourgogne.
- Hvad du bør servere til Bourgogne-vine.
Under foredraget smager du følgende vine;
Les Clos, 2002, Chablis Grand Cru (hvid bourgogne)
Le Haut Mesnil, 2009, Sancerre (rød loire)
Weisenheimer Halde, 2010, Langenwalter (rød tysk)
Domaine Des Varioelles, 2000, Clos Vougeot grand Cru (rød bourgogne)
Til vinsmagningen serveres 8-10 lækre tapas lavet af ”Det Autonome Køkken”.
Skriv en kommentar